Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2015 12:19 - 1-ви април 2016-та г. беше на 1-ви ноември 2015-та г.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1755 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това става ясно от вчерашната публикация във в-к "Капитал" "Битовите потребители ще избират доставчика си на ток от април 2016 г." - От средата на ноември започва информационна кампания за предимствата на свободния пазар. Нарочно не са посочили числото от месеца, за да не се досетите? Ето какви още смешки съобщават Капитал-истите:

Пълната либерализация на енергийния пазар, която ще позволи на битовите потребители сами да избират своя доставчик на ток, ще започне от началото на април следващата година. Причината това да не се стане от началото на 2016, каквито са плановете за останалите потребители, е, че на абонатите физически лица трябва да се даде три месечен гратисен период.

От къде следва, че на нас ни е нужен гратисен период въобще не става ясно. Но продължават:

Участниците в срещата са се договорили, през втората половина на ноември да започне информационна кампания за либерализацията на пазара. За целта ще бъдат проведени поредица от срещи в областните центрове в страната, на които ще се разяснят на потребителите предимствата на свободния пазар, етапите, през които ще премине процесът, начините за смяна на доставчик и и ще се отговоря на техни въпроси.

Само в областните центрове. То и без това в малките градове и села не останаха жители? И кокло превилигировани граждани от областните центрове ще бъдат "ограмотени" по този съвременен начин? Май пак ще се "усвояват" едни пари, за отчитане на дейност? И защо само битовите абонати имат нужда от наука и просвета, а промишлените и другите бизнес съсловия нямат? Не е ли това дискриминация или намек, че някой е по-по-най от раята?

"Целта е в максимална степен да информираме потребителите за процеса по преминаване към пълна либерализация на електроенергийния пазар", каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

А, да, министър Теменужка казва само "истината"! Помните ли? Малко след 1-ви април 2015-та г. същата благоуханна персона ни "зарадва", че ще ни поевтинее електроенергията с цели 31% !!! Не помните ли? Ами припомнете си в "
Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!". Ако до сега не сте забелязали това поевтиняване вината не е на Теменужка! Да не си мислите, че тя лъже? А? Как не ви е срам!

image

И макар съобщението на Министерството на енелгетиката да е публикувано цели два дни по-рано (ТУК) Капитал-истите нарочно го пускат на 1-ви ноември, за да се сетят по-досетливите? Те са най-големият "медиен" партньор на политико-енерГЕПИйната мафия във всичките и (дез)информационни кампании.

От това съобщение става ясно и какво искат да ни кажат с титулната интернет-страница на Българската (не)зависима енергийна борса ЕАД (ТУК):

image

Очаквайте скоро (от 1-ви април) убийствени майтапи, но си пригответе тлъсти пачки за таях! Безплатните обяди свършиха.

Георги Котев



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9886965
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930