Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2015 10:09 - До Български енергиен холдинг (БЕХ)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2101 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Уважаема, 100% държавна (т.е. наша) компанийо! До ушите ни достигна слухът, че се готвите да теглите банков заем, в размер на 1 300 000 000 (милиард и триста милиона) лева (без лихвите), за да спасявате от фалит дъщерното ви дружество (пак 100% наше) Национална електрическа компания (НЕК). В тази връзка и по този повод искаме да изразим своето безгранично удивление и неутешимо възмущение.
Ето от къде са породени тези терзания. Първо да покажа на читателите на блога до къде точно ще бъде изпратено това послание:

image

Следва да напомним заявката ви за заема, датирана от преди 5 (пет) дни, на 3-ти септември 2015-та г.:

image

За пълнота на картината да припомним и структурана на вашата/нашата компания:

image

От интернет-страницата на НЕК научаваме:

image

В същото време ние събрахме и обработихме голямо количество информация, която ни показа следните две графики:

image

image

Ако имате макар и най-малко съмнение или проблем с достоверноста на изнесените денни ние винаги сме готови да ви помогнем за тяхното установяване и потвърждаване.

Какво се получава, на практика, уважаемо наша компанийо? НЕК има задължение да упражнява, като основна дейност внос и износ на електроенергия, но по неизвестни и неразбираеми за нас причини тя почти не се възползва от това си право в продължение на вече 5 години? Вие, като неин стопанин, от наше име, също не забелязвате този пропуск и не се опитвате да поправите недоразумението? Вместо това бързате да теглите заем, който после ние ще плащаме, през цените на електроенергията?

Считаме, също така, че аргумента за тегленето на заема - издължаване към двата "американски" ТЕЦ-а също е несъстоятелен, защото договорите с тях са нищожни от гледна точка на европейското законодателство, и по точно член 101 от Договора за функциониране на Европейския съюз. Те отдавна би следвало да са прекратени и обезсилени, но някои ваши/наши служители явно не си знаят задълженията?

Използваме случая да ви обърнем внимание и върху още един проблем с друго ваше/наше дъщерно дружество - Електроенергийния системен оператор (ЕСО). То, в ежеседмичните си справки за енергийния баланс на страната небрежно пропуска да вписва и графа ВНОС:

image

За да ни разберете правилно ще ви попитаме по народному. Когато вие ходите до тоалетна можете ли да "изхвърлите" нещо, което преди това не сте погълнали? А на ЕСО май му се получава?

Най-искрено се надяваме на бърз и позитивен отговор от вас на поставените от нас тук животрептящи въпроси и най-вече незабавно прекратяване на процедурата по теглене на заем и връщането на НЕК на сегмента внос и износ на електроенергия.

С уважение!

Георги Котев


Тагове:   кредит,   писмо,   заем,   БЕХ,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883264
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930