Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2015 09:39 - Незнание = невежество = бедност = мизерия
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3308 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 16.07.2015 09:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това е формулата на "успеха" на всецялата политико-енерГЕПИйна мафия, с любезното съдействие на всички "медии", фондации, НПО-та, "институции", чиновници и всички останали, намерили място в хранителната верига на организираната престъпност, владееща територията България.
Всички те до един играят в обща пиеска, която да доведе до поредното поскъпване на електрическия ток за всички нас, в резултат на което да станем още по-бедни, а те още по-богати, защото ще си преразпределят разликата. За целта ни размахват пред носовете застрашената от фалит Национална електрическа компания (НЕК), който самите те нарочно са предизвикали.
Сега ще видите за първи път през живота си как точно е станало и продължава да става този нарочен фалит.

image

Червено-жълтите стълбчета (барчета) на графиката показват общите количества изнесен ток от България към съседните страни, през последните 7 години, в единици Гига-Ват-часа (1 ГВт.ч = 1 000 000 кВт.ч). Числата за червено-жълтите стълбчета са взети от данните на Националния статистически институт (НСИ - ТУК). Сините стълбчета показват частта от общото количество изнесен ток, за съответната година, но изнесен единствено и само от НЕК. Т.е. синьото е част от червено-жълтото. Източниците на данните за сините стълбчета са ДВА. За годините 2007, 2008, 2009 и 2010-та години данните са взети от годишните отчети на самата НЕК (вижте ТУК). За следващите години до 2014-та данните са взети от интернет-сайта на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). (Събирането на данните от ЕСО е трудоемък процес, но преди три дни подробно ви разказах и показах, как става това, в материала "
Националната електрическа компания (НЕК) беше убита ето така"). Който си направи труда да сравни данните за ключовата в промяната на тренда 2010-та г. от отчета на НЕК и събраните от мен от ЕСО (виж в "Националната електрическа компания (НЕК) беше убита ето така") ще се убеди, че разминаването между тях е под 3%, което дава основание да се вярва на числата от ЕСО.
Защо данните от НЕК са само до 2010-та година??? Който си направи труда да проникне в дадения по-горе линк, към сайта на НЕК, ще се убеди, че има годишни отчети на компанията за годините от 2007-ма до 2011-та. До 2010-та г. данните за износа са прилежно посочени във вид на число, в съответна таблица на отчета. В отчета за 2011-та г. съответната таблица и числото за износа ЛИПСВАТ!!! Вместо това има една сравнителна кръгова графика с относителни дялове (проценти) по сегменти за годините 2010-та и 2011-та години. На държавната НЕК нещо не и е отървало да покаже явно резкия спад в износа на ток, от страна на компанията през 2011-та г. Годишни отчети за 2012-та и 2013-та НЯМА!!! Ти да видиш!!! Защо ли?
Защо ли? Защо ли? Защо ли? ЗАЩО?
За пълнота на картината съм поставил и процентния дял на НЕК от общото количество изнасян ток по години. Така картината на нарочния фалит на НЕК е пълна. Сега политико-енерГЕПИйната мафия, с любезното съдействие на "медиите" и ... цялата останала паплач искат ние да заплатим. И после пак и пак, и пак, и пак ... Докато не се събуди критична маса хора, докато не прогледнат и не кажат НЕ на изедниците.

Ще допълня горната уникална, изключителна и невиждана до сега графика с други две, които вече сте виждали, н сега ще грейнат в нова светрлина, идваща от новата им посестрима.

image

Абсолютни рекорди по износ на електроенергия за цялата история на България водят до поскъпването му за нас.

image

Колкото повече България изнася ток, толкова повече най-големият производител и 100% държавната АЕЦ "Козлодуй" продава нашата собственост на "честните" частници, които честно се разплащат с политико-енерГЕПИйната мафия, любезните "медии" и ... всичката останала паплач.
Така се получава формулата:

Колкото повече произвеждаме и изнасяме + колкото повече скрито се приватизира АЕЦ-а = Толкова по-малък дял в износа на ток от НЕК + толкова повече фалит на НЕК + толкова по-бедни българи

Събуждането и проглеждането започва и се развива чрез споделянето. Който е видял и разбрал да събуди другарчето си и да му покаже. Е, който иска де. Който иска да си остане роб, никой не може да му помогне.

Георги Котев



Гласувай:
3



1. staler - котев, в тоя блог само ти пишеш см...
17.07.2015 02:14
котев,в тоя блог само ти пишеш смислено и аргументирано.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9882546
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930