Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2016 18:19 - Фондация "Америка за (унищожаване на) България" на светло
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4466 Коментари: 2 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече в продължение на повече от половин година всеки ден любимата "медия" на фондацията публикува една карта на България, на която показва количествата електроенергия, които ще пресекат същият ден границата на страната в посока към или от нашите съседи. Тази карта се поставя на титулната страница на създадения на скоро портал с претенциозното име

Енергетиката на светло

Да претендираш, че осветяваш нещо, в страната на безпрогледния мрак, може да си позволи само (из)родна групичка, която получава милиони от чуждоземни поробители, за да поддържа този мрак и даже да го прави още по-непрогледен. Но за да не съм голословен нека видим вчерашната карта на България и какво пишеше на нея (казвам пишеше, защото портала не поддържа архив на картите):

image

В черните правоъгълници, с бели букви са числата на любимата "медия", а с червени цифри, ръчно изписани от мен, са истинските числа, в единици МВт.ч (Мега-Ват-часа - 1 МВт.ч = 1 000 кВт.ч). Минусите означават, че от съответните страни сме внасяли електроенергия, а не изнасяли, както е за останалите.

От къде съм взел въпросните числа и защо претендирам, че са истински ли? Много просто. Преди броени дни ви разказах за "
Малка полза от европеизирането на България". Там ви показах един друг портал, към мрежата на европейските Електроенергийни системни оператори (ЕСО за всяка отделна държава), в който почти в реално време (до около 3 часа закъснение) се предоставя много богата и лесна за разбиране информация. Като например ...

image

... количествата изнесена електроенергия от България към Гърция, по часове. Избрах да покажа Гърция, защото числата се разминават с показаното от любимата "медия" в повече от два пъти. За всички останали можете да видите и да продължавате да гледате, за днес, за утре и за много минали и бъдещи дни от ТУК.

Защо тогава любимата "медия" на фондация "Америка за (унищожаване на) България" не прави същото? Защо? Защо ли? ЗАЩО?
Много ясно. Ако започнат да ни информират, вместо да ни дезинформират, ще спрат милионите от зад океана. Толкова е просто.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Любимата "медия" не посочва източника си на (дез)информация, нито пък отбелязва, че числата са прогнозни или нещо подобно. Ъ-ъ! 

Такова поведение е в пълен синхрон с това, което ви разказах вчера в "
Министър: Ще порежем милиони българи" пак организирано и реализирано от същата "медия", с любезното съдействие на Световната банка.

Георги Котев



Гласувай:
14



1. kuschel - Пълно с продажници, направо ме е ...
01.06.2016 07:07
Пълно с продажници, направо ме е гнус. И после - "Що имало Белене?". Е, как няма да има, като и тогава е било пълно с лизачи.
цитирай
2. bojinkata - Не сме изнасяли компютри за Япония, ...
01.06.2016 10:53
Не сме изнасяли компютри за Япония, ами компоти и .......................................... Все повече приличаме на татовото време, само че без парите! Какъвто учителят, такъв и ученика!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9818889
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031