Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2016 10:19 - Гамизов: Гореща ли ви е супата за 16 милиарда?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1469 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега ще видите как енерГЕПИен "експерт" Стефан Гамизов направи така, че всички ние и няколко поколения след нас да плащат безпрецедентния външен дълг от 16 000 000 000 (шестнадесет милиарда) лева. Ключът от бараката е скрит в стенограма от пленарно заседание на Народното събрание, проведено на 19-ти февруари 2015-та г. Но преди това ще ви покажа краят на поредната мракобесна постановка.
А той се случи вчера, пак в пленарна зала на НС, където беше приет

ОКОНЧАТЕЛЕН ДОКЛАД ЗА РАБОТАТА НА ВРЕМЕННАТА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА И ОЦЕНКА НА СЪСТОЯНИЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КЪМ 31 ЯНУАРИ 2015Г.

практически написан от "експерт" Гамизов, за което той сам се похвали вчера, а аз ви показах в "
Гамизов: Изпуснах се, но ... мирише на рози". Този доклад не носи никави ползи на нито един българин, за нито една стотинка. Той представлява едно абсолютно НИЩО и поставя световен рекорд по кретенизъм, защото е подписан от всички членове на комисията (8 на брой), барабар с председателя и с особено мнение, т.е. самите те не са съгласни с него. И въпреки това той беше приет!!! А ето и как изглеждаше резултата от вчерашното гласуване:

image

А ето и обещаното начало на историята. Понеже ще ви покажа само части от стенограмата ето и линк от който всеки един желаещ може да и се наслади на всички 100%

Пленарно заседание, 19/02/2015

----------------------------------------------------------------

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Налице е кворум. Откривам пленарното заседание. (Звъни.)
Декларация от името на парламентарна група – заповядайте.
ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА (ГЕРБ):
„ДЕКЛАРАЦИЯ
от Парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ
Уважаема госпожо Председател, уважаеми колеги!
Навършиха се 142 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Иванов Кунчев. Според легендата Дякона от Сопотския манастир „Свети Спас”, ръкоположен с името Игнатий, получава псевдонима си Левски в Белград по време на участието си в Първата българска легия на Георги Сава Раковски. Нарекли го Левски заради силата, храбростта и уменията му, които демонстрирал при подготовката за битките.

.....................................

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Благодаря Ви, госпожо Захариева.
Колеги, преминаваме към седмичната ни програма.
Процедура – господин Симеонов.
Да припомня, че във вчерашния ден стигнахме до разисквания по Законопроекта за ратифициране на двата договора и Акта за поемане на дълг. Днес трябва да продължим с дебатите.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (ПФ): Уважаема госпожо Председател, уважаеми колеги! Предлагам на основание чл. 52, ал. 2, т. 4 отлагане на разискванията. Считам, че вземането на решение на всеки един от нас е изключително отговорна задача и ние можем да вземем решение, след като изключително добре се запознаем с основанията за искането на този дълг и налагането му на родината.
Не беше направено необходимото за разясняването на основанията, така че аз предлагам да се спре с първосигналните реакции, с първосигналното тълкуване (шум и реплики от БСП ЛБ) и да отложим разискванията, докато имаме възможност да получим становищата както на вносителя, така и на специалисти, и да си изгради отговорна позиция всеки един от нас. Това е нашето предложение.


.....................................

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Подлагам на гласуване предложението на господин Валери Симеонов – на основание чл. 52, ал. 2, т. 4 – отлагане на разискванията по т. 5 от седмичната програма – Законопроект за ратифициране на двата договора и акта за поемане на задължение.
Режим на гласуване.
Гласували 187 народни представители: за 118, против 68, въздържал се 1.
Предложението е прието.

......................................

