Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2016 13:19 - Трайчо Трайков: Из хрониките на моите престъпления
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1861 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.07.2016 13:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 13-ти юли 2016-та г., в предаването "Лице в лице" по бТВ протичат следните два диалога между водещата Цветанка Ризова и бившия енергиен министър (от кабинета Борисов1) Трайчо Трайков. Диалог №1:

Трайчо Трайков – Напомням, че прогнозите, по време на стартирането на проекта АЕЦ „Белене” бяха, че днес ще имаме нужда от два пъти повече електроенергия, от колкото реално потребяваме. И ако бяха по-кадърни от тройната коалиция и бяха задвижили проекта на време и той беше приключил в момента щяхме да имаме и два ядрени блока, които да си чукаме в главата. Не само по-малки централи.

Цветанка Ризова – А какво да правим въпросния реактор? Който, освен това, някои специалисти, само да отбележа, вие вероятно също сте чули, те твърдят, някои специалисти, че такъв реактор не е произвеждан изобщо, че той не съществува на практика. Никой не го бил видял.

ТрТр – Това също е добър въпрос, но би трябвало да е излишен, тъй като от НЕК това би трябвало да им е била първата работа, след излизането на решението на арбитража.

ЦвР – Да ходят, да видят има ли такъв реактор?

ТрТр – Вече трабваше да са отишли, да са проверили, какво точно е произведено. Аз мислех, че е станало. Не знам дали наистина не е станало, но от думите на официалните лица си правя извода, че не е направено, защото госпожа министъра каза, че предстои да се отиде на място, да се види, какво е произведено.

ЦвР – И нашето ли е това? Да не се окаже някое, което е предназначен за друга атомна централа? Дали това е нашия реактора?

ТрТр – Когато това бъде направено, тогава вече ще може да се говори с по-голяма конкретика.

За да разберете състава на първото престъпление, с което се хвали Трайков ще ви върна назад във времето, с два материала на в-к "Дневник":

10-ти декември 2010-та г.:

Трайков: България има нужда от базова мощност като "Белене" и от ВЕИ

17-ти март 2011-та г., три дни след трагедията в АЕЦ "Фукушима", Япония. Трайков все още е министър в кабинета на Борисов.

Премиерът Борисов: "Цената на реакторите по думите му  не може да падне, защото те са произведени и "ако ние не ги вземем, ще ги вземе друг"."

Трайков не реагира на твърденията на шефа си, което означава, че е съгласен с него и, даже, най-вероятно той самият му е докладвал и внушил това, което Борисов смело твърди. Повече от пет години по-късно Трайков се прави на ни лук ял, ни лук мирисал?

image

И сега нека се върнем пак в студиото но бТВ. Диалог №2:

ТрТр – Руските представители пък са ме питали, след като ме поканиха така в една стая с дебели, заглушени стени „Какво ИСКАШ, за да стане „Белене”?”.  

ЦвР – Най-вероятно са очаквали да поискате това, което искат всички, г-н Трайков?

 

ТрТр – Тъй като се използва учтивата форма на разговор „Какво ИСКАТЕ, за да стане „Белене”?” аз винаги съм приемал, че имат предвид, какво искаме ние, България, за да стане „Белене” и съм изброявал нашите изисквания, при което разговорът е свършвал до том.  

ЦвР – Грешен отговор, г-н Трайков. 

ТрТр – Не е грешен. 

ЦвР – Искам да кажа от гледната точка на тези, които са Ви питали. Финално изречение.

ТрТр – Проблемът е, че не съм сигурен други български представители, какво са отговаряли в такива ситуации.

Не става ясно къде и кога се е случила тази случка. В Русия или в България? Но по-важният въпрос е, защо Трайков я разказва едва сега, повече от четири години, откакто не е министър? Защо не е съобщил пред медиите и съответните институции за нея и да поиска разследване и поемане на отговорности?

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ! Проследете хронологията на датите и вижте, в какъв точно момент Трайков е освободен като министър:


21 февруари 2012-та г. Ижорски заводи, Русия, съобщава:
На Ижорских заводах началась контрольная сборка корпуса реактора с внутрикорпусными устройствами для болгарской АЭС «Белене»

"В Ижорските заводи започна събирането на корпуса на реактора с вътрешно-корпусните устройства, за българската АЕЦ "Белене""


Става ясно, че цяла година Борисов е разпространявал лъжи, че двата реактора за АЕЦ "Белене" са готови и ако не ги вземем ние ще ги вземе някой друг.

16-ти март 2012-та г., пак във вестник "Дневник", по повод поисканата оставка на Трайков:
Бойко Борисов: Чашата преля, когато видях Трайков да се пече на плажа в Катар

 

Трайков е отсвирен, но защото той и "медиите" се опитват да го представят за някакъв си борец, за нещо добро, а защото зад гърба на шефа си се е опитал да отхапе по-голямо парче от тортата. Ето как продължава хронологията.

19 март 2012-та г. Ижорски заводи, Русия, съобщава:
Ижорские заводы завершили контрольную сборку корпуса реактора с внутрикорпусными устройствами для болгарской АЭС «Белене»

"В Ижорските заводи завърши събирането на корпуса на реактора с вътрешно-корпусните устройства, за българската АЕЦ "Белене""

Новото съобщение от руска страна е сигнал, че в България трябва да се действа, за финализиране на постановката.

28 март 2012-та г. Новият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев внася доклад за прекратяване на проекта АЕЦ "Белене", който е гласуван от МС.

В наши дни, след присъдата от 620 милиона евро, дойде време да се разпределят парите от дългогодишната постановка, но Трайков не участва в това разпределение. За сметка на това пък паметта му постепенно започва да се събужда? Аре стига бе!

Георги Котев




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833922
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031