Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2015 11:19 - Ядрената тоалетна на България - кога и къде?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2150 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След като вчера ви запознах с механизма на манипулиране, от страна на ядрената мафия, на количествата натрупан и предстоящ да се натрупа смъртоносен ядрен боклук (вижте в "Отработеното ядрено гориво на България - настояще и бъдеще") днес ще ви покажа и какви са плановете им за изграждане на бъдещото ядрено гробище, за същият този боклук. Сведения за това могат да се намерят в публикуваният, в края на юли, на сайта на Министерството на енергетиката проект за Стратегия за отработено ядрено гориво и радиоактивни отпадъци до 2030 г. . Директен линк към самата Стратегия ТУК.
Въпросът, който ни интересува намира своят "отговор" на страница 27/67 и се съдържа в по-малко от 5 печатни реда:

image

ОЯГ = отработено ядрено гориво

Емотиконата е от мен, за да изразя отношението си, към ядрените пирати.

По-малко от ПЕТ реда. Прочетохте ли ги внимателно? А още веднъж? Трябва да е готово до 2030-та година. ТРЯБВА! Какво означава това? Това означава точно НИ-ЩО! Това, че на ядрената мафия нещо и трябва въобще не означава, че МОЖЕ. Това е радиоактивен прах в очите на жертвите, в очите на всички нас, в очите и на самите ядрени пирати. Само дето ядрените пачки им пречат, като пиратската превръзка на окото, да видят истината, а още повече - да ни я кажат. Освен това някой си предвиждал нещо се да започне през 2018-та г. Кой му пречи? Нека си предвижда. От това абсолютно нищо НЕ СЛЕД-ВА! Абсолютно нищо, освен поредната вълна радиоактивен прах в очите на жертвите. И аз мога да предвидя към 2018-та г. да стана пак на 18 години? А? Кой ми пречи? Ако обичате и вие си предвидете някоя фантазия! Ама моля ви се! Никой няма да ви накаже за това и е напълно безплатно.
А къде, къде, КЪДЕ ще е бъдещото ядрено бунище? КЪДЕ? А? КЪДЕ? Тук няма даже предвиждане. Даже не са си правили труда да хвърлят боб или да гледат на кафе? Серсеми нейдни! И това ми се нарича Стратегия?
Апропо! Докато сте на вълна предвиждания не е зле да предвидите и, че бъдещата национална ядрена тоалетна ще бъде изградена на територията именно на вашата община. А защо не и в собственият ви двор? А? Защо не? Предвидете го де! Какво ви пречи?

УТОЧНЕНИЕ! Бъдещото ядрено бунище е коректно да се сравнява с ядрена тоалетна, защото ядреният реактор символизира стомаха на организма на един ядрено-енергиен блок. В духа на собствената си кретенска конспирация ядрената мафия постоянно внушава на жертвите си, че реактора е сърцето на блока, но истина е, че сърцето по своите функции е помпа (в човешкото тяло - за изтласкване на кръв, в АЕЦ-а - за изтласкване на вода), а реактора е стомах, който се храни с ядрено гориво, а после изаква продуктите на "храносмилането". Сигурен съм, че сте ме разбрали много добре и правилно?

И още малко за същноста на тази Стратегия. Когато преди два дни за първи път се запознах с проекта и предложението за "обществено обсъждане" (от сайта на МЕ ТУК) то завършваше със следното изречение:

"
Мнения и препоръки могат да бъдат изпращани на електронен адрес: k.kostadinova@me.government.bg в законоустановения срок"

"Законоустановения срок" не е указан!!! Нито пък от целият останал текст на съобщението става ясно дали министерството възнамерява някога и някъде да проведе публично, живо обсъждане на Стратегията с граждани и организации. Тогава решех да попитам и изпратих електронно писмо на посочения адрес. Беше ми отговорено сравнително бързо, в рамките на половин ден. Ето го и отговора 1:1 :

image

Не е сигурно, че някога ще има публично обществено обсъждане! Нашето бъдеще зависи от чиновници в дирекции "Правна" и "Връзки с общественоста", в Министерството на енергетиката! Вие си го тълкувайте, както си искате. За мен това си е абсолютен, ядрен терористичен акт! Шепа безлики чиновници ще решават, къде и кога ще бъде заровена най-мощната и най-дълго цъкащата ядрена бомба в историята на България.

Георги Котев



Гласувай:
5



1. blasterica - Nuclear Decommissioning Authority
13.08.2015 10:32
Драги г-н Котев,
учудващо е това, което съобщавате, много обезпокоително, да кажа направо-разкривате още едно ужасно престъпление.
В държавите, които имат сериозно отношение към "мирния атом" има престижни обществени комитети със сериозен статут и съставени от сериозни специалисти - не като Таско Ерменков, Валери Симеонов и одиозния му експерт, а от специалисти като Вас, финансисти, еколози и пр.. А не някакво "едноминутно обществено обсъждане" за това какво да се прави с една дълготрайна смърт...
Тези обществени комитети за ядрените отпадъци обикновено имат официален статут към законодателните органи, за да може да се реагира законодателно на нуждите на безопасността , която безопасност прехвърля границите на една само държава.
Тези обществени комитети се занимават сериозно с проследяване, отчитане и създаване на сериозни отчети за състоянието на ядрения боклук.
Не оправдавам бюрократите, но на тях толкова са им възможностите и правомощията.
Наистина е абсурдно за две седмици обществото да обсъди такива сериозни проблеми като депониране и съхраняване на ядрени отпадъци, да ги огледа, както сте направили Вие и да открие стандартния в Бг начин на поднасяне на уж поставената за обществено обсъждане информация - стандартния начин е чрез лъжи и заблуждения.
Това е много несериозно отношение на българските управляващи към един въпрос, който има не само българско значение и показва колко са безотговорни и тъпи та тъпи.
Ако трябва нещо да се направи в това отношение, то е да се състави сериозен и почтен Обществен Комитет, било към Нс било към МС било към президентство, с Ваше участие и ако има други почтени хора от Вашата област, чиито обследвания да бъдат институционализирани, а не "петминутка по ядрените въпроси".
Та това е проблем от международно обществено значение, за да има такъв безхаберен и малоумен подход към него в България.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9881209
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930