Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2016 17:29 - Колко остава до следващата ядрена трагедия?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1628 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 10.03.2016 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това го знае всяко хлапе, че ... утре (11-ти март) се навършват точно ПЕТ години от последната гигантска, световна, непреодолима ядрена трагедия в японската АЕЦ "Фукушима-Даичи". Майсторлъкът е да се предвиди, кога и къде ще бъде поредното нещастие и, доколкото е възможно, то да бъде предотвратено? А търсенето на отговор на този въпрос е повече от задължителен, защото ТО неппременно ще се случи. Има ли ядрена мафия трагедиите са гарантирани! Това е аксиома. Търсенето на отговора може да отпадне, ако ядрената мафия каже сбогом на терора. Но, за сега, не би.

Но преди да ви припомня собствената ми прогноза, която направих преди точно ТРИ години искам да ви обърна внимание на ДВА светли лъча, в навечерието на утрешната тъжна годишнина.

Първият е, че японски съд нареди да бъде спрян от експлоатация един от ТРИТЕ работещи в страната ядрени реактора, от общо 43 чакащи пак да започнат да произвеждат смърт. Новината е на първите страници на практически всички световни издания. Ще поставя линкове към основните от тях, за тези от вас, които решат да се убедят:

AP - Court orders Japan reactor to shut down, keeps 2nd offline - Mari Yamaguchi

Reuters - Japan court issues injunction to halt Takahama nuclear reactors -NHK - Osamu Tsukimori

New York Times - Court Orders One of Japan"s Two Operating Nuclear Plants to Shut Down - Jonathan Soble

BBC - Japanese court orders nuclear reactors offline

The Guardian - Japanese court orders closure of two nuclear reactors - Agence France-Presse

Japan Times - Court issues surprise injunction to halt Takahama nuclear reactors - Eric Johnston

Deutsche Welle - Court orders Takahama reactors shuttered

Wall Street Journal - Japanese Court Orders Shutdown of Nuclear Reactors - Mayumi Negishi

Вторият светъл лъч е една прясна статия от страниците на издание №1 на световната ядрена мафия - Бюлетина на атомните учени:
Nuclear power in the future: risks of a lifetime "Ядрената енергия в бъдеще: Рисковете на живота"

В типичният си ядрено-мафиотски стил статията е лигаво-обтекаема, без категорични изводи и признания за смъртоносната опастност от този бизнес. Тогава аз се обърнах към инструмент за производство на облаци от думи и обработих, по три различни начини, въпросната сатия. И ето какво се получи:

image

Инструментът, който използвах този път се нарича
TAGUL - WORD CLOUD ART и всеки желаещ може да опита. Принципът на всички облаци от думи е, че дадена дума е толкова по-голама и забележима в облакът, колкото повече пъти тя се среща в обработваемата статия или съответен текст. От резултатите се прокрадва изводът, че световната ядрена мафия вече НЕ е толкова уверена в бъдещето си. Гласът и започва все по-осезателно да трепери, когато ни облъчва с лъжите си.
Това е добър сигнал, но дали тенденцията ще продължи и ще успеят да се спрат преди ... да стане твърде късно?

И тук идва момента да ви пропомня прогнозата си от преди ТРИ години, която все още е актуална:

Кога и къде ще се случи следващата ядрена трагедия?

И макар според нея да остават още ТРИ (плюс-минус ЕДНА) ГОДИНИ тя може да се случи във всеки един момент. Все още има време за СТОП?

Георги Котев





Гласувай:
6



1. gikotev - Re: Трудно е да се предскаже.
10.03.2016 21:15
Че е трудно - трудно е и не твърдя, че съм ясновидец, но също така твърдя, че си струва да се търси, за да се предотврати, а не, както обикновено се прави - каруцата се обръща и тогава ... пътища безброй.
Що се отнася до крушата. През септември 1957-ма година, в Производствено обединение (ПО) "Майк", област Челябинск, Урал, СССР, се взривява склад с плутоний. Не е точно реактор, макар именно реакторите да са създадени, за да се произвежда плутоний, който иначе не се среща на Земята. Трагедията на "Маяк" е съизмерима с тази в АЕЦ "Чернобил". Ще сложа руско видео за тази авария, под края на статията.
Поздрави!
цитирай
2. vladtepes - За Япония
12.03.2016 16:41
Япония няма алтернатива на ядрената енергетика поне докато не се постигне управляем термоядрен синтез - няма ветрове със стабилна скорост и посока, слънчевите часове са още по-малко отколкото в България, няма и сериозни реки. Вместо да се хвърлят пари във ВЕИ е много по-добре усилията да се насочат към постигане на рентабилен управляем термоядрен синтез - ще осигури евтина енергия в изобилие, нужните изотопи на водорода и хелия са в огромни количества.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883758
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930