Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2015 09:14 - Колко струва нежеланата стока? (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2418 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 13.06.2015 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нощес мощноста на 5-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" е понижена с около 10% от номиналната и стойност. Причината - ниското потребление на електроенергия в най-бедната и най-тероризираната от политико-енерГЕПИйната мафия страна-членка на ЕС. Този факт, обаче, по никакъв начин не пречи на същата престъпна групировка да задейства всичките си убийствени винтчета, за да убеждават робите в необходимоста от поскъпване на нежеланата стока. Целта - ускоряване на изтреблението на всичко мърдащо на тази територия?

image

Преди да забележа стартирането на процеса на понижаване на мощноста на 5-ти блок той беше натоварен на 102% от номинала си, поради което настоящето понижение се равнява на 10% от изходната позиция. Само докато пишех този материал мощноста на 5-ти блок падна още. Индикаторите в реално време ТУК.

В същото време, какво ни показва таблото на Електроенергийния системен оператор (ЕСО):

image

На фона на свиващото се вътрешно потребление износа въобще не страда, даже напротив - благоденства. Но ние с вас няма да "намажем" от този небивал подем на народното стопанство. Напротив - ще бъдем наказани!

image

В нормална, "бяла", пазарно развита и не-престъпна държава нещата трябваше да се развиват по този начин ...

image

... цените трябваше да падат, но не и в страната на организираната престъпност.

ДОПЪЛНЕНИЕ - в последствие, в рамките на деня тактиката беше променена. Мощноста на 5-ти блок беше лека завишена, а тази на 6-ти блок - понижена. Принципно нищо не се е променило, само дребни игрички от страна на ядрената мафия.

Георги Котев



Гласувай:
8



1. blasterica - "Кражби и обири ^n + безкрайност"
13.06.2015 15:16
Драги Г-н Котев,
възхищавам се на Вашата смелост и задълбоченост. Особено сега, когато Властелините на електрона са впрегнали всички сили, стъпка по стъпка, да извършат поредния си финансов обир.
Tеатърът разиграван от Властелините на елeктрона е много стар, много пошъл, разиграван зад плътна завеса на власт.
Първо пробваха 2% (уж) увeличение. Народът мълчи. Добре, Капо: Следва Втора стъпка: шоково поскъпване/крадене!
Значи ще направят този пореден удар, въпреки здравият разум.
Здравият разум изисква да се повтарят лъжите на Властелините на електрона. Ето други 5 фокус-лъжи
Лъжа 1. КЕВР е абсолютно независим, твърдение на Петкова след приемането на новия закон за него по-точно поправките, които не го правят независим, а абсолютно мафиотски. КЕВР е независим от истината, но е зависим изцяло от Властелините на електрона. За това целият КЕВР трябва веднага да подаде оставка, както и комисиите по енергийни въпроси в НС, както и всички депутати, гласували и състава на КЕВР и закона.
Лъжа 2. "Постигане на финансова стабилизация на НЕК без повишаване на цените". За лъжа 2 Петкова трябва веднага да подаде оставка.
Лъжа 3 на Иван Иванов в представянето на кандидатурата си. "Ще намаля цените на тока, има резерви за това." За това Ив. Иванов трябва веднага да подаде оставка.
Лъжа 4. "Има пазарни компоненти в новия модел на ценообразуване". Няма никакви пазарни компоненти в този т.н. нов модел нито модела е нов. Има само антипазарни. Има желание да се вдигне ценовото ниво, преди влизане в режим на либерализация. 1 пример: Ако имаше пазарни компоненти, ценообразуването щеше да става поне на 3 месеца с оглед пазарните флуктуации на е-борсите и да се редуцира цената с повишената ефективност от производители и доставчици, а не за 1 година +1 като е в модела им на ограбване и кражби. Има ли и min конкуренция по цена в модела им-белег на пазара? НЕ!
Лъжа 5."Такса задължения към обществото". Що за наименование? Трябва да се нарича "Обиране на обществото от мафията^n + безкрайност"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9887741
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930