Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2015 10:29 - Прокопиев + Домусчиев = НЕК-а се погрижим 2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4228 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 14.10.2015 10:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Продължава излъчването на поредната сапунена опера "Войната на олигарсите", с главни действащи лица Иво Прокопиев и Кирил Домусчиев. В последният епизод, излъчен вчера (13/10/2015г.), Прокопиев размаха партенка, от която миришеше, че два от "диамантите" (т.нар. американски ТЕЦ-а), от "короната" на Домусчиев (работодателската организация КРИБ, която той председателства) са подали заявление да я напуснат. Така пише Прокопиев-ият в-к "Дневник" в:

Американските компании в "Марица-изток" напуснаха КРИБ

"
Двете големи американски централи в комплекса "Марица-изток" - "AES Марица-изток 1" и "Контур глобал Марица-изток 3", са подали документи за напускане на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), съобщи ..."

"
"Капитал Daily" разполага с писмото, изпратено от двете американски компании до КРИБ, с което ги уведомяват за излизането си от организацията. То е озаглавено "Провал на управлението на КРИБ" и в него се посочва, че определени членове от управителния съвет на организацията се опитват да дискредитират репутацията и дейността им в България.
"Оставаме с впечатлението, че КРИБ, която би следвало да защитава и представлява волята на своите членове, се ръководи от користни цели, които са в разрез с предишния стил на добро управление. Тъй като вече не вярваме, че организацията се управлява добросъвестно и в полза на всичките й членове, ние оттегляме своето членство", пише още в писмото.
"

На интернет сайта на
"AES Марица-изток 1" няма публикувано нито писмо, нито новина с подобно съдържание. За втората ТЕЦ пък въобще не откривам българо-езичен сайт. Самите Прокопиев-и вестници не публикуват нещата, на които се позовават.

image

Тук е важно да уточним, че оглавяваната сега от Домусчиев работодателска организация КРИБ в периода 2006-2010-та години е оглавявана от Прокопиев. И точно това е сюжетната линия на сапунката - кой е по-най-по-добре управлява(л) КРИБ. А зад завесите на сцената същите тайно си поделят остатъците от българската енергетика.
ТРИТЕ основни индикатори, показващи истинсият замисъл на сценаристите:

1-во - нито една от двете страни не посочва несъстоятелноста на тайните договори на двата "американски" ТЕЦ-а за скъпото и задължително изкупуване на продукцията им, според
Договора за функционирането на Европейския съюз

Член 101
1. Забраняват се като несъвместими с вътрешния пазар всички споразумения между предприятия, решения на сдружения на предприятия и съгласувани практики, които биха могли да засегнат търговията между държавите-членки и които имат за своя цел или резултат предотвратяването, ограничаването или нарушаването на конкуренцията в рамките на вътрешния пазар, и в частност такива, които:
а) пряко или косвено определят покупни или продажни цени или други условия на търговията;
б) ограничават или контролират производството, пазарите, технологичното развитие или инвестициите;
в) осъществяват подялба на пазари или на доставчици;
г) прилагат различни условия по отношение на еквивалентни сделки с други търговски партньори, като по този начин ги поставят при сравнително по-неблагоприятни условия;
д) поставят сключването на договорите в зависимост от приемането на допълнителни задължения, които по своя характер или в съответствие с търговската практика нямат връзка с предмета на тези договори.
2. Всички споразумения или решения, които са забранени в съответствие с настоящия член, са нищожни.


2-ро - Прокопиев не атакува публично прокараното от Домусчиев трасе за скорошното фалиране и последващо разпродаване на НЕК, през т.нар. "Пътна карта за неотложни реформи в енергетиката", лансирана от КРИБ и още три организации (вижте в "
Прокопиев + Домусчиев = НЕК-а се погрижим"). В последствие въпросната "Пътна карта" беше свалена от интернет, но аз успях да запазя най-интересното от нея:

image

3-то - Двамата главни "герои" не за първи път в новата ни история си поделят апетитни парчета от нашата баница. Това става ясно от биографиите на двамата в Уикипедия.


Иво Прокопиев в Уикипедия:

По поръчка на Министерството на транспорта през декември 2000 г. „Булброкърс“ (фирма на Прокопиев - бел. Г.К.) изготвя стратегия за приватизация на „Параходство български морски флот“ и „Българско речно плаване“ (БРП). През юни 2005 г., преди смяната на властта, „Каолин“ (друга фирма на Прокопиев - бел. Г.К.) печели конкурса за приватизация на 70% от БРП.

Кирил Домусчиев в Уикипедия:

В края на 2007 г. година Домусчиев и неговата „Адванс пропъртис“ в консорциум с немската „KG Maritime Partners“ купуват Параходство „Български морски флот“. Те предлагат 440 милиона български лева за 70 % от дружеството.

За сега толкова. Очакваме следващият епизод от сапунката?

Георги Котев



Гласувай:
7



1. debeloto - не знам тия двамата сами ли правят ...
14.10.2015 18:41
не знам тия двамата сами ли правят тия дивотии или някой ги ръчка да са толкова безсрамни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9870331
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930