Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2016 10:19 - Р. Овч.: Превръщам Балканите в Сахара
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2875 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 02.08.2016 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Такова послание прозира от уникално заявление на един от патроните на (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия Р. Овч., от изминалата седмица, в предаването "Гъз в гъз", на "журналистката" Кобра Ризова, по бТВ, от сряда, 27-ми юли (който желае може да го гледа от ТУК).
По хода на разговора в студиото Р. Овч. започва пламенно да защитава реализирането на проекта АЕЦ "Белене", при което Ризова го контрира и се получава следната размяна на реплики:

Кобра Ризова - Въпреки спада на потреблението на електрическа енергия и въпреки спада на износа на ток?

Р.Овч. - Потреблението и износа той беше спаднал и 2013-та година, а 2014-та и 2015-та бяха РЕКОРДНИ (!!!) в износа на електроенергия. Случват се такива години, на няколко години, когато има много вода, времето е много топло. Всички наши съседни държави имат много водна електроенергия и тогава износа спада. Но всички анализи си показват, че нашият регион е дефицитен на електроенергия. Имаме един огромен пазар. ...

Имаме не ЕДНА, а цели ДВЕ новини! Първата - За първи път толкова високопоставен политико-енерГЕПИен мафиот изрича гласно, че 2014-та и 2015-та години са били рекордни в износа на електроенергия от България. Малка подробност - Р.Овч. "забравя" да уточни на каква база е рекорда! Абсолютен ли е, за всички времена или, както небрежно подмята "има такива години"? На долната графика сами можете да се убедите, за какви точно рекорди става въпрос. Другата малка подробност, която Овч. пропуска е, защо след като сме имали рекорди народа не е "намазал"? Втората - стана ясно, че при обилни дъждовни години износа на ток от страната ни към съседите се свива, а при сухи години обратно - расте и даже кърти рекорди. Така твърди Р. Овч. От тук и става ясно намерението му да превърне региона в пустиня, за да разбива нови рекорди по износ на ток?
Но като го знам другаря Овч. че не е способен принципиално да говори истини реших да се поровя в статистиката на валежите в региона по години. Такава статистика в интернет има, но аз сега няма да ви занимавам с нея. Всеки сам може да си я открие и анализира, като сравни данните за валежите със статистиката на Националния статистически институт (НСИ - ТУК), за производството, потреблението, вноса и износа на електроенергия. Сравнението и анализа е много прост. Ето защо този път ще го оставя да си го направите сами. Вместо това ще ви покажа само черешката на тортата от същия анализ, който аз направих за себе си. В най-концентриран вид той се вижда на долната графика (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея).
Сините колонки на графиката показват общото количество изнесена от България електроенергия, по години, от както страната ни практикува този бизнес. За фон на графиката съм избрал картина от последният пролетен потоп в съседна Сърбия, който се случи през 2014-та година. По същото време воден потоп имаше и в съседна Румъния. По думите на Р. Овч. излиза, че през 2014-та г. размерът на износа на ток от страната ни трябва да е бил по-малък от този през 2013-та г. А на практика ... вижте пак графиката.

image

В интернет е откриваема още едноа пре-любопитна статистика, за вноса/износа на електроенергия в/от България и Сърбия (ТУК). Тази статистика допълва впечатлението за престъпна и нагла лъжа от страна на Р.Овч.

Но до тук беше само загрявката в гаврата на тандема Р.Овч. - Кобра Ризова с робите. Преди дни в "
Бойко Борисов: Р. Овч. ми е най-ценният матрял" ви показах доказателствата, че Р.Овч. е виновник №1 за това сега да сме осъдени на глоба от € 620 милиона, плюс 167 000 на ден неустойка, до изплащането на главницата. Причината за неговата виновност е, че именно той е назначил и дърпал конците на двамата директори (Велков и Папазян), които са подписали загробващото Допълнение №5 с руснаците, за изработването на оборудването за АЕЦ "Белене", без да има договор и без да има необходимост това да се прави. В студиото на Ризова, миналата седмица, Р.Овч. най-нагло, в собствен стил, започна да защитава това Допълнение, към споразумението (не договора) с руснаците. Вместо отдавна да е в затвора и денонощно да отработва милиардите, за които сме осъдени и ще плащаме всички ние това изчадие ни поучава, как трябва да "спасим" вече надробената попара, като се бръкнем за още милиарди, за да осигурим ток на съседите при следващите потопи.

А Кобра Ризова най-ехидно му приглася - "Някой трябва да поеме отговорността, г-н Овчаров. Някой трябва да поеме отговорността."

Този който трябва да опере пешкира е пред нея и тя прекрасно знае това, а вместо туй се оглежда все едно е в небрано лозе.

В рамките на две седмици при Кобра Ризова се изредиха цели четирима високо-постевени представители на политико-енерГЕПИйната мафия, както следва - Трайчо Трайков, Георги Кадиев, Теменужка Петкова и сега Р. Овч. И всички един от тях "работеше за наше добро", а Ризова само им помагаше още по-добре да си вършат работата.

И въпреки че се зарекох да не показвам статистика на валежите, докато се борех с проблемите на Блог.БГ, които забавяха пускането на този пост, попаднах на удобна за показване такава от вестник "Дневник", която все пак ще споделя от статията:


В България вали повече през последните 25 години

И тя изглежда ето така:

image

Ще приключа с констатацията, че за периода 1990-та г. - 2015-та г. средният ръст на валежите в България (в региона не е много по-различно) е около 30% или 0,3 пъти. В същото време, за същия период ръста на износа на електроенергия от страната ни е нараснал с над 800% или над 8 пъти. Разликата в ръстовете на двете характеристики е повече от 24 пъти, в полза на износа на електроенергия.
По логиката на Р.Овч. за този период би следвало износа ни да се е свил, а не да расте толкова стремглаво, Истината въобще не е любима дъвка в устата на този престъпник.

Георги Котев



Гласувай:
6



1. gikotev - Re: Здравей,
02.08.2016 13:07
Мисля че въпросите ти са риторични, т.е. ти самият прекрасно знаеш техния отговор. Не виждам смисъл да се правя на умен и да ги потвърждавам.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866251
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930