Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2016 16:19 - Магистрала №1 на кабинета Борисов №2 - хроника
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1471 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 05.06.2016 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всички цитати, описващи престъплението в хронологична последователност, са взети от любимата "медия" на фондация "Америка за (унищожаване на) България", за да не остане никакво съмнение, защо същата фондация и дава милиони, за да ни (дез)информира. И така, нека започнем в хронологична последователност.

15 яну 2015

Джон Кери: Ще ви помогнем за върховенство на закона и по-силна демокрация

"Тук съм днес, за да кажа на всеки български гражданин, че Америка е абсолютно ангажирана с просперитета, сигурността и здравето на всеки един от вас. Като съюзници в НАТО стоим рамо до рамо повече от десетилетие."
"Продължаваме с работни групи по сигурност и отбрана, енергийна сигурност, върховенство на закона и образование и връзки между народите на България и САЩ."
Енергиен експерт от САЩ идва да помага в София
САЩ ще изпратят енергиен експерт, който да работи с министерството на енергетиката за разработване на план за това какво да е енергийното бъдеще на България, допълни Кери в отговор на въпрос за евентуални американски инвестиции в енергетиката.


08 апр 2015

Ново споразумение сваля цената на тока от "Марица-изток" 1 и 3 със 100 млн. лева годишно

Споразумение за промяна на дългосрочните договори с ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Марица-изток 1" и "Контур Глобал Марица-изток 3", подписано днес, сваля стойността на електроенергията, купувана от двете централи, с общо 31%, съобщи агенция "Фокус", цитирайки министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
Премиерът Бойко Борисов, който също уважи церемонията, пък изрази задоволство, че американските компании са разбрали проблема и на базата на преговорите се е стигнало до споразумение.
Посланикът на САЩ в България Марси Рийс коментира, че двете фирми заедно представляват най-голямата американска инвестиция в България. Тя изрази надежда, че подписването на тези споразумения ще има принос за създаване на положителен имидж за бизнес средата в страната и това ще привлече и други американски инвеститори.


25 апр 2016

Енергийният холдинг получи парите за централите в "Марица изток"

В Българския енергиен холдинг (БЕХ) вече са постъпили средствата от търсения заем за Националната електрическа компания (НЕК), съобщи на пресконференция министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БТА.
Договорът за мостов заем в размер на 650 млн. евро е бил подписан в четвъртък (21 април) между БЕХ и банков консорциум, воден от J.P. Morgan Securities и включващ италианската инвестиционна банка IMI (част от групата на Intesa Sanpaolo) и Bank of Chinа.


19 май 2016

Цитат на деня: Присъствието на жена в енергетиката внесе ред и дава резултати

Петкова подчерта, че след година и половина на поста с екипа си е успяла да направи важни реформи, които никой мъж министър не се е осмелил да предприеме. "Аз успях да убедя и правителството и премиера, че трябва да тръгнем в тази посока и мисля, че тя е правилната. За година и половина успяхме да обърнем негативната тенденция в сектора и смея да твърдя, че сега енергетиката е много по-стабилна и върви в правилната посока", коментира министърът.

02 юни 2016

НЕК очаква загуби, ако цената на тока се запази

Националната електрическа компания (НЕК) ще губи по 400 млн. лева годишно, ако останат предвидените към момента от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) цени на тока от националната компания от 1 юли. Това коментира пред журналисти изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев.


image

Снимката е от 8-ми април 2015-та г., когато са подрисани споразуменията с двата "американски" ТЕЦ-а. От българска страна те са подписани от Петър Илиев, с червената папка в ръката и най-нагло нахилената физеономия. Сега същият иска поскъпване на тока.

02 юни 2016

Регулаторът въвежда солидни санкции за крадците на ток

КЕВР подготвя и значителни санкции за крадците на ток. Хванатите ще плащат т. нар. цена за недостиг от 200 лв. за мегаватчас при 70 лв. сега.

Последното съобщение е от края на миналата седмица. Това ни дава основание да направим временни изводи? Така, след като ни "поевтиниха" тока сега ще ни глобяват три пъти по-солено, за 31% по-евтиния ток. Нещо не ясно? А, да! И този повече от 1 000 000 000 (един милиард) лева банков заем пак ние ще го плащаме. И това със сигурност не е краят. Робското покорство на жертвите им действа като маслото в огъня.

Тук няма ножици и рязане на трикольорни ленти, но за сметка на това магистралата е най-скоростна и доходоносна.
Не си ли личи, от радостните лица на снимката? Това с лентичките ни се пробутва от "медийните" партньори на политико-енерГЕПИйната маэия, за отвличане на вниманието.

Георги Котев

Кратка история на световната енерГЕПИйна мафия




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874535
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930