Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2016 11:39 - Другарю Берия, пък този американец е лош
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2594 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.01.2016 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По повод и във връзка с набъбналият шум около взривяването или не-взривяването на водородна бомба от Северна Корея (КНДР) ми се ще да ви поразведря малко, като ви върна назад във времето, преди малко повече от 70 години, когато и където бяха положени основите на това безумие, което заплашва във всеки един момент да унищожи цялата планета, барабар със всичко живо на нея.

Годината е 1945-та, 8-ми октомври.
Мястото е град Москва, столицата на Съветския съюз (СССР - победител във войната).
Случката - заместник-министърът на вътрешните работи А.П. Завенягин пише записка до началника си - министърът на вътрешните работи (Народный комиссар внутренных дел СССР - НКВД - така се е наричала и структурата прадшествала КГБ, а днес преименувана във ФСБ), всесилният и безпощаден Лаврентий Павлович Берия.
Поводът е получено важно донесение от окупираната Германия.
Ето го и самото писма от Завенягин до Берия (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху него):

image

Буквален превод на съдържанието на писмото:

До Народният комисар на вътрешните работи на СССР, другарят Берия Л.П.

По съобщение на нашия работник в Германия, подполковник Сиденко, в град
Щасфурт, в склад на име Wifo в периода 1941-1942-ра години се е съхранявало около 1200 тона химично съединение на уран с натрий, което е било доставено там от Белгия.
В средата на 1944-та година от склада към Белгия са били изпратени обратно 150-200 тона от тази суровина, а останалото количество се е съхранявало в склада
Wifo до пристигането на американските войски в град Щасфурт.
На 15-ти април 1945-та г. (Германия все още не е капитулирала, до тогава остават още повече от ТРИ седмици - бел. Г.К.) американска техническа комисия организира извозването на урановата суровина от град
Щасфурт и в продължение на 5-6 дни целият уран беше извозен, заедно със съпровождащата го документация.
Тъй като урановата суровина се намираше в зоната на съветската окупация и беше извозено от американците незаконно би било крайно желателно чрез НКВД да се предприемат стъпки за връщането на суровината на нас.


                                                                                                         ЗАВЕНЯГИН


Край на превода.

Даже не зная какво да коментирам. Вместо това ще ви посоча източника на информацията, т.е. на това писмо, а също така на още МНОГО МНОГО интересни истории от зората на световната ядрена мафия. Те се съдържат в нарочно подготвената и съвсем наскоро публикувана в интернет богата библиотека с историята на РОСАТОМ, по случай 70 годишният юбилей (ТУК). Там има не едно и две други доказателства, като това което сега ви показах, за пълната и безпрекословна американска хегемония над световната ядрена мафия.

За пълнота на картината ще добавя, че ТРИ месеца след този пладнешки грабеж на американците от съветските другари (на 16-ти юли 1945-та г.) в щата Ню Мексико, САЩ взривява първата в света атомна бомба. Тя е била от Плутоний, а не от Уран, което със сигурност означава, че не откраднатия от Германия материал е бил използван, но все пак е хубаво да се знае.
След още няколко дни (на 6-ти и 9-ти август 1945-та г.) американците взривяват 2-рата и 3-тата атомни бомби, в цялата човешка история, над японските градове Хирошима и Нагазаки.
След още 123 дни, след взрива над Нагазаки, създателите на атомните бомби започват да издават спое периодично издание, което съществува и до днес и е №1 за световната ядрена мафия. И още в брой№1, на страница №1, в статия №1 те проклинат ... България. Не си спомняте ли? Ето я въпросната страничка:

image

Повече подробности можете да научите в "
Американското "Българио, бъди проклета!" става на 70 години".

За малко да забравя! Научният ръководител на проекта "Манхатън", за създаването на първите атомни бомби Роберт Опенхаймер е бил частен гост в московският апартамент на Берия, в продължение на две седмици. Това свидетелства в мемоарите си сина на Берия Серго.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9888766
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930