Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2015 11:29 - "Капитал"-но ослепителна енерГЕПИка 2 (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3466 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 16.12.2015 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече няколко дни подред вестник "Капитал" продължава упорито да (дез)информира читателите си относно реалностите в електро-енергийният сектор на страната ни. Това се случва в нарочно направената интерактивна платформа, наречена

Енергетиката на светло

Но колко ослепителна е тази светлина? Преди два дни (в материала "
"Капитал"-но ослепителна енерГЕПИка") ви показах манипулацията с вноса на електроенергия от северната ни съседка Румъния. Тя изглеждаше така:

image

Виждаме в най-горното черно каре вноса на ток от Румъния, който се равнява на 3 255 МВт.ч (Мега-Ват-часа - 1 МВт.ч = 1 000 кВт.ч).
Днес картината се повтаря:

image

Според Капитал-истите днес ще внесем от север 3 000 МВт.ч. Тези данни по никакъв начин не кореспондират с числата публикувани на сайта на Електроенергийният системен оператор (ЕСО), както ви показах в "
"Капитал"-но ослепителна енерГЕПИка". Но днес реших да ви покажа и още едно, независимо и различно доказателство, за наглата монипулация на Капитал-истите, в полза на политико-енерГЕПИйната мафия и в наш ущърб. До някъде бях провокиран за това от един читател на блога, който беше много упорит да защитава манипулаторите.

И така, постарах се и открих, събрах и обработих исторически данни за вноса на електроенергия от Румъния към България от 2010-та година и до наши дни. Източника и верността на данните можете да проверите от ТУК. И ето какво се получи:

image

Може би трябва още да уточня, че 1 ГВт.ч = 1 000 МВт.ч = 1 000 000 кВт.ч. И още едно важно уточнение - данните за 2015-та година са за първите 10 месеца, до октомври включително. Това прави 304 дни.Сега можем да се позанимаем с малко елементарна аритметика

3 228 ГВт.ч = 3 228 000 МВт.ч делим на 304 дни и получаваме 10 618 МВт.ч средно-дневни количества внесена електроенергия от Румъния в България през 2015-та г.

Според вестник "Капитал" средно-дневните количества внасяна от Румъния към България електроенергия са ТРИ ПЪТИ по-малки от действителните. Защо това е така? Защо? Защо ли? ЗАЩО?

Тук е хубаво още веднъж да ви припомня пълната история на износа на електроенергия от България към всички съседни страни:

image

Вижда се, че паралелно с ръста на вноса от Румъния расте и ръста на износа от България. За какво следва да ни говори това? Според мен, че расте количеството на транзитна електроенергия през страната ни. От транзита също се печели, както е и при всяка друга стока. Точно това се опитва да скрие от нас политико-енерГЕПИйната мафия, с любезното съдействие на практически всички "медии".

И за последно да ви припомня и режима на умишленото фалиране на НЕК, за което същите нейни убийци сега искат да платим ние:

image

ДОПЪЛНЕНИЕ! Изчаках тази сутрин (14/12/2015г.) ЕСО най-накрая да публикува презграничните потоци за 11-ти декември и резултатът е на лице. Всички по-горни констатации за манипулациите на Капитал-истите се потвърждават 1:1. Ето я и съответната таблица:

image

Който от вас си направи труда да събере и числата в останалите колони и ги сравни с дадените от "Капитал" (вижте най-горната карта на България) ще открие още съществени разлики, като най-голямана е в износа за Турция - ДВА ПЪТИ повече от (дез)информираното.

Разкритията продължават на "
"Капитал"-но ослепителна енерГЕПИка 3".

Георги отев



Гласувай:
3



1. chavdar01 - КОЛЕГА ПРОЧЕТИ ТАЗИ СТАТИЯ И СИ КАЖИ МНЕНИЕТО.
13.12.2015 12:16
http://www.blitz/news/article/380632
цитирай
2. gikotev - Re: КОЛЕГА ПРОЧЕТИ ТАЗИ СТАТИЯ И СИ КАЖИ МНЕНИЕТО.
13.12.2015 12:37
За протокола и за останалите читатели на тези коментари - статията се казва:

"Русия с исторически пробив в ядрената енергетика
Реакторът с бързи неутрони БН-800 произведе първите количества електроенергия за руската енергийна система"

Какво да Ви кажа, колега? В написаното има много истини, примесени с не по-малка доза манипулации и скриване на основния проблем за широкото прилагане и налагане на т.нар. "бързи реактори", т.е. използващи бързи, а не топлинни (бавни) неутрони, каквато е масовата практика по света.
Основният проблем, за който не се споменава в статията е много по-високият риск при управлението и гарантирането на безопасността на този тип (на бързи неутрони) реактори. Работата е там, че бързите неутрони имат много по-кратка средна продължителност на живот, за разлика от топлинните (бавните), чийто живот се удължава докато се блъскат в леки ядра, за да се забавят от бързи до бавни. Този по-кратък живот на бързите неутрони прави реакторите от този тип по-неуправляеми. В рамките на един коментар не мога да вляза в повече подробности. Та тази несигурност и повишен риск при управлението и контролирането на верижната реакция в тях ги прави НЕ-привлекателни за световната ядрена мафия.
В края на статията се споменава, че и други страни са се пробвали с подобна технология, но са се опарили и са се отказали. Естествено не се споменават истинските причини за този отказ, за да не се стряскат масовите фенове на ядрената индустрия. Надявам се да съм Ви бил полезен?
Поздрави!
цитирай
3. alexs - С две думи приватизация на печал...
13.12.2015 12:40
С две думи приватизация на печалбите национализация на загубите.... защо НЕк трябва да печели като може да печели жената на Кадиев от износа на ток.
А пък от Румъния ще внасяме ток нали затова Куневица-Пръмова затвори четри блока от АЕЦ Козлудой за да може Румъния да изнася ток
преди няколко години Кунева ...е избрана за член на надзорния борд на БНП „Париба” срещу много високо заплащане – 200 хиляди евро месечно.
.............
Снахата на митичния по времето на соца съратник на Тодор Живков - Иван Пръмов, получава над 200 000 евро месечно възнаграждение от френската банка „Париба”. За този факт е категоричен бившият независим депутат Минчо Христов. Петата по големина банка в света назначи Кунева за член на борда на директорите през 2010 г. при доста съмнителни обстоятелства. Преди да се замеси в банкерския бизнес, със съдействието на Кунева пък бяха закрити трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй”, които произвеждаха енергия под 2 стотинки за кв./ч.
Според Христов цялото поведение на настоящата кандидатка за креслото в „Дондуков” 2 е престъпно, тъй като според него едничката цел на жълтата дама е била да осигури пазар за румънската централа „Черна вода”. В същото време се оказва, че АЕЦ-ът в южната ни съседка е финансиран вероятно неслучайно от банка „Париба”,
Източници:
http://frognews/news_36390/Frenska_banka_naliva_na_Kuneva_nad_%E2%82%AC_200_hil_na_mesets/

http://razuznavane/?p=681

http://www.blitz/article/25449
цитирай
4. gikotev - Re: С две думи приватизация на печал...
13.12.2015 13:01
Точно за това говорим. Благодаря за разбирането! В основните дейности на НЕК е вменено и задължението да ВНАСЯ и ИЗНАСЯ ток, НО политико-енерГЕПИйната мафия НЕ ДА-ВА! С любезното съдействие на всички (из)родни "национално-отговорни медии".
Поздрави!
цитирай
5. chavdar01 - Мерси за инфото.
13.12.2015 16:07
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840431
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031