Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2015 09:09 - Фондация "Америка за (унищожаване на) България" е нервна (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4954 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 15.06.2015 23:23


Това прозира от страниците на любимият и "медиен" партньор и най-щедро спонсориран от нея (с над 6 000 000 лева до сега) олигархичен кръг "Капитал". Почти не минава ден без в изданията му да не се публикуват все по-свирепи (дез)информационни дописки, за ползите и неизбежната необходимост от поскъпването на електроенергията. Но последният петък се появи нещо, което тръшна на пода всичко предходно!!! Ето го:

Измислената истерия за тока

Усещате ли? Още в заглавието? Някой бил в измислена истерия и "Капитал"-истите сега ще го "успокоят" или ще го нашамарят, за да спре и занапред да се поддава на паники. Колко трогателно! Най-любящите родители не се отнасят толкова грижовно със скъпоценните си рожби???
За основа на анонимната (дез)информационна дописка е взет цитат от изказване на премиера Борисов, на последното заседание на Министерски съвет", за което вече ви разказвах в "
Борисов: "Когато се обяснява на олигофрени аз разбирам"". Ето как "Капитал"-истите изпълняват заръките на спонсорите си от фондацията:

""Те веднага ще я калкулират в стоките, да не говорим, че Лукарски веднага ще подскочи. И той е подскочил вече, защото на практика ще стане най-скъпият ток за индустрия в Европа към български фирми." Това беше поредният цветист коментар на българския премиер Бойко Борисов за електроенергията (а той има от какво да се притеснява от високи сметки за ток). В него обаче има поне две неверни неща, които показват цялата абсурдност на дебатите у нас.

Първо, токът няма да подскочи, особено за бизнеса, който вдига най-много шум. От няколко месеца се знае, че правителството ще изготви наредба, която ще наложи таван за плащанията на едрата индустрия, чиято продукция е силно зависима от цената на тока. Проблемът тук е, че Министерството на енергетиката не успяло да обясни на премиера подготвяните мерки на разбираем език."


Проблемът не е в това, че затрупват с изпражнения ароматната Теменужка (министър-счетоводител на енерГЕПИката), а в това, че цитират и тълкуват Борисов избирателно и манипулативно. По време на същото заседание на МС и записано в същата стенограма има доста по-интересен и важен пасаж, който, обаче, "Капитал"-истите " не са забелязали". А той е (източник - ТУК):

"Това, което се предлага в момента, за мен не е добро. Вдигне ли се цената на тока, особено за индустрията, не се регулират дори и пазарните дялове. Държавните предприятия и „Козлодуй” и „ТЕЦ-2” на „Марица” се изключват от микса. Не можа на държавната компания за капиталови ремонти да се дават 48 стотинки, а на частната 1500 лева за едно и също нещо."

ИМЕННО! Изключването на АЕЦ "Козлодуй" (не е точно изключване, но е драстично свиване - бел. Г.К.) и ТЕЦ "МИ-2" (наистина е изключена от микса на НЕК) е една от ТРИТЕ основни причини за престоящото поскъпване на тока. Нещо помече, той се изпуска да посочи и втората причина - умопомрачителната разлика в разходите за ремонти "
за едно и също нещо". Посочените от него цени - 48 стотинки и 1500 лева най-вероятно се отнасят за единица установена мощност, най-вероятно кВт (кило-Ват). Намекът е че за двата милиона кило-Вата (2 000 000 кВт) установена мощност на АЕЦ-а или 1 600 000-те кВТ на ТЕЦ "МИ-2" се харчат 3 000 ПЪТИ по молко пари, отколкота за американските или други частни ТЕЦ-ове??? Много по-вероятно е това да е послание на Борисов към "бизнесмени", които не си плащат пропорционалните вноски, където трябва?
Третата причина, която Борисов, за сега, спестява е износа на електроенергия и делът на НЕК в този бизнес. Вече много пъти ви показвам графиката с рекордните постижения, но всеки път си струва, поради което ще го сторя пак:

image

Явно този "коз" Борисов си го пази за друг път?

Както и да е. Важното е, че "Капитал"-истите на Прокопиев продължават упорито да "не виждат" очевадното. Защото за това е платено! От фондация "Америка за (унищожаване на) България"!!!! Защото нямат търпение час по скоро страната ни да заприлича на картинката, публикувана от "медийните" им партньори в последната (дез)информация:

image

Земя без хора, без българи, мъртва, но идеална за производство (независимо от източника) и продажба на електроенергия, за който иска и ако може да си го плати!!! Нещо неясно? Нещо неразбрано? Толкова е просто! Практически е казано в прав текст.

Да, да, знам, че за вас нещата не са толкова очевадни, защото предпочитате да се взирате в светещите очи на цар Самуил, докато джоба ви се изпразва с ускорени темпове. Гледайте си очите! Може пък те да ви изпратят безплатен ток?

Останалите антибългарски изцепки на "Капитал"-истите, по въпроса за цената на електроенергията от последните дни можете да видите в:

Олигархът Прокопиев: "Като на олигофрени ви го обяснявам бе!" 3

Олигархът Прокопиев: "Като на олигофрени ви го обяснявам бе!" 2

Олигархът Прокопиев: "Като на олигофрени ви го обяснявам бе!"

ДОПЪЛНЕНИЕ! За по-малко от ЧЕТИРИ часа след публикувянето и тази статия достигна до №1 на най-четените в Blog.BG , НО незабавно беше свалена от модераторите от почетното място, въобще премахната от класацията. ЦЕЛТА? Да се попречи истината да достигне до повече българи!!! Дали сами са решили да приложат манипулацията или им е била подсказана ще разберем някой ден. Бързата и груба реакция е показателна за точноста и верноста на изложеното в статията. В личен план съм повече от доволен от резултата, а бъдещото ми публикуване тук ще се реши много скоро. За 6 години от както пиша тук това се случва за първи път!!!

Георги Котев



Гласувай:
11



1. nikikm - Не се
14.06.2015 20:57
притеснявай,поемаме щафетата!Да си жив и здрав!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833653
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031