Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 12:19 - И печелившите от присъдата за над € 620 милиона са ...
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2075 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 21.06.2016 12:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Те са! Техните имена са! ... никой не желае да ги назове! (Из)родната политико-енерГЕПИйна мафия, с любезното съдействие на "национално-отговорните медии" са заети да обгрижват "гериоте". Нека видим, как става това на примера на любимите "медии" на фондация "Америка за (унищожаване на) България", а още по-точно вестник "Капитал". На следващия ден, след публичното оповестяване на размера на присъдата, е публикувана статия:

Как платихме над 2 млрд. лв. за АЕЦ "Белене"
Централа няма, въпросът е къде отидоха парите и кой е виновен за това

Но в действителност ли Капитал-истите отговорят на поставените от самите тях въпроси? За първият от тях, къде отидоха парите, не ни е нужен жокер. Ние и сами се досещаме, къде? А кой е виновен? И ще понесе ли отговорност? Тези въпроси са наистина повече от важни, но отговарят ли Капитал-истите на тях? Нека видим?

Статията е написана в типичния блудкаво-заблудителен стил, характерен за тази група "медии", всеки път когато пишат за енерГЕПИка. Поради тази причина няма да се спирам подробно на нея. (Горе има линк, който иска да си я чете.) Ще ви обърна внимание на само един детайл от материала.

Подобно заключение през 2013 г. имаше Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Тя излезе с доклад, с който обвиняваше НЕК в груби нарушения на Закона за обществените поръчки по проекта за "Белене", тъй като централата се е строяла без окончателен договор. Тогава АДФИ се оглавяваше от настоящия енергиен министър Теменужка Петкова.

Цитираното "подобно заключение" (виж ТУК) се състои от 4 страници PDF формат, които завършват по следния начин (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

image

Споменати са две имена на директори на НЕК, но и те не са виновни, защото бил изтекъл някакъв си давностен срок, който нарочно е чакан да изтече преди Теменужка Петкова да обнародва горното заключение. За награда "боркинята" Петкова сега е министър на енерГЕПИката и прокарва нови и още по-мощни грабителски схеми. Това, което Капитал-истите "не виждат, не знаят" и не ни казват е, че споменатите горе две имена са личен избор и лично назначение на Р. Овч. Да, точно така, именно Р. Овч. назначава двамата хубостници и чрез тях провежда схемите си. Към момента на подписването на цитираното горе Допълнение №3 Р. Овч. вече не е министър, но неговите хора си продължават набелязаните престъпления. Приемникът на Р. Овч. Петър Димитров не им пречи, и бащински ги гали по главичките и ги поощрява.
Именно Р. Овч. и П. Дим. са главните виновници и главните печеливши от присъдата, за над 1 милиард лева, която ще плащаме всички ние. И как в наши дни организираната престъпност владееща територията България се грижи за благоденствието на тези двама национални герои? Мафията никога не изоставя заслужилите си войни! В наши дни и двамата са на топли, държавни, тлъсто заплатени позиции. Макар и двамата да са в пенсионна възраст, Р. Овч. (63г.) и П. Дим. (67г.), те вече трета година са на държавна ясла, на издръжка за сметка на жертвите. Друга любима "медия" на същата задокеанска фондация, Медиапул съобщава, преди близо три години:


Румен Овчаров ще представлява държавата в "Лукойл Нефтохим"

Бившият енергиен министър в кабинетите на Жан Виденов и на Сергей Станишев и дългогодишен депутат Румен Овчаров вече ще представлява интересите на държавата в надзорния съвет на бургарската рафинерия "Лукойл" Нефтохим". Решението е взето на извънредно събрание на акционерите в преработвателното предприятие, състояло се на 7 октомври 2013 г. Обстоятелството е вписано в Търговския регистър в понеделник, сочи справка в правно-информационния масив.

Р. Овч. и до ден днешен "защитава" нашите интереси в надзора на монопола. Това го видяхме и почувствахме наскоро, когато се сринаха цените на петрола, на световните пазари. Лукойл започна да ни плаща, за да му ползваме бензина? Благодарим ти, другарю Р. Овч.!

Другият "герой" П. Дим. също вече трета година топли стола на член на Управителния съвет на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО). И пак само тук и то още преди три години този факт беше оповестен и разобличен, като поредното погазване на закона (припомнете си от "
Министъра на енергетиката препика закона и сътвори казус, по-тежък от случая „Пеевски”"). Става ясно, че макар П. Дим. да не отговоря на критериите за заемане на позицията, според Закона за енергетиката, това въобще не му пречи да осребрява минали, настоящи и бъдещи престъпления.
П. Дим. смени на този пост главният енерГЕПИк на групировката ГЕПБ, който не се посвени даже Конституцията да прегази, за което беше награден с трети мандат в Европарламента. Не се ли сещате кой беше той? Припомнете си от "
Екс-министър смени ЧЕП във фабрика за смърт".

image

Така действа (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия, с любезното съдействие на "медиите". И кой и какво им пречи?

Георги Котев



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9878653
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930