Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2015 14:09 - Последният кошмар на ядрената мафия (допълнена с видео)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2408 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.09.2015 11:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ядрената мафия през цялото време на съществуването си облъчва общественото мнение, че тя е двигател на научно-техническия прогрес в света. Но действително ли това е така? Нека видим на примера на едно от най-последните и много популярни изобретения на човечеството - дроновете - безпилотни и дистанционно управляеми летателни апарати.
В краят на миналата седмица агенция Блумбърг (Bloomberg) съобщава следната "весела" новост:
Flouting Nuclear Drone Ban in Sweden Will Land You in Jail

"НЕспазване на забраната за използване на дронове може да ви "приземи" в затвора"

Накратко - от 15-ти октомври 2015-та г. шведските власти въвеждат строга забрана за използване на дронове над териториите на атомните централи и ... летищата. Пропуснали са да прибавят детските градини, училищата и болниците? Всъщност летищата са добавени в "списъка" за аромат, за пълнеж, за отвличане на вниманието от кошмара на ядрената мафия. Не дай си, Боже, някой да използва дрон, да заснеме престъпленията им и после да ги разпространи в мрежата?

image

От 1-2 години клоновете на ядрената мафия в Западна Европа са се побъркали от страх, че дроновете ще им видят сметката. Най-голяма е психозата във Франция, следва Белгия и Великобритания, а Швеция вече предприема конкретни рестрикции.
Това въобще не е някаква новост в поведението на световната ядрена мафия. Още докато работех за нея (до 2008-ма г.) тя неизменно реагира по същият начин на техническите нововъведения. В (из)родната АЕЦ "Козлодуй" първоначално строго забраниха използването на флаш-паметите. После забраниха използването на цифровите фото-камери. Имаше даже членове на персонала с отнети камери и дисциплинарни наказания. Но с навлизането на смарт-фоните това е надживяно, макар да остава опастността от снимане, записване, изнасяне, предаване, компроментиране и разобличаване.

Сега идват дроновете и ядрената мафия пак я тресе треска.

Как постъпва в същото време конкуренцията от ВЕИ сектора? Точно обратното - на 180° противно на ядрената мафия. Те масово използват дроновете за оглед и инспекция на своите обекти, спестявайки за персонал и оптимизирайки максимално работата си. На вас остовам сами де се определите, на кой от двата под-сектора на енергетиката принадлежи бъдещето?
Но и това далеч не е всичко. Прогресивното човечество, в разрез с деградиралата ядрена мафия, използва вече дроновете за спасяване на човешки животи. Устройствата навлизат масово в бързата помощ, за пренос на дпециализирана апаратура, която да помага на нуждаещи се.

image

С последните си истерични крясъци ядрената мафия заявява, че даже да се случи ядрена авария, като в Чернобил и Фукушима, тя няма да използва дронове , за спасяване на персонала и ликвидиране на аварията, а предпочита масово унищожение?

ДОПЪЛНЕНИЕ! По-долу поставям съвсем пресно и много интересно видео, показващо още едно полезно приложение на дроновете, което също може да е свързано със спасение на човешки животи. Само за 5 дни от публикуването му видеото е гледано над 600 000 пъти. Сигурен съм, че ще ви хареса.

Георги Котев




Тагове:   Швеция,   забрана,   дрон,   Блумбърг,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841144
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031