Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2015 12:09 - Правителството: Взривяваме АЕЦ "Козлодуй" с китайски барут
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2607 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 21.12.2015 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Официално съобщение от интернет страницата на Министерството на енергетиката гласи "Китайска делегация посети АЕЦ "Козлодуй"". Делегацията от Азия е от една компания, чието име нарочно не се споменава. Ти да видиш!? И защо е тази потайност?
Но нека преди това видим цялото съобщение на МЕ:


Делегация с представители от китайска корпорация, оперираща атомни централи, посети ядрената централа в Козлодуй. Във визитата участваха заместник-министър председателят по европейски фондове и икономическа политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министър Николай Николов и изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" г-н Димитър Ангелов. Представени бяха възможностите за бъдещо сътрудничество в сферата на ядрената енергетика и по-специално при изграждането на нова ядрена мощност.

Представителите на китайската фирма бяха запознати с приоритетите в работата на българската ядрена централа – удължаването на живота на 5-ти и 6-ти блок, както и увеличаването на тяхната мощност до 104%. По думите на изпълнителния директор на централата г-н Ангелов, повече от 33% от електроенергията в България се произвежда от атомната централа. От началото на годината до 13-ти декември 2015 г. двата ядрени блока са произвели 14 490 463 MWh.

Акцент бе поставен върху предимствата в АЕЦ "Козлодуй" за изграждане на нова ядрена мощност. Наличието на енергийна и транспортна инфраструктура, опитен персонал, връзка с енергийната система на страната и с тези на съседните страни, са сред предпоставките за бъдеща реализация на съвместен проект. Всички детайли и въпроси ще бъдат обсъдени в рамките на съвместна работна група между представители от българска и китайска страна.

image
На снимката: №1 - Министър на енергетиката Теменужка Петкова, №2 - вице-премиер Томислав Дончев и №3 - директор на АЕЦ Димитър Ангелов, в машинната (турбинната) зала на 5-ти енергоблок, в АЕЦ "Козлодуй", в компанията на китайски и български другари. Вместо да коментирам наглото поведение на Дончев и Петкова да крият името на потенциалния китайски инвеститор ще ви припомня един съвсем пресен пример, пак с китайски инвеститор, пак в ядрената индустрия, но във Великобритания. Случката е от преди по-малко от ДВА месеца (21/10/2015г.) и аз няколко пъти ви разказвах за нея (ка например в "На здраве, другари британци!").
По времето на скорошното посещение на българската правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов, в Китайската народна република (КНР), ви разказах за стремглавото потъване на акциите на френския партньор (Електрисите дьо Франс - ЕДФ) в тройната завера за изграждане на нова АЕЦ, на острова. (Можете да си пропомните в "
Борисов от Китай: Матр"ял, и ориз ти е много да ядеш".) За малко повече от месец след сключването на сделката цените на акциите на ЕДФ се бяха сренали с 20%, а към днешна дата потъването е повече от 26%. ЕДФ е държавна компания, която оперира всички 58 ядрено-енергийни блока във Франция и още много блокове по цяла Европа. Ценитите на акциите на ЕДФ можете да наблюдавате от ТУК. Представете си, какво я очаква АЕЦ "Козлодуй" ако се стигне до сделка с китайците? Почва ли да ви става ясно, защо народните слуги (министрите) крият името на "инвеститорите" от робите (т.е. от нас)?

image
Дончев и Петкова демонстрират богопомазаност, пренебрегвайки правилата за техника на безопасност, сваляйки каските си по време на разходка в машинната зала на 5-ти блок, в АЕЦ-а.
Свързано с темета:


Борисов от Китай: Матр"ял, и ориз ти е много да ядеш

Баничар ще строи 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй"
Кабинетът Борисов №1 вече показа, че няма никакви проблеми да фалира стратегически, държавни енергийни компании, като Национална електрическа компания (НЕК), чието "спасяване" сега искат ние да платим. Сега се борят за още по-високе резултати?

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9890230
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930