Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2015 10:19 - Най-смъртоносната човешка лъжа става на 73 години
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2689 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тя се е случила на 2-ри декември 1942-ра година, в Чикаго, САЩ. Твърдението е, че от този ден на сам човек може да контролира верижна реакция на деление на тежки ядра (основно на елементите Уран и Плутоний). Това става след проведен експеримент, на специално построена конструкция, която е първообраз на ядрен реактор, на трибуна, на студунтски стадион, в покрайнините на града, тогава. Експеримента е проведен в рамките на т.нар. "Проект Манхатън", за производството на първите в света атомни/ядрени бомби. Ръководител на екипа произвел експеримента и съответната смъртоносна лъжа е италианският физик (лауреат на Нобелова премия) Енрико Ферми.
Към онзи момент понятието ядрен реактор все още не съществувало, поради което съоръжението е било наричано "Чикагската купчина" буквално (Chicago Pile - можете да научите повече от Уикипедия ТУК).
Сега ще видите поведението на реактора по време на 28 минутния експеримент и сами преценете до колко то е било контролирано, надеждно и безопасно. Графиката на изменението на неутронният поток, респективно - на мощността на реактора/купчината е автентична, но за нагледност и контрастност оцветих кривата в червен цвят. (Оригиналната черна графика можете да видите от публикация в местният вестник "Чикаго Трибюн" ТУК.) За по-добър преглед и прочит на графиката кликнете с мишката върху нея:

image


Е, ако това е контролируема, надеждна и безопасна верижна ядрена реакция то аз съм двугърба камила, която в момента се разхожда по пръстените на планетата Сатурн и си хрупка пресна тревица. Единствената вярна характиристика за тази реакция е, че тя е само-поддържаща се (self-sustaining), но за да бъде и под човешки контрол би следвало червената крива да е права, в по-голямата част от провеждането на експеримента.

ЛЮБОПИТНО! Атомни/ядрени бомби са могли и до днес могат да правят без да е нужно да се строят и експлоатират ядрени реактори. Това става чрез обогатяване (изменението на пропорциите в изотопния състав) на Уран-а, в специални центрофуги. Защо тогава са им нужни ядрени реактори? Отговорът - за да произвеждат, естествено пак за бомби, НЕсъществуващият на земята елемент Плутоний, който дава още по смъртоносни характеристики, за целите на ядрената мафия. На практика ядреният реактор е тенджера за производство/сготвяне на Плутоний, но вие никъде (освен тук, разбира се) няма да срещнето това истинско определение.

image

А така приблизително е изглеждала въпросната купчина от графит и Уран, контролирана ръчно от участници в мероприятието.

Последвалите 73 години многократно и недвусмислено показват, че твърдението на Ферми и компания е ЛЪЖА, но ядрената мафия все още настоява, че не е изпълниал нормата си по ... БУМ-ове на глава от населението, в световен мащаб.

Георги Котев



Гласувай:
7



1. petril - Petril
02.12.2015 18:49
Поздравления, Котев!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9872751
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930