Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2015 12:19 - Първият в света паметник на ядрен реактор
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3516 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Инсталацията беше открита миналата сряда (14/10/2015г.), на площадката на завод "Атоммаш" (съкращение от "Атомно машиностроене"), в град Волгодонск, Ростовска област, Русия. За това съобщават много руски медии, но аз ще ви предложа материала на агенция РИАНОВОСТИ:

Первый в мире монумент ядерному реактору для АЭС открыли в Волгодонске

"Първият в света монумент на ядрен реактор за АЕЦ беше открит във Волгодонск"

И той изглежда ето така:

image

Всъщност това е само корпуса на реактора и то не целият, защото липсва горната част, а също така и вътрешно-корпусните устройства, барабар с ядреното гориво. Както и да е. Показаният екземпляр е точно копие на двата работещи в момента ядрени реактора (от типа ВВЕР-1000 = водо-воден-енергиен-реактор с електрическа мощност от 1000 МВт) в АЕЦ "Козлодуй", на блокове 5 и 6.
В статията на РИАНОВОСТИ се казва, че това е един от няколкото екземплара, които са били произведени в края на 80-те години на миналия век, но поради разпада на СССР и срива в ядрената индустрия е останал неизползван. Така сега са му намерили приложение - да показва най-злото творение на човечеството, срещу самото човечество, откакто този вид съществува на земята.

Ще ви припомня и как (из)родната ядрена мафия (и несамо тя) определя това устройство пред децата, на интернет страницата на АЕЦ-а (ТУК):

image

Реакторът е определен като "сърцето" на АЕЦ-а. Но, предполагам, че на всеки един от вас е повече от добре известно, че сърцето има функцията на помпа, която тласка кръвта да циркулира по тялото, а видно от горната снимка това не е помпа, а е по-скоро тенджера под налягане. И наистина той е тенджера, за производство на несъществуващият на земята химичен елемент Плутоний. Само че вие никъде няма да срещнете това истинско определение. А ако направим паралел с човешкият организъм ролята на реактора е тази на стомаха, а храната с която се храни е ядреното гориво. И след като го смеле (изгори) го изаква, само дето няма тоалетна за смъртоносното ако. Най-вероятно много скоро ще построят паметник и на ядреното ако, само дето едва ли няой ще е способен да го види. А то, ядреното ако, така или иначе ежесекундно се произвежда и се трупа някъде по повърхноста на земята, защото няма къде другаде. Не са му построили тоалетна, а едва ли въобще някога ще му построят. А повърхноста на земята не се раздува като балон. Така че в скоро време ядрената мафия може да ви принуди да и приемете акото в собственият си двор или дом. Че какво и пречи? Нали са го произвели за ваше "добро"?

В материала на РИАНОВОСТИ има още от дежурните лъжи на ядрената мафия, за сигурноста и надежноста на тези съоръжения, които не кореспондират с действителноста. Просто ядрената мафия не може да съществува без да лъже. А лъжата е най-важната и най-определящата характеристика на злото.

Заблудата на ядрената мафия е, че причинявайки зло на цялото човечество те самите ще го избегнат. Да ама НЕ!

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875133
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930