Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2016 18:19 - Въжето за бесилката от нас, сапунът от вас
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1651 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 02.04.2016 18:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Такава оферта е отправил директорът на "американската" ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово" (известна още като ТЕЦ "МИ1") към (из)родните управници, преди дни на конференция в София, организирана от любимците на фондация "Америка за (унищожаване на) България", групичката на Прокопиев. Ето как нагло дъобщава за това в-к "Капитал", в материала си

Седмични новини за енергетика

И върхът на сладоледа се съдържа в овчедушното посрещнатата оферта на директора на въпросната ТЕЦ:

"
Изпълнителният директор на "АЕS България" Оливие Маркет коментира, че дългосрочните договори и тарифите за възобновяема енергия трябва да получат обезпечение в условията на пълна либерализация. Една от възможностите за това е чрез договори за разлики, което означава енергията на тези централи да се търгува по пазарни цени, а разликата по дългосрочните договори да се компенсира допълнително. Подобна хипотеза беше потвърдена и от постоянния представител на Световната банка у нас Тони Томпсън. Институцията беше наета от правителството да изготви новия пазарен модел на електроенергийния пазар."

Разбрахте ли сега, къде е разликата? Кой осигурява въжето и кой - сапуна? Кой? КОЙ? Кой ли? Ако не ви стигнат стотинки за сапун ще ви стърже врата повече.
Ето и как е изглеждала постановката:

image

На трибуната, зад катедрата е наглият директор на ТЕЦ-а, а непосредствено до него седи министърката със срамното име. Тя вече цяла година търси банков заем от 1 300 000 000 (милиард и триста милиона) лева, за да закупи сапуна, който ние после ще си изплащаме с лихвите.

Министър мръсно име, ти май А?

После да не кажете, че не съм ви предупредил да си запазите малко парички за сапун? Малко, малко, колко да са малко? Ще ви кажа един друг път.

А иначе си имаме
Консолидиран текст на Договора за функционирането на Европейския съюз, в който се казва буквално следното:

Член 101

1. Забраняват се като несъвместими с вътрешния пазар всички споразумения между предприятия, решения на сдружения на предприятия и съгласувани практики, които биха могли да засегнат търговията между държавите-членки и които имат за своя цел или резултат предотвратяването, ограничаването или нарушаването на конкуренцията в рамките на вътрешния пазар, и в частност такива, които:

а) пряко или косвено определят покупни или продажни цени или други условия на търговията;

б) ограничават или контролират производството, пазарите, технологичното развитие или инвестициите;

в) осъществяват подялба на пазари или на доставчици;

г) прилагат различни условия по отношение на еквивалентни сделки с други търговски партньори, като по този начин ги поставят при сравнително по-неблагоприятни условия;

д) поставят сключването на договорите в зависимост от приемането на допълнителни задължения, които по своя характер или в съответствие с търговската практика нямат връзка с предмета на тези договори.

Но (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия "не е чувала" за такъв договор с ЕС.

Историята продължава на "
Най-скъпият сапун в света".

Георги Котев


Тагове:   капитал,   тец,


Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9889502
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930