Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2015 19:09 - Мосю посланик, до кога с тази ... френската любов?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2158 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.07.2015 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера Комисията за регулиране на конкуренцията в ЕС нареди на френския държавен енергиен гигант Електрисите дьо Франс (Electricite de France = EDF - оператор на всички АЕЦ в републиката) да върне 1,37 ми-ли-ар-да евро, на френските власти, заради неправомерни данъчни игрички. Това съобщава вчера информационната агенция Блумбърг, в материала си:

EDF Ordered by EU to Repay $1.5 Billion French Tax Subsidy


"ЕС нареди на ЕДФ да върне  $ 1,5 милиарда данъчни субсидии"

На Електрисите дьо Франс бе наредено да върне € 1,370,000,000 (1500000000 $) на френските власти от регулатора на Европейския съюз в областта на конкуренцията заради корпоративни данъчни вратички.

EDF е получила нечестно предимство от
1997г. с освобождаване от данък в размер на  около 889 милиона евро плюс 488 милиона евро лихви, заяви Европейската комисия.

Точно една седмица по-рано АЕЦ "Козлодуй" рапортува бодро, в интернет сайта си, че същата френска компания продължава успешното източване на най-големият електропроизводител в България:

15.07.2015 УСПЕШНО СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА 5 БЛОК

Работна среща с представители на консорциум “АО Русатом Сервис – ОАО Концерн Росенергоатом – EdF” и съвещание на Ръководния комитет по договора за реализиране на втория етап от проекта за продължаване на срока на експлоатация на 5 енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” се проведоха в атомната централа на 8 и 9 юли.

Тази престъпна схема беше подготвена с активното участие на посланика на Франция у нас, мосю дьо Кабан, за което пак научаваме от интернет сайта на АЕЦ"Козлодуй":

09.04.2014 Френски фирми с интерес към АЕЦ „Козлодуй”

Негово Превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на република Франция в България, бе на посещение в АЕЦ “Козлодуй” на 9 април. Посланикът бе придружен от Марк Дьобелс, директор на икономическата мисия Юбифранс* за България и представители на френските бизнес среди.

Делегацията включваше представители на повече от 20 фирми. Те бяха приветствани от Иван Генов, изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Той отбеляза, че срещата е израз на добрите делови контакти на френски фирми от ядрената промишленост с първата и най-голяма в Югоизточна Европа атомна централа. В словото си Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан подчерта, че удължаването на срока на експлоатация на блокове 5 и 6 на АЕЦ “Козлодуй” е важен проект не само за България, но и за Франция, където ядрената енергетика е много значим енергиен отрасъл.

Така е, френската ядрена мафия е най-голямата в Европа и втората по сила в света, след САЩ. А наказаната ЕДФ е оператор на всичките 58 (петдесет и осем) ядрено-енергийни блока на Франция.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ !!!
Повече от половината
френски ядрено-енергийни блока са по-стари (по-отдавна са въведени в експлоатация) от двата блока (5 и 6) в АЕЦ "Козлодуй". Но на нито един от тях до сега не са се провеждали мероприятия, нито пък е похарчен и 1 цент, за удължаване на животите им (експлоатационният им ресурс).

image

Нещо повече! Всичките им 58 блока са с по 40 годишен проектер ресурс на експлоатация. Нашите два не са навършили и 30 година от началото на използването им, а вече им се прави ВТОРО "удължаване"!!!!

За успешното първо удължаване научаваме от другият държавен френки ядрен гигант АРЕВА, който дълги години поддържаше следното твърдение на собствената си интернет страница:

image

Още през 2008-ма г. живота на блокове 5 и 6, в АЕЦ "Козлодуй", е бил удължен с между 15 и 20 години, заявява отговорно участника в мероприятието АРЕВА.

НО така беше само до споменатото по-горе "историческо" посещение на мосю посланик дьо Кабан в АЕЦ "Козлодуй", преди малко повече от една година. Дни след това АРЕВА си преразглежда позициите и променя съобщението:

image

Появава се ново изречение, което постила пътя за настоящия грабеж.

МНОГО ПО-ЛЮБОПИТЕН ФАКТ!!!
Месеци след наглата лъжа на френската  държавна компания АРЕВА тя изпада в технически фалит!!!

image

В долният десен син правоъгълник се вижда консолидираната "печалба" на АРЕВА, за 2014-та г., която възлиза на МИНУС почти ПЕТ милиарда евро!!!!

Сега, с любезното съдействие на г-н посланик дьо Кабан, щафетата е предадена на ЕДФ и ние, най-бедните и най-корумпирани членове на ЕС, трябва да им плащаме дълговете за предишни гаври с френските данъкоплатци???

Мосю посланик, престанете да ни насилвате с ... френската си любов! И престанете да хвърляте най-гнилите си ябълки в нашият двор!!! Ние не искаме да сме донори на френската ядрено-енерГЕПИйна мафия, чиито интереси вие агресивно защитавате у нас!!!

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863245
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930