Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2015 11:09 - (НЕ)справедливият гняв на персонала в АЕЦ "Козлодуй"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1977 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Целокупният български народ масово си представя, че да работиш в услуга на ядрената мафия (разбирай в АЕЦ-а) е все едно да Го хванеш за шлифера. Но дали това е така? Отговор на този животрептящ въпрос ни дава съвсем пресно социологическо проучване, публикувано в последния брой на периодичното, вътрешно-ведомствено издание "Първа атомна", брой №2, за 2015-та г. (Всеки отделен брой обхваща два календарни месеца.)

Темата на броя е адресирана кото "Мотивацията на персонала в АЕЦ "Козлодуй" - значима за постигането на високи професионални постижения".
Още от загланието на темата си личи липса на елементарна мотивация да се пише грамотно и чисто, без тафтологии от рода постигане-постижения. Тези писания се правят не от инженери, а от филолози и психолози. Но за да не ни обвиняват в дребнавост нека преминем към сърцевината на изследването. То се съдържа в една таблица и поясненията към нея:

image

И какво виждаме??? От всички 8 вътрешно-мотивационни фактора на последно място е ... "справедливото заплащане на труда" !!!! Казано по-просто  - 60% от слугите на ядрената мафия не са доволни от "щедроста" на босовете си. Хахахахахааааа.... ! Ти да видиш!
А който от вас си направи труда да разгледа и останалите, т.нар. външно-мотивационни фактори ще се убеди, че заплащането е на 24-то място от общо 25 фактора. Единственият съперник на заплащането е бюрокрацията.
Не по-малко интересно, обаче, е и коментара, който психоложката (изготвила проучването) прави, по повод на този резултат:

"
При фактора, отнасящ се до справедливото заплащане на труда, трябва да се отбележи, че твърденията, които го формират, измерват по-скоро личностната нагласа за заплащането на труда на колегите."

Значи, при отговорите за останалите фактори нагласата е колективна, стадна, овчедушна, а за заплащането е личностна, алчна, хищна??? Да и имам дипломата на тази психоложка.

image

А вие какво си мислехте? Няма Рай на Земята. Даже и владенията на ядрената мафия не са Рай. Друг е въпроса, че тлеенето на това недоволство може да превърне в АД всичко наоколо, не само за самата ядрена мафия, но и за всички нас - невинните жертви на техните ппрестъпления.

Тук е мястото да ви припомня един материал, който пуснах тук преди близо 2 години в който се разказваше за "
Средната заплата в АЕЦ „Козлодуй” за последните 11 години". Който си направи труда да си го припомни ще се убеди, че непосредствено след моите първи публични разкрития за престъпленията на ядрената мафия средното трудово възнаграждение на ядрените пчелички рязко подскача. С над 50%, за по-малко от 2 години!!! Но изглежда напоследък кацата се е попресушила?
От така направените констатации могат да последват и изводи, и даже действия и противодействия, но няма да се натрапвам на бившите си колеги, а ще ги оставя сами да си размърдат кутийките.

Още два материала по темата, които може да са ви интересни:

Последната ми заплата в АЕЦ "Козлодуй" - оригинален фиш

По колко са получавали директорите на АЕЦ „Козлодуй” последните 6 години?

Георги Котев




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839831
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031