Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2015 20:09 - Световната банка: Ще се оправим бееее....
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2900 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В края на миналата седмица едва забележимо беше споменато, че Български енергиен холдинг (БЕХ - обединяващ цялата държавна енергетика) е подписал 6 месечен договор със Световната банка, за ... консултантски услуги по подготовката на предстоящото либерализиране (освобождаване) на пазара на електроенергия у нас. На практика, това е тактически ход за забавяне на старта на електроенергийна борса, която трябваше да стартира от 1-ви януари 2016-та г. Сега това събитие се забавя с поне ДВА месеца, т.е. старта може да се състои на 1-ви март 2016-та г., но и това не е сигурно. До тогава (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия ще измисли нови трикове? За "услугата" (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия ще се разплати със Световната банка с нашите парички!!!

Сега ще ви покажа само два, но ключови, варианта на отразяване на мероприятието.

Вестник "Капитал" - статия
- Световната банка ще анализира енергийния сектор Борсата ще заработи в първите месеци на следващата година

"
Енергийната борса няма да започне работа от началото на следващата година, както се очакваше. Това стана ясно при подписването на договор между Световната банка и Българския енергиен холдинг (БЕХ) в петък. До следващия февруари институцията трябва да анализира електроенергийния пазар, най-вече НЕК, и да изготви модел за либерализация."

Ето как изглежда цялата статия през инструмента облак от думи (всяка дума е толкова по-голяма в облака, колкото по-често тя се среща в статията):

image

А простата истина е много по-евтина (без да знаем колко милиона наши пари ще заплати БЕХ на Световната банка) и само и единствено този блог многократно ви я е показвал. Тя се съдържа в една единствена графика:

image

От нея следва, че ако НЕК се върне на нивата на износ и транзит на електроенергията от и през страната ни, каквито те са били до 2010-та г., тя по естествен път ще оздрави западналите си финансови резултати. Да ама не! Трябва да се граби, а робите натискани!

Как е отразено събитието около подписването на "народо-полезния" договор от Министерството на енергетиката? Чрез една-единствена куха фраза на министър Теменужка и ... фо-то-га-ле-ри-я !!!! Какво каза Теменужка?

Теменужка Петкова: Либерализацията на електроенергийния пазар ще осигури работа на сектора в конкурентна среда

А ако кликнете с мишката на този линк ще разгледате и кретенската фотогалерия. Нищо повече няма да научите! А то толкова и ви трябва?

(из)Родната политико-енерГЕПИйна мафия и Световната банка са естествени съюзници и ... ще се оправят. Какво правим ние ... робите? Ахам! Какво правим ние?

Георги Котев



Гласувай:
5



1. stariatb - В настоящия постинг сте пределно ...
10.08.2015 21:20
В настоящия постинг сте пределно ясен и справедлив- възмущение от властите ни, отказващи продажба на евтината ни електроенергия и придобиване на значителни печалби за обществото и предоставянето й за продажба на предпочитани частни фирми , със загуба за обществото.
Следя постингите ви. Намирам ги много добронамерени, което е и ваше намерение, изявено в началото на блога ви. Бих ги подкрепял още по-уверено, ако добре ги разбирах и защото сте много запознат.
Материята е специална и доста сложна за неспециалисти и затова е необходимо да ни улесните с достъпни термини и опростени расъждения, както и с ясни сметки и еднакви мерни единици. Мисля, че затова и други ви подкрепят въздържано.
Повече яснота ще бъде полезна за каузата ви, която е много важна.
цитирай
2. gikotev - Re: В настоящия постинг сте пределно ...
11.08.2015 08:23
Приемам забележките и пожеланията за напълно основателни и справедливи. Винаги съм следвал и ще продължавам да следвам максимата на колегата Алберт Айнщайн, която гласи "Ако не можеш да обясниш едно неща на дете, то тогава и ти самият не го разбираш". Старая си е ще продължавам да се старая.
Поздрави!
цитирай
3. kbalenciaga - Стряскащо е мълчанието на тези от Столичната Средна Класа
11.08.2015 11:30

По толкова Големи Измами и Манипулации, за които МЪЛЧАТ!
Това просто е абсурдно.

До сега в една демократична страна да бяха изринали всяко едно правителство, което позволява да се случват такива Големи Ограбвания:

Като това(за което пишеш), за продажбата на евтиния ток от АЕЦ Козлодуй на частници, които го препродават в чужбина. А принуждават българите да плащат в пъти по скъп ток.

Ограбването на българите, в случая с КТБ.

Ограбването на българското злато и други ценни метали от чужди компании.

Ограбването на българския народ чрез чуждестранните банки, които имат над 80% участие в България.

Ограбването чрез далавери и измамни схеми, и чрез самата АЕЦ Козлодуй(за което, също много си писал).

Ограбването на българския народ от чуждестранни Големи вериги магазини.

Ограбването на българския народ от чуждестранни Мобилни оператори.

И още...и още...и още...

За да мълчат за всичко това, явно са добре платени слуги на Олигархията, защитавайки своята Ненаситна Лакомия, като работят срещу интересите на българския народ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9870464
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930