Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2016 11:19 - АЕЦ "Козлодуй": Чупката бе, изроди!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2266 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Две публикации в този блог от последната седмица успяха да провокират нервни тикове в действията на политико-енерГЕПИйната мафия. Първо, в "Задача от ядрената физика за 5-ти клас (допълнена)" ви показах и подканих сами да пресметнете и оцените по-гъвкав подход, ако някой от вас реши да се пробва в търговията с електроенергия. И независимо, че не получих нито едно, нито верно - нито не верно, решение на елементарната задача нямам съмнение, че тя е разбрана и решена от когото трябва. Второ, в "Иво Прокопиев: Чупката бе, изроди!" ви показах, как "медийните" партньори на политико-енерГЕПИйната мафия и чуждите поробители (дез)информират на едро, без грам свян и съвест.
По-малко от 48 часа след последното разобличение мафията задейства своята машина. Ето офертите на АЕЦ "Козлодуй" от тази сутрин (за по-добър преглед и прочит на графиката кликнете с мишката върху нея):

image

Черните криви показват вече минали оферти, от началото на годината до днес. Светло синята и светло червената криви показват нивата на офериране от миналата седмица, за съответните периоди до края на годината. Тъмно синята и тъмно червената криви показват до къде беше надут балона ДНЕС. Ето ги и оригиналните оферти, които ще бъдат достъпни за преглед от ТУК, до идната сряда (25-ти май):

image

Ако си припомните и сравните офертите от
"Задача от ядрената физика за 5-ти клас (допълнена)" с днешните ще видите, че единствената разлика между тях е ЦЕ-НА-ТА. Периодите и товарите (респективно - количествата електроенергия) са абсолютно едни и същи. Търговците на ток трябва да са абсолютни КРЕТЕНИ, за да не са си вързали гащите миналата седмица, а сега да се набутват с около 10% повече.
Къде е зарито кучето? Това, което позволява на 100% държавната АЕЦ (разбирайте - на 100% НА-ША) е наглото и и безнаказано поведение, като че е на 100% частна. ДА, АЕЦ-а практически не работи за нас, а за шепа самозабравили се престъпници. Те НЕ ПУ-БЛИ-КУ-ВАТ резултатите от търговете, които се провеждат на базата на тези оферти. Ако обърнете малко внимание на втората снимка, под таблицата с офертите следва раздел "Прозрачност на пазара". А? Усещате ли? Незаконните частни собственици се гаврят не само с нас, но и с Европа, защото тоза изискване за прозрачност идва именно от там. И това ви разказах подробно в "
АЕЦ "Козлодуй" пикае в лицето на Европа". Днешната случка само потвърждава предната констатация.

Днешните оферти са опит да се даде рамо на лъжите на Прокопиев-ите "медии", че търговците не продават под 65 лева. Ако това не е вярно то тогава нека АЕЦ-а публикува резултатите от всички проведени търгове, от началото на годината?

Мечтиииии.....


Георги Котев


Тагове:   АЕЦ,   оферти,   изроди,   цена на тока,


Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9870387
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930