Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2016 13:09 - Росатом пусна електронна детска ядрена енциклопидия
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1073 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Държавната корпорация Росатом пусна вчера електронна детска енциклопедия за ядрения сектор. Изданието е написано на достъпен език и трябва да привлече вниманието на учениците от средния курс и на всички останали, които се интересуват от атомните технологии в ядрения сектор на руската икономика. Това се казва в увода на статията на Росатом

Росатом выпустил энциклопедию для детей

Авторите на енциклопедията не са изневерили на твърдата линия на световната ядрена мафия да поднасят на жертвите си смеси от истини, полу-истини и откровени лъжи. Новото издание за деца не прави изключение. И именно заради това и си струва да бъде видяно и прочетено. Има много прилични и познавателни илюстрации, като тази, онагледявайки понятието "период на полу-разпад" на даден радиоактивен материал. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху изображението.

image

Или пък изотопите на най-лекия химичин елемент Водород, наречен на картинката Протий, заради единствения протон в ядрото. Изотопите на даден химичен елемент представляват атомни ядра с еднакъв брой протони в тях и различен брой неутрони.

image

Материалът е много обемен и със сигурност може да запълни някои празнини в познанията ви в сектора. Полу-лъжите и лъжите ще оставя на собственото ви разбиране.

За финал ще ви покажа само краят на енциклопедията:

"
Известно, что любое растение зачахнет без полива. Вот и атомной отрасли, чтобы полностью раскрыть свой потенциал, нужно внимательное отношение государства в совокупности с доброжелательной позицией общества. От атомщиков же требуется самая малость – увлеченность своим делом, чувство долга, ответственность за результат работы, да и простой, обычный патриотизм. И тогда… ну, сады на Луне, может, и не зацветут, но здесь, на земной поверхности, реалии завтрашнего дня максимально приблизятся к виртуальной картине, описанной в этой главе."

"Ясно е, че всяко цвете ще увехне без поливане. Така и ядрения сектор, за да разкрие напълно своят потенциал се нуждае от внимателното отношение на държавата в целокупност с доброжелателната позиция на обществото. От специалистите в сектора се очаква най-малкото - да са увлечени от делето си, да притежават чувство за дълг, отговорност за резултатите от работата си, а също така и прост, обикновен патриотизъм. И тогава ... е, градини на Луната, може би и няма да зацветят, но тук, на земната повърхност, реалностите на утрешния ден ще се приближат максимално към виртуалната картина, описана в тази глава."

Последната глава на енциклопедията се нарича ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО.

Личното ми мнение е, че ако тази индустрия продължава да съществува и да се развива аз виждам в близко бъдеще една мъртва планета, една абсолютно мъртва Земя. ДА, нека се изучават и познават законите на ядреният свят, НО да не се прилагат така, както прави вече 70 години световната ядрена мафия.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875217
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930