Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2016 10:19 - Теменужка с аромат на горчиви бадеми
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1704 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Политико-енерГЕПИйната мафия стартира нов пъклен план за ускоряване на геноцида над българския народ. Стартът му беше даден миналата седмица от министъра на енерГЕПИката, в сутрешният блок на БНТ
Теменужка Петкова за цената на тока и либерализацията на пазара на електроенергия И ето какво казва тя там:

"
Теменужка Петкова, министър на енергетиката, заяви в “Денят започва”, че се очаква след изчисления на КЕВР цената на електрическата енергия да бъде намалена, тъй като цената на природния газ спада драстично – малко над 20%.  Предупреди, че първо трябва да се направят доста анализи, докато се стигне до подобно решение. Електрическите централи, които работят на газ, е нормално да понижат цената, тъй като основният компонент, с който работят, бележи тенденция на намаление, уточни тя. Ще разберем за кого ще бъде това намаление, когато КЕВР излезе със своето решение."

Така министърката изтъква като единствен аргумент за евентуално скорошно поевтиняване на тока единствено цената на природния газ и НИЩО ДРУГО. Защо само природния газ? ЗАЩО? Няма ли други фактори, които да влиаят на ценообразуването?
Защо само природния газ?

image

Аз нарочно изчаках вече цяла садмица, за да видя дали на някой ще му хрумне, какъв е поредният коварен план на мафията. Ъ-ъ! Тишина! Всички празнуват "освобождаване" от робство? Хахахахаааа... ! Празнувайте!

И така, въпросът е -
Защо само природния газ?

За да се отговори правилно на този ключов въпрос е най-важно, преди всичко, да се определи максимално близко до действителността ДЕЛЪТ на ПРИРОДНИЯ ГАЗ в производството на електроенергия у нас.
ДЕЛЪТ на ПРИРОДНИЯ ГАЗ? Какъв е той? Колко е? А?

Днес ще постъпя различно. Няма да ви предоставя на готово верният отговор. Този път, ако смятате че ви е важно, сами ще трябва да се потрудите и да намерите отговорът на въпроса за
ДЕЛЪТ на ПРИРОДНИЯ ГАЗ в общото електропроизводство, в страната.

Който от вас си отговори правилно на този въпрос ще може е да прецени, колко приблизително би могъл да поевтинее тока, както твърди министърката. По-редовните читатели на този блог биха се досетили и защо тя не обръща внимание на другите фактори при ценообразуването, а се фиксира само на газът. Последният жокер ви подадох в "
Защо тока ни е по-скъп?".

В случай на активно участие от ваша страна при търсенето на отговора на въпроса
за ДЕЛЪТ на ПРИРОДНИЯ ГАЗ ще си помисла дали да се включа с още жокери, за доразплитане на новата примка, която затяга около вратовете ни политико-енерГЕПИйната мафия, с любезното съдействие на всички "медии". Ако вас не ви интересува, защо аз да се хабя?

А защо теменужката е с аромат на горчиви бадеми ли? Има едно химично съединение, което изпуска специфичната миризма на горчиви бадеми. Като откриете, кое е това съединение и ще разберете, зато теменужката мирише така.

Само да ви напомня, че преди близо една година същата министърка ни обеща поевтиняване на тока с цели 31% ("
Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!"). Докато чакаме това да се случи миризмата на горчиви бадеми се засилва.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871043
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930