Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2015 12:19 - Не се препоръчва за четене от роби
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2065 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 09.12.2015 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Очеизбождащо впечатление прави, че българинът се интересува от всичко друго, по света и у нас, но само не от това, как да си помогне наистина да разбере механизмът на робската зависимост в която е принуден да съществува и да търси пътища за самоосвобождението си. В този смисъл това четиво, а и повечето неща в този блог не са препоръчителни за примирили се роби. Тези, които искат да си помогнат да се освободят от оковите на политико-енерГЕПИйната мафия, коварно дирижирана от все още живата Държавна сигурност, могат да продължат да четат.
Както сигурно повечето от вас знаят за след точно ДВА дни политико-енерГЕПИйната мафия е насрочила старта на имитацията на търговия с електроенергия на (не)зависимата енергийна борса. В тази връзка през последните дни тя проведе безпрецедентен по броя си мероприятия за да уплаши робите, че старта на борсовата търговия ще ги направи още по-нищожни роби.
Водеща рола в поредицата от спектакли имаше мумията, 70 годишният Иван Иванов, "политик", член на разбойническата партия Демократи за смърт на България (ДСБ), спуснат с парашут да оглави КЕВР (Комисията за енергийно и водно регулиране) за което своевременно ви уведомявах в материалите:

Мумия разкри гигантска тайна на пирамидите

Мумия заплашва да взриви пирамидите

Задачата, която му беше поставена от кукловодите, беше да ни внуши, че с износа на електроенергия сме добре, но не е нищо особено и през последните седмици даже малко сме намалили количествата. Така че да не чакаме облаги от този сегмент на пазара. Театралният декор на мумията е солидно построяван от доста време и той се намира в стъкмистиката на Електроенергийният системен оператор (ЕСО), чиито данни Иванов използва, за да ни внушава, че робството е добро за нас. А стъкмистиката на ЕСО изглежда приблизително така (вижте в "
Убийствено "Труд"(на) (дез)информация"):

image

През 2014-та година България бележи абсолютен рекорд в своята история по износ на електроенергия, но мумията "не знае" за това, нито пък която и да е българска "медиа или политик". През 2015-та г. се очертава нов РЕКОРД, но не е добре за робите това да се разчува. Ето защо данните за последните няколко седмици променят своя тренд и характир.
КАК СТАВА ТОВА? Точно това искам да ви покажа сега. За целта се потрудих да събера и обработя данни (от интернет сайта на ЕСО ТУК) за вноса (НЕ ИЗНОСА, А ВНОСА) на електроенергия от Румъния към България, за две еднакви седмици, по дни, в два еднакви месеца, в две последователни години. И ето какво се получи (зо по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката):

image

Избраните седмици са 23-29 юни 2014-та г. и 22-28 юни 2015-та г., а също така и 17-23 ноември 2014-та г. и 16-22 ноември 2015-та г. Разминаването с по един ден в седмиците е за да съвпадат по дни от седмицата, от понеделник до неделя. Правя това уточнение, за да може всеки един свободен човек, ако желае, да си направи проверка, респиктивно - да провери и мен. На голямата графика са показани количествата внесена електроенергия по дни за съответната седмица. На малката графика, в горният десен ъгъл, съм сумирал общото внесено количество ток, за съответната седмица. Седмиците са избрана абсолютно случайно.

ИЗВОД! Данните, макар и не много пълни (обработката е дълга и трудна) показват, че спада на износа от родните производители се компенсира от ръста на вноса основно от Румъния. Това е и основната причина поради която мумията и компания не споменават думи, като ВНОС или ТРАНЗИТ, които имат абсолютното право на съществуване и са не по-малко изпълнени със съдържание, като ИЗНОС. Е, да ама не! Как иначе робът ще бъде (дез)информиран?
Транзитът на електроенергия е не по-малко изгоден за пионките на политико-енерГЕПИйната мафи, колкото и износът от родните производители, но за него нарочно се мълчи и даже се пускат слухове, че страната ни не получавала пари за транзита на електронергия. Това е все едно транзитно преминаващите през страната ни автотранспорнти средства да не си купуват винетки.

ПовЕрвахте ли им?

Георги Котев



Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9889351
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930