Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 10:09 - Директорите на АЕЦ-а с 67% скок на заплатите за 1 година
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2887 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.06.2015 10:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АЕЦ "Козлодуй" ЕАД е публикувал т.н. Индивидуален финансов отчет за изминалата 2014-та година. Малка особеност е факта, че въпросният отчет все още не е публикуван в сайта на Търговския регистър, където му е мястото, но все пак имаме късмет, че го откриваме в сайта на Български енергиен холдинг (БЕХ). Пълният 87 страничен отчет можете да разгледате ТУК. Но съдейки по заглавието аз ще изосдтря вашето внимание върху трудовите възнаграждения на Съвета на директорите:

image

Видно от числата смятаме:

130 000 - 78 000 = 52 000 лева е разликата в заплащането им през 4014-та г., по сравнение с 2013-та г.

(52 000 / 78 000) * 100 = 67% е ръста на годишна база

ЯКО, А !?

Няма да спекулирам и ще ви открия тайната на "успеха". Правим справка в Търговския регистър, за състава на Съвета на директорите на интересуващото ни предприятие:

image

Видно от справката от 10-ти декември 2013-та г. до 25-ти септември 2014-та г. състава на СД е бил ПЕТ членен, след което се намалява на ТРИ членен, колкото е бил и преди изкуственото му раздуване. (В зелени рамки съм оградил ЕИК номера на предприятието с чиято помощ можете да си направите и сами въпросната и други справки в сайта на регистъра.)

Обстоятелството около промяната в бройката на състава на директорския съвет донякъде обяснява скока в разходите за заплащането им, НО само до някъде. Ако се вгледате по-внимателно в справката ще забележите, че едно единствено име фигурира и в трите последни конфигурации на ръководния орган. И това е лицето Жаклен Йосиф Коен. За него по-подробно ви разказах наскоро в "
Най-скъпо платеният държавен енерГЕПИк е ... мултак". Въпросната персона играе ключова роля в разграбването и унищожаването на целия сектор енерГЕПИка, за което ще продължавам да ви предоставям доказателства в най-близко време.

От направените констатации възникват мнажество въпроси. Като: Защо, ако СД може да работи с ТРИ персони той изкуствено се раздува и води до повишаване на разходите за производство, което плащаме ние? Ако и изкуственото раздуване да е станало по времето на кабинета Орешарски, защо в сегашният му състав е оставен член от предния състав и даже е повишен в ранг председател на СД (Жаклен Коен)? Защо същото лице е едновременно и изпълнителен директор на БЕХ (считано от 16-ти юли 2014-та г. и до ден днешен) и по този начин има решаваща роля за трагичното състояние на държавната енерГЕПИка? Защо никой отговорен фактор не поставя въпроса за незабавното отстраняване на въпросното лице от всички държавни позиции и подведен под всякакви видове наказателни отговорности? И още много подобни въпроси.

Вместо това политико-енерГЕПИйната мафия скалъпва специална лекция с избрани числа и поръчва на едно рИформаторче от зелената гора, да я прочете в Народното събрание и по този начин да настрои жертвите на собствените им престъпления (народа) срещу пчеличките на собствените им престъпления (редовите енергетици). Така действа всяка една организирана престъпна група - разделай и владей. Класика в жанра? А в това време истинските изпълнители на гиантските престъпления остават в сянка.

image

На снимката от ляво на дясна - посланика на Кралство Испания у нас, Жаклен Коен (в средата) и Димитър Ангелов - изпълнителен директор на АЕЦ-а и член на СД.

Очаквайте още разкрития за ролята на Коен в изграждането на "светлото ни бъдеще", с по-високи цени на електроенергията.

Независимо от всичко, призовавам за въздържане от нападки на етническа основа. Коментари с подобно съдържание нама да бъдат допускани до публикация в блога ми. Коментарите тук се модерират, което ще рече, че минават само след личното ми одобрение.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883543
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930