Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2016 09:19 - Борисов: Трудно е, но катастрофирам България
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4584 Коментари: 5 Гласове:
22

Последна промяна: 07.08.2016 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера (6-ти август) беше разпространено поръчково 25 (двадесет и пет) минутно видео на премиер-министъра от Варна, в което, в познатия ни нагъл стил той се гаври с матряла населяващ територията. Ще ви акцентирам вниманието върху само ДВЕ от десетките лъжи на мутрата в това видео в стил - когато говориш с мен ще мълчиш! И (из)родните "журналисти така и се държат. Слушкат иначе няма да папкат. (Самото видео може да бъде видяно или на Фейсбук-стената на Борисов или от ТУК.)

Лъжа №1 - По някое време от безкрайното словоблудство той заявява, че Томислав Дончев и Теменужка Петкова са били в Мюнхен, Германия, за да търсят частни инвеститори за проекта АЕЦ "Белене". Това се случва на ОСМИЯТ ден от безследното изчезване на министър енерГЕПИКАка, на 29-ти юли в Москва. Цели осем дни крият от нас, къде е виновницата да плащаме по € 167 000 на ден, плюс главницата от
€ 620 000 000, и изведнъж се оказва, че тя си пиела бирата в Мюнхен?
Но дали това е така?
Светкавично посетих уеб-страницата на Министерство на енерГЕПИката (ТУК), за да се убедя във верността на думите Му, и ето какво заснех там:

image

Там няма никакво съобщение за настоящи и бъдещи посещения на министър срамно име където и да било след Москва. Нарочно съм поставил компютърния си часовник, за да се документира, кога е направена снимката. Видно над часовника последното съобщение е от 28-ми юли, че Теменужка ще посети Росатом, в Москва. Няма никаква буква за никакъв Мюнхен, още повече за някаква си Германия!!!
Значи! Когато персийците и казват да си сложи шалче около главата тя веднага се подчинява. Когато руснаците я извикат на спешен инструктаж в Москва тя ще си счупи краката да не го пропусне. А когато отива да си пие бирата в Мюнхен, за наша сметка, тя не счита за нужно да информира матряла?
Лъжата на Борисов за екскурзията на Теменужка в Мюнхен е още по воняща, поради две генерални причини. Самата Германия се отказа от развитие на ядрени технологии и е в ход затварянето на всички АЕЦ. Няма данни немски енергийни гиганти да инвестират в подобни технологии зад граница. Втората причина е, че немският гигант RWE вече ни е сърбал вкисналата чорба по проекта АЕЦ "Белене" и едва ли е забравил толкова бързо.

Лъжа №2 - Иран има подписан с Русия договор за изграждане на 10 (десет) реактора, твърди мутрата във видеото. Лъжата беше доразвите от селски приказки за това, какво можело и какво не можело, като следствие от това. Но без да се впускаме в подробности ще разобличим този кьор-фишек с помощта на агенция ИТАР-ТАСС:

Иран и Россия подписали пакет соглашений о строительстве восьми энергоблоков АЭС

"Иран и Русия подписаха пакет документи за изграждане на осем енергийни блока за АЕЦ"

Осем блока означава осем реактора. Към тази дебелашка лъжа трябва да се прибави и твърдението му, че с Иран се изчерпват всички възможности за продаване на оборудването за Белене, което все още никой не е виждал, а изглежда и на никой не му пука дали същаствува. Наскоро в "
Световното турне на Борисов "Продавам реактори всякакви"" ви показах само няколко от възможните дестинации, като Бангладеш, Виетнам, Египет, Нигерия, Йордания, Турция и т.н.

Към тези лъжи по ядрената тема могат да се прибавят и няколко по газовата, но повече няма да ви отегчавам. На този фон Бащицата едва не заплаква: "Много ми е трудно, защото положението е катастрофално".

Ами като е толкова катастрофално положението, защо криеш министър енерГЕПИка цяла седмица (2 000 000 лева неустойки), а накрая нагло се хвалиш, че си я пратил в Мюнхен на биричка и наденички? А, мутро? А? Така ли се бориш с катастрофата или нарочно я поддържаш, за да си получаваш дяловете от глобите и неустойките, които плащаме ние, дето ни "спасяваш"?