Преминаваме към следващата точка от седмичната програма:
ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА И ОЦЕНКА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Постъпил е Проект за решение с мотиви към него.
От името на вносителите Проектът на решение ще бъде предложен от господин Цочев. Заповядайте.
КИРИЛ ЦОЧЕВ (АБВ): Уважаема госпожо Председател, уважаеми колеги! На основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 35 от Правилника за организация и дейността на Народното събрание внасяме Проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката и причините, довели до дисбаланса в нея към 31 януари 2015 г.
Преди да прочета решението, ще прочета мотивите към Проекта за решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България към 31 януари 2015 г.:
„Енергетиката е един от най-важните сектори в икономиката на страната и елемент от националната сигурност. В последните години тя функционира, както и цялата икономика –в условия на криза. Но тежката ситуация, в която се намира, се свързва повече с липса на прозрачност при вземане на решения, с лошо управление на държавните дружества и неупражнен финансов контрол, в много случаи – с надмощие на частни и корпоративни интереси над държавната политика и професионалната логика.
В българското общество, включително и между политическите сили, се формира един парадоксален обществен консенсус – всички отчитат ситуацията в енергийния сектор като изключително трудна, тежка, изискваща спешни и адекватни действия за стабилизиране, рестартиране, реанимиране, но въпреки това няма радикални и решителни действия за реформиране на сектора и оздравяване на държавните енергийни дружества. Като че ли липсва желание за промяна, въпреки декларациите за готовност за приемане на актуализирана стратегия за развитие на българската енергетика в средносрочен и дългосрочен план и законодателни мерки за цялостното въвеждане на европейските правни норми и такива, отчитащи национални и регионални интереси.
Нужен ни е реален, стабилен консенсус по основните направления на енергийната политика и Националната стратегия с приоритети като основа за вземане на решения и за реализиране на необходимите оздравителни мерки.
От друга страна база за всички програмни и законодателни инициативи трябва да бъдат ясната оценка и анализът на провежданата досега политика, постигнатите резултати и специфичните проблеми в енергийния сектор.
Влизането на американски експерт като съветник в българското Енергийно министерство, участието на външни представители в работна група по енергийна сигурност са допълнителни обстоятелства, които също обуславят необходимостта от установяване и обявяване на текущото състояние на сектора и на големите енергийни проекти, в които България участва. Един пълен преглед и оценка на причините за нереализирането на някои големи проекти ще даде възможност да бъдат направени заключения как са анализирани разходи и ползи и доколко прозрачни и мотивирани са били решенията за избор на проекти и инвестиране.
Преди да се утвърждават планове за бъдещето, трябва непременно да се даде отговор на въпросите какво е състоянието на българската енергетика, кои са причините за това състояние и адекватно ли е било управлението на сектора като цяло и на енергийната система на страната.
Това са въпроси от висок обществен интерес, които ни мотивират да предложим създаването на Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката и причините за дисбаланса в нея към 31 януари 2015 г.”
В тази връзка, господин Председател, внасяме и
„Проект!
РЕШЕНИЕ
за създаване на Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България към 31 януари 2015 г.
Народното събрание на основание чл. 79, ал. 1 и ал. 3 от Конституцията на Република България и чл. 35 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание
РЕШИ:
1. Създава Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България към 31 януари 2015 г.
2. Комисията се състои от 8 (осем) народни представители, избрани на паритетен принцип – по един от всяка парламентарна група.
3. Избира ръководство и състав на Временната анкетна комисия, както следва – ще Ви прочета предложенията на отделните парламентарни групи.
4. Временната анкетна комисия се избира за срок от два месеца.”
В оперативен порядък е съгласувано с всички парламентарни групи, с изключение на „Атака“, които казаха, че техен представител ще бъде предложен в залата.
Чета Ви предложението за състава на Временната анкетна комисия:
„Народното събрание на основание чл. 79, ал. 1 и ал. 3 от Конституцията на Република България и чл. 35, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание
РЕШИ:
1. Избира Валентин Николов от Парламентарната група на ГЕРБ, Таско Ерменков от Парламентарната група на БСП ЛБ, Рамадан Аталай от Парламентарната група на ДПС, Мартин Димитров от Парламентарната група на Реформаторския блок, Валери Симеонов от Парламентарната група на Патриотичния фронт, Георги Недев от Парламентарната група на БДЦ, народен представител от „Атака“, който не е посочен и Лъчезар Никифоров от Парламентарната група на АБВ за членове на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България и причините за дисбаланса в нея към 31 януари 2015 г.”
Като вносител на този Проект за решение предлагам за председател на Временната комисия Лъчезар Никифоров от Парламентарната група на АБВ. Благодаря.


...............................................

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Коректно е предложението Ви, господин Цочев.
Подлагам на прегласуване предложението Комисията да бъде оглавена от господин Лъчезар Никифоров от групата на АБВ.
Режим на гласуване.
Гласували 154 народни представители: за 45, против 15, въздържали се 94.
Предложението не е прието.
Покажете резултата по групи.
Поставям на гласуване предложението на господин Ячев за председател на Комисията да бъде избран господин Валери Симеонов – член на Комисията.
Гласуваме предложението за председател на Комисията да бъде избран господин Валери Симеонов.
Гласували 152 народни представители: за 93, против 42, въздържали се 17.
Предложението е прието.


----------------------------------------------------------------

Така вместо човек на агент Гоце кухата комисия се оглавява от Боклук Симеонов, съветван от "експерт" Гамизов. Това е и обяснението за истеричната активност на съратника на Гоце Румен Петков през последните дни, който всеки ден обикаля "национално-отговорните медии", за да напопържва Гамизов, който им измъкна кацата с мед наречена енерГЕПИка.

Пари ли ви супата? А? Пари ли ви? Ами духайте по-силно тогава! Все пак тя струва 16 000 000 000 (шестнадесет милиарда) лева. Ние ще ги плащаме, така че по-добре да си изсърбаме супата.

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9837907
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031