Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2015 10:39 - Комисионната на Стефан Гамизов за доклада за енерГЕПИката
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3339 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В краят на миналия месец па(т)ри(оти)чният лидер Валери Симеонов публикува на сайта на Народното събрание Отчетен доклад (предварителен) за дейноста на ръководената от него временна комисия, за разследване на батака в енерГЕПИката. (Всички ШЕСТ части на доклада ТУК.) Още на втората страница от доклада специално се натъртва:

"
Като външни експерти бе привлечен екипът от Гражданска лига за България с председател Стефан Гамизов, които участваха в обработката на събраната, но за услугите им не бяха направени никакви разходи от полагащите се в бюджета на Комисията."

Като се има предвид, обаче, многобройните бисери, кретенизми и откровени лъжи в този доклад, за които вече неколкократно ви разказвах (вижте линковете най-долу) изглеждаше повече от невероятно точно това твърдение да е вярно. Това ме мотивира да прочета още веднъж 34 страничният пасквил и да открия истината. И тя изскочи още на 7-ма страница, от първата част на съчинението (ТУК) и сега ще ви го покажа:

image

Според текста над графиката сумата на числата от двете долни (оградени от мен) червени рамки трябва да се равнява на числото от горната червена рамка. НО проверката показва разлика от 56 035 МВт.ч, което е все едно 56 036 000 кВт.ч. Така ми светна лампичката!!! Именно тази разлика и се равнява на комисионната за тандема Симеонов-Гамизов и компанийката им от комисийката, за съчиняването на този пасквил и нелепият им опит да ни заблуждават.

Знам, знам, ЗНАМ! Чувам ви. Много от вас вече питат, колко прави това количество електроенергия в пари? Въпросът е справедлив, но отговора не е лесен. Зависи, какви са тайните уговорки на Симеонов-Гамизов с кукловодите им, относно начина и цената, на която това количество ток ще им бъде предоставено, а после те да го реализират и си приберат разликата. Ако им предоставят тези "изгубени в превода" 56 035 МВт.ч без пари ще ударят джак-пота. При последваща реализация (на външния пазар, примерно) от цена минимум 100 лв/МВт.ч се получава сума от над 5,5 милиона левчета. Ако им ги дадат на цена от 30 лв/МВт.ч, на каквато АЕЦ-а продава на НЕК, за регулираният пазар пак няма да бъдат обидени. Минималната печалба е, ако получат стоката на пазарни цени от около 70 лв/МВт.ч, но пак не са за мислене?

Сега ще ви покажа и източника на числата, които показнат в отчета и, на който се позовават Симеонов-Гамизов, а именно енергийния регулатор КЕВР:

image

Тези от вас, които си направят труда да сравнят и вникнат в числата между двете снимки сигурно ще си пимислят - ама те са объркали интерпретацията на числата? Аааааааа..., моля, моля! Който е неспособен да обясни разликата между две числа да не се захваща да пише отчети и доклади за енерГЕПИката, на национално ниво!

Няма да си мръдна пръста да показвам и разказвам, къде и как се е получило разминаването, защото народната мъдрост гласи "Няма ненаказано добро." (Преди години един старши ядрен мафиот, ат АЕЦ "Козлодуй" ми каза, че цялата поговорка гласяла "Няма ненаказано непоискано добро", но това не променя нищо, в случая.)

А който от вас е пропуснал да се запознае с "геройствата" на тези двамцата и компания, за които им се полага горната комисионна могат да го сторят от следните линкове:

Бисери от доклада Симеонов-Гамизов, за енерГЕПИката

Бисери от Доклада Симеонов-Гамизов, за енерГЕПИката 2

Бисери от Доклада Симеонов-Гамизов, за енерГЕПИката 3

Бомбата в Доклада Симеонов-Гамизов, за енерГЕПИката

Стефан Гамизов: (олиго)Ф(р)еновете са ми най-скъпи

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9881950
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930