Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2016 12:19 - Къде отиваш, може би? А, Българио?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2308 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Графика сравнява вносът(+) и износът(-) на електроенергия в(+)/от(-) България и водещата европейска икономика на Германия, за последните шест години. Безпристрастните, обективни и неподправени факти разбиват на пух и прах крещящото самохвалство на министър срамно име, която буквално преди дни изригна от страниците на любимото издание на фондация "Америка за (унищожаване на) България" буквално следното недоразумение:

"Аз успях да убедя и правителството и премиера, че трябва да тръгнем в тази посока и мисля, че тя е правилната. За година и половина успяхме да обърнем негативната тенденция в сектора и смея да твърдя, че сега енергетиката е много по-стабилна и върви в правилната посока"

А ето, какво говорят фактите (за по-добър преглед и прочит на графиката кликнете с мишката върху нея):

image

За последните ШЕСТ години Германия е свила вноса на електроенергия на половина, а в същото време е увеличила износа си ДВА ПЪТИ. У нас вносът е скочил с над ТРИ пъти, а износът ... . Министър срамно име нарича това "правилна посока". (Данните за 2016-та г. са прогнозни, но повече от реалистични.)

Данните за Германия са взети от ТУК.

Данните за България са взети от Национален статистически институт ТУК.

Изключително важно е да се отбележи, че през изминалата 2015-та г. България бележи абсолютен рекорд по износ на електроенергия, в цялата си история, за което няма да ви каже нито една "национално-отговорна медиа". Пак през миналата година България е на почетното ПЕТО място в ЕВропа по количество изнесена електроенергия на човек от населението, като по този показател изпревари Германия в съотношение 2:1 в наша полза. През настоящата година, благодарение на "успехите" на
министър срамно име ще се въргаляме на дъното.

Не на последно място е важно да се отбележи и, че Германия за същият период (2011-2016) заяви и твърдо следва курс на безвъзвратен развод с ядрената мафия, който ще финишира през 2022-ра г. У нас ядрената мафия е водеща по източването на енергетиката и превръщането и в неконкурентен играч, в регионален и континентален мащаб.

Георги Котев


Тагове:   България,   Германия,   внос,   износ,   2011,   2016,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tres1 - Къде отиваш, може би?
26.05.2016 10:38
Е.... как къде - на бунището, нали там ни е мястото, това и българските индиянци го схванаха. Де що лъсне или блесне нещо, що грабливите свраки да го не грабнат. Не е нужно да си припомняме /всички го знаем/ що и как се превърнахме та станахме отпадък на който може да се размахва пръст и който зорко да е наблюдаван да не би да се превърне в нещо друго освен в пръст, която разни гарвани да управляват. Та като повечето дребни българи не схващам нужно ли е, пък и на кого сравнение с Германия да правим - та ние си имаме и приказка за това: - какво е мястото на жабата при вола / за тези които не знаят - "видял жабата че подковават вола, та и тя решила крак да вдигне, защото имала голямо ходило"/.
Колкото до втората част на въпроса, касаещ названието на района България, то в енциклопедиите е отбелязано, че тамошните аборигени са особено крадливи, мързеливи и лъжливи за което внимателно да бъдат избягвани и заобикаляни от преминаващите.
цитирай
2. krumbelosvet - ТРес 1
19.02.2017 18:18
Кои са тия енциклопедии? Или съдите по себе си?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9819452
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031