Георги Котев



Гласувай:
23



1. bojinkata - Борисов: Трудно е, но катастроф...
07.08.2016 12:33
Борисов: Трудно е, но катастрофирам УСПЕШНО България!
цитирай
2. staler - в интервюто борисов казва и нещо ...
07.08.2016 19:48
в интервюто борисов казва и нещо друго ,за което всички мълчаят като бити педераси---през интерконектора с гърция бг ще получава американски газ/преди седмици външния ни министър беше на посещение в щатите и получи нужните инструкции,преди дни ципрас ни посети заедно с министрите си като главна тема беше съвместното ни участие в строиттелството на терминал за прием на такъв газ,както и интерконектора за преноса му/ а както чуваме и еуропата ни е осигурила некви пари за това,,,,,,,,нема лошо --колкото повече източници ,толкова по добре--ще каже некои....ами ,да,така е ---ние един такъв микс си имаме в енергетиката....наскоро един милиард и кусур заем отиде за да покрие свръхпечалбите на наште американски приятели.....некои експерт може ли да ми обясни,като как единица обем шистов газ които е по скъп още на сондата,ще доиде до бълг.потребител на конкурентна цена спрямо конвенционално добития/сега за сега само руски такъв/?.....защо германия не си натовари подобните терминали на пълна мощност,ами се натиска за северен поток 2?...защо литва,полша не си ги завъртят на пълни обороти,ммм?......тихомълком ни вкарват в нова серия на стария филм---блокова марионетна зависимост...кусаите братя българи евро-атлантич.лаина щот и гърците и турците си имат национални правителства --и с путин ще се договорят и пари и подкрепа от европа и америка ще получат...
цитирай
3. gikotev - Re: в интервюто борисов казва и нещо ...
07.08.2016 20:05
Най-сърдечно благодаря за Вашия коментар!
Много ценен поглед и кратък, но точен анализ. БЛАГОДАРЯ!
Поздрави!
цитирай
4. olivie - staler ,
07.08.2016 21:07
Газът, за който говориш няма как да е шистов и това сам го разбираш. Пропуснал си виртуалната врътка на арестуваната министърка, която внесе газ от Гърция. Преразказвам с две думи - значи газът е руски, предназначен за Гърция, транзитиран през България, а ние си удържаме известно количество пак с договор с Гърция и го водим, че сме го внесли виртуално оттам. Така по Оруелски сме едновременно и транзитираща и получаваща от другия край страна, но вече сме зависими от Гърция :), а не от Русия. Едва ли ще намериш специалист с диплома да може да ти го обясни, нали? Вероятно обвързват тая врътка с тока - гикотев може да разследва интересни неща в бъдеще: Например как се внася електроенергия от Гърция, произведена в АЕЦ "Черна вода" и транзитирана през България, а вероятно ще бъде произведена в АЕЦ "Козлодуй", но отчетена по договор с румънците. Този експеримент обаче трябва да бъде извършен в идеална среда/условия - тия от Брюксел да бъдат или идиоти, или купени с разликата в цените на електроенергията. И тогава възниква резонният въпрос КОМУ Е НУЖЕН ТОЯ ИДИОТИЗЪМ, ОСВЕН ДА СЕ ЗАМАЖАТ ОЧИТЕ НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ДА ОСТАВЯТ БЪБЪ НА ВЛАСТ?
цитирай
5. staler - оливие, деиствително котев е на...
07.08.2016 21:52
оливие,деиствително котев е написал хиляда постинга за това как се краде в енергетиката и тука партиините цветове имат значение само за некои професионални блогари-списвачи....същата или подобна е историята и с газа,водата ,бензина,цигарите,парите,лекарствата,концесиите и т.н.на българина....същата е и историята с енергиините проекти-----великите сили си пробутват шитнята,като разсеяно примижават за творенията на местните бандити.......сега,дали има арестувана министърка заради виртуални врътки,аз не знам,това за което се досещам е че ни се готвят поредни дървени договори които съвсем ще ни довършат...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833706
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031