Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2016 18:19 - България изгражда НЕО-сталинизъм
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1864 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сигурно даже по времето на Сталин Съветския съюз не е бил толкова сбъркана държава, каквато е в наши дни България? Такова обосновано подозрение се заражда от ... резултатите на днешната сесия на Българска независима енергийна борса (БНЕБ). И ето как изглеждат те:

image

Забелязвате ли? А?
Забелязвате ли? Ако не сте го забелязали ще го отдам на липсата на опит в наблудаване и разчитане на подобен род графики и електро-енергийни пазари. Но с малко подсказки ще разберете.
Концентрирайте се върху предпоследният/средният ред под графиката. Там са посочени цените, по времеви пояси.
Първата е така наречена БАЗОВА, а на практика СРЕДНО АРИТМЕТИЧНА цена за всичките 24 часа на следващото денонощие (датата в горният десен ъгъл). И тя е 54,86 лева/МВт.ч (лева ЗА Мега-Ват-час - 1 МВт.ч = 1 000 кВт.ч).
Втората е цената в пиковите/най-натоварените часове от денонщието (от 8 до 20 часа) и тя е 40,32 лв/МВт.ч.
Третата - за ненатоварените/извън пиковите часове на денонощието и тя е 60,40 лв/МВт.ч.

А сега забелязахте ли? А? Пак ли не сте? Ами помислете малко? Как е възможно в часовете с понижена консумация на електроенергия цената на тока да е по-висока от часовете с повишено търсене? Аз наблюдавам много европейски борси не от вчера, но такова ЧУДО не бях срещал. ЧУДО НЕВИЖДАНО!

А какво общо има това със сталинизма ли? И това ще ви обясня. Другарят Йосиф Сталин е имал особен режим на работа. Той е бил най-активен и деен именно в малките часове на денонощието. И понеже е бил абсолютен диктатор и всеобичан баща на народите то цялата съветска страна се е пристройвала към неговите навици и особености, и също много учреждения и предприятия са работили в часовете в които нормалните хора по света почиват. Ами ако през нощта на Сталин му потрябва нещо, някого или някаква информация няма да чака мързеливеца да се наспи, я?

И така, ако по времето на диктатора в СССР действаше пазарна енергийна борса то е повече от логично именно в малките часове цената на тока да е по-висока от светлата част на денонощието. Сега досещате ли се към какво се готви да ни превърне политико-енерГЕПИйната мафия на територията, контролирана от организираната престъпност?

Георги Котев


Тагове:   сталин,   сталинизъм,   БНЕБ,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blasterica - Шизофренна Анти-България и Polit Mafionics
19.03.2016 11:26
Де да беше само съобразяване с дневния режим на сталиноподобните ни управници. По-скоро ми прилича на нощен енергиен вампиризъм, практикуван от сталиноподобни вампири, които се боят от дневната светлина и са в състояние да правят вампирските си оргии с пиене на кръв само на тъмно.
Нещата обаче излизат на светло, а сталиноподобните вампири кръволоци се боят от светлината и осветяването на кръвопийството им. А вие точно това правите. Осветявате ги, което е пагубно за тях.
Една допълнителна информация. Промъкна се в пресата, че Съплай Енерджи, водеща се на Кадиевата жена (жената на същият депутат Кадиев, който създаде партия Нормална България, или най-точно Шизофренна анти-България), е спечелила търговете за доставка на електоренергия на държавната администрация, сиреч Президентство, резиденции и почивни домове, столове и бюфети, Министерски съвет, министерствата, със същите съпридружни организации.
Струва си да се разгледа този "феномен", който още веднъж потвърждава вашите анализи и прозрения.
А на слугинстващите пишман-професорчета Дайнов, Минчев, Кьосев и Тодоров, които написаха поканата за сватбата на Прокопиевия и Кадиевия мафиотски кланове "Манифест на мафията" препоръчвам: Зарежете традиционната наука и без друго не ви се отдава. Обучавайте студентите си, доколкото имате такива, не на Икономикс Политология и пр. бла-бла, които нямат стойност и приложение в България, а създайте прогресивно обучение по лежащата на сърцето ви дисциплина Polit Mafionics, която дисциплина да влезе задължително със Закон, както изпитите по политическа просвета от времето на сталинизма, в програмите. И който студент не е подготвен, не споделя идеологията и не слави практиката на полит-мафиотската върхушка, да няма право на образование и работа в България, както е било при сталинския режим. Така де. Като са казали А, ще трябва да кажат и Б. Надявам се, В и до края на азбуката най-сетне да каже Народът- Което означава Видим процес на вкарване в затвора на цялата тази кръволочеща мафия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866251
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930