Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2015 10:29 - Ядрената мафия осъди "еко"рекетьори на 30 000 лева
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3632 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През пролетта на т.г. (05/04/2015) НОВА ТВ, в рубриката си "ТЕМАТА на НОВА" излъчи подробен репортаж за системен рекет от страна на Сдружение "Коалиция за устойчиво развитие" председателствано от лицето Дончо Иванов. (Около 19 минутният репортаж можете да си припомните от ТУК.)
Ето и два култови кадъра от въпросния репортаж:

image

image

От предаването става ясно, че групичката за изнудване на Дончо се е специализирала по оспорване на процедурите, за издаване и прилагане на Оценките за въздействие на околната среда (ОВОС), които по закон се изискват за някои бизнес начинания.
Изведнъж Дончо и компания са си повярвали толкова много, че са решили да поизнудят малко и всесилната ядрена мафия. Тогава те подали жалба в съда, че АЕЦ "Козлодуй" е пристъпил към "удължаване" живота на двата работещи блока (5 и 6) без преди това да изготви и се приеме от ресорното министерство на съответния ОВОС. Но тук удрят на камък!

И сега сигурно ще се учудите, но ще добавя - АБСОЛЮТНО СПРАВЕДЛИВО!

Ето есенцията на решението на Върховният административен съд, от миналата седмица (цялото решение ТУК):

image

А ако някой от вас все още се пита, защо смятам решението на съда за справедливо ще поясня. Ако тези псевдо "еко" активисти наистина искаха да са полезни на хората и природата трябваше да атакуват въобще необходимостта от "удължаване" живота/ресурса на блокове 5 и 6, в АЕЦ-а, а не липсата на ОВОС, за същата процедура.
1-во - двата блока няма нужда да им се удължава нищо, защото техният живот/ресурс вече веднъж е удължаван, парите още се изплащат и за това има безброй и неоспорими доказателства, за които съм писал и показвал тук десетки пъти.
2-ро - и каво като няма ОВОС? Според пишман "еколозите" излиза, че след като АЕЦ-а си произведе (скалъпи - обикновено така се прави) ОВОС може да продължи процедурата по ограбването ни, по схемата "удължаване" до дупка. На всеки 10 години.
3-то - горните два аргумента ги обяснявам от години на "еколози" гравитиращи около групичката на Дончо (лично него не го познавам, нито пък някога съм го срещал), но кретенизма им е несломим. Сега рИват. А га мечтаеха за тлъстите ядрени кифтета не рИваха?

Докато "еко" рекетьорите сега ще ближат рани и ще събират тлъстата сума на която са осъдени ядрената мафия продължава мощния грабеж по повторното "удължаване" живота на едни и същи съоръжения. А нещата можеха да бъдат много по-благоприятни за всички нас. Но пуста алчност!

Ето и едно разследване на "БиволЪ" за същият Дончо:

Псевдоекологът-рекетьор Дончо Иванов си купил луксозно жилище с неясни доходи Сдружението му Коалиция за устойчиво развитие - КУР стои зад Витоша Ски и ЮЛЕН на Цеко Минев
Георги Котев



Гласувай:
13



1. blasterica - Мошеникрация, мошенприватизация, мошенкология, мошенигетика
01.11.2015 14:59
За съжаление преди да се осъществи демокрация в България, беше осъществена анти-демокрация в демократични парцали, преди са се въведат екологични правила и поведене на фирмите се е появил анти-еколога Дончо с екологичен рекет. Преди да се мисли за безопасност на производството на електроенергия се е възцарила енергийната мафия.
Е как тогава, след като анти-демократи и крадци-кръвопийци са идентичността на демокрацията, да се постигне демокрация, как след като Дончо Рекетьора е еколог, да има екологчни стандарти, как след като мафиоти са енергетици, да има нормална и хуманна енергетика?
Така и демокрация и екология и управление и енергийна политики станаха омразни на хората.
А без тях вървеж напред няма.
Тия хора-явления ни обричат на това да сме вън от света, където впрочем сме си.
Но защо така се е получило и така се получава в България?
Защото мошениците, отгледани и поощрявани с цел печалба от по-големи мошеници,настанени с лъжи и мошеничества във всички управленски области на живота в България, могат да говорят и общуват само с мошеници и така е на всички нива, а след това се стрелят по улиците и се съдят за престъпления, които вършат те самите.
цитирай
2. cecobob - На всяко ниво
03.11.2015 15:09
Навсякъде около нас е пълно с мошеници, които търпим и дори гласуваме за тях.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840553
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031