Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2015 11:09 - Комбината Борисов-Кадиев срещу матряла
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2983 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.09.2015 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Почти всеки в България знае, че червеният депутат Георги Кадиев е съпруг на търговеца на електроенергия Соня Николова-Кадиева, което се оказва основно перо в семейният бюджет на богатата фамилия. Преди дни съпругът на електро-търговката обяви, че ще се кандидатира за кмет на София и това породи спекулации, че Кадиев играе в полза на партията на Бойко Борисов, отцепвайки гласове от досегашната си групировка.
За да се разбере дали това е така или не е хубаво да се проследи бизнеса на търговец Николова-Кадиева, а също така от кого зависи успеха и размера на бизнеса и. В пресата името на Кадиева се свързва с поне три фирми свързани с търговията на електроенергия. Аз проследих само една от трите и ето до какви резултати се добрах (от сайта на Електроенергийния системен оператор - ЕСО ТУК):

image

Събирал съм и съм пресмятал данните за различните дестинации (Турция, Гърция, Сърбия и Македония) по месеци и гарантирам за достоверноста на резултата, който виждате на графиката. Данни има и за месеците преди април, но поради грешка във времевите интервали, допусната от служител на ЕСО, рискувах да получа изкривени резултати, поради което реших да огранича до тук.
За да си представите, каква е далаверата за семейство Кадиеви, предположете че те печелят по 1 лев на мсеки Мега-ват-час (МВт.ч) трансферирана електроенергия. Но ние не знаем по колко точно измъкват от всеки МВт.ч? Ами ако е по 2 лева на единица???

През месец август наистина няма изтъргуван нито 1 МВт.ч. Тук правим обосновано предположение, че това е бил намекът на властелина на енерГЕПИката Бойко Борисов към Кадиев, че ако не извърти номера на другарчетата си, с отцепването, нещата ще си останат като през август? Какво му остава на другаря Кадиев?

Направих си труда да проверя регистрацията на търговец Кадиева в Търговския регистър:

image

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Поради абсолютната непрозрачност на търговията с електроенергия от най-големите и 100% държавни (т.е. наши) компании АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица Изток 2" и ВЕЦ-овете на НЕК не можем да проследим другите дейности на търговец Кадеива с тази или други нейни фирми, на вътрешния пазар. Ако завесата бъде вдигната сумите, които предположихме по-горе, се очаква съществено да набъбнат.

Тук е хубаво да припомним, че България е в режим на рекордни години по износ и транзит на ток:

image

А също така е хубаво да припомним и кой приватизира почти на всичките 100% износа и транзита на тока, още по времето на бървият си мандат, като премиер:

image

Така семейство Кадиеви ще продължи да богатее, за наша сметка, а всички ние ще плащаме новият кредит, който БЕХ се гласи да тегли (милиард и триста милиона лева), за да "спасявали" НЕК.

Тук е хубаво да ви призная, че все още не съм получил отговор на писмото си
До Български енергиен холдинг (БЕХ) за схемите по източване на ситемата.

Така става в страната на организираната престъпност.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839831
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031