Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2015 10:19 - Защо анал(л)изатора на (д)риска Костов се изходи за Лукойл точно сега?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 9160 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 31.05.2015 20:56


За да разберете правилно поредния му престъпен маньовър е важно да си припомните, че съвсем наскоро негова вярна подлога и 70 годишна мумия беше курдисана за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР, доскоро ДКЕВР). В края на миналата седмица КЕВР са заявили, че ще ни оскъпят електроенергията от 1-ви юли. За това научаваме от медийния съучастник в схемата Прокопиев-ия в-к "Дневник" (са по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките):

image

Правят впечатление две неща в този супер кратък материал. Автора му се позовава на доклад от комисията, който, обаче, е недостъпен за робите, защото сайта не се отваря ...

image

"Енерго про" иска увеличение с 3%, а комисията и дава по-ниско, от 3,64% !!!

image

На каква, база, обаче се иска поредното поскъпване на тока???

image

Видно от сайта на Електроенергийния системен оператор най-евтиния производител осигурява 50% от общото производство. В същото време от началото на годината цената на която АЕЦ-а продава тока ни (нашият ток) на "честните" частни търговци се е сринала с ...

image

image

... повече от 26% !!!!

В същото време най-големият и най-евтин производител продава най-малко на НЕК, т.е. за нас:

image

Едва под 15% от цялата продукция на АЕЦ-а отива за НЕК (регулирания/евтиния) пазар, а над 80% - за частниците !!! (За по-правилното и пълно разбиране на последната инфо-графика е добре да да се запознаете с разшифровката и в материала "
Олигарха Прокопиев: "Като на олигофрени ви го обяснявам бе!"")
В същото време през последните години неизменно се подобряват рекордите по износ на електроенергия от България към съседите. ?014-та беше последния абсолютен рекорд, а настоящата 2015-та значително ще го подобри:

image

image

За какво поскъпване на тока може да се говори в една такава реалност????
Защо анал(л)изатора на (д)риска се изхожда именно сега оставам да си отговорите сами.

Георги Котев




Гласувай:
11



1. mileidi46 - Няма дори и да се замислят, а камо ли ...
31.05.2015 16:05
Няма дори и да се замислят,а камо ли да се напънат да си отговорят..:(((
Поздравления за позицията,която отстоявате.За съжаление,няма кой да застане зад Вас....:(
цитирай
2. bigbro - С тая злоба никой няма да те приеме ...
31.05.2015 20:41
С тая злоба никой няма да те приеме насериозно
цитирай
3. gikotev - Re: С тая злоба никой няма да те приеме ...
31.05.2015 21:09
Когато използваш определени думи и понятия е желателно да познаваш смисъла им и да ги употребяваш по предназначение. При теб определено нещата не стоят така.

Понятието ЗЛОБА идва от ЗЛО, а най-важната, най-основната и най-показателната характеристика на ЗЛОТО е ЛЪ-ЖА-ТА. Когато намериш и покажеш поне една лъжа от написаното и показаното от мен, тогава ще ми говориш за злоба.

Човек не се ражда зъл или добър. Той избира какъв да стане. Това е описано и обяснено от много литуратурни и научни класици. Твоят кумир и анал(л)изатор на (д)риска е избрал да бъде зъл и злобен, а ти си избрал да бъдеш негов роб, в буквалния смисъл на думата.

Аз съм избрал да бъда свободен и твоите бръщолевения не са в състояние да ми променят живота.

Съмнявам се, че ще разбереш, какво съм написал, но със сигурност ще има читатели, които ще разберат.

Абсолютно нищо ЛИЧ-НО!
цитирай
4. nikikm - Поздрави!
31.05.2015 21:57
Прекрасен отговор на №3 ! дано те прочетат повече хора,дано нещата,които им повтаряш да стигнат до тях и дано да има резултат! От сърце го желая на теб и на целия народ! Колкото до анализатора,бих го нарекъл анал лиз атор! Такива са всичките,които ни управляват и от които зависи ежедневието ни! Да имаше как да накарам народа да спре да плаща ток,вода,данъци...! Няма по-голяма революция от това, да спреш да храниш убийците си, със собствената си кръв! Но,опростачването и оглупяването е тотално,за съжаление!
цитирай
5. demograph - Вдигането на цените на тока е углавно престъпление
31.05.2015 22:49
Цените на тока трябва драстично да се намалят!
Не може в Испания цената на тока да е два пъти по-ниска от България...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ако ДЕКЕВР това не може да сметне, какво може изобщо..! На бунт!
Това не трябва да го допуснем. Путин пак ни клати..!
цитирай
6. blasterica - Поздравления Г-н Котев !!
02.06.2015 08:01
Поздравления Г-н Котев!
Нямах съмнения, както писах в блога Ви, че КЕВР ще повиши цените на краен потребител, въпреки изявленията на Председателя Иванов, както и програмата с която беше избран (за намаление на цените на тока). Сега какво ли трябва да направи Председателят Иванов? Да се оттегли, да си подаде оставката, разбира се, защото 1. излъга при избирането си, 2...n защото лъга постоянно месеци след това. А защо лъга? Защото първо е некомпетентен и второ обслужва мафията. Същото трябва да се случи и с членовете на КЕВР, които не са обществен орган, а сборище от представители на мафиотски кланове.
Къде впрочем е Председателят Иванов и Министър Теменужка Петкова да поемат дължимата отговорност и да обяснят мотивите? Къде са другите приели това решение членове на КЕВР, къде е Председателят на множество комисии по енргетика Варели Симеонов? На амбразурата е фалшивият професор и доказан ДС сътрудник Таско Ерменков, който обяснява поскъпването на тока със строителството на .... красиви пътища около Цанков камък.

Оставка на КЕВР като цяло и на Теми Петкова, ревизия на ценообразуването, което прилагат, както и съд по обвинение за организирана престъпна гупа, защото те са това, организирана престъпна група. Това е нужно.

Но друго ми е интересно. На какво основание Лаборанта и некомпетентната му Лабаратория (в нея не виждам име дори на един човек разбиращ (изследвал, писал ) ценообразуване на електроенергия, газ, отопление и вода, се намесва в този въпрос, и каква е нейната роля в змийското кълбо на ценообразуванто им.
цитирай
7. gikotev - Re: Поздравления Г-н Котев !!
02.06.2015 08:33
Г-н/г-жо Бластерица, в тази т.нар. "лаборатория" няма нито един анализатор. Те всички до един са анал(л)изатори, защото който им плати неговия анус лижат. (Между другото, важно е да отбележа, че термина анал(л)изатор не е моя идея, а е на доктор Филипов, който от години списва "Дневниците на един луд".)
На тази "лаборатория" плаща даже и настоящето правителство, така че анал(л)изаторите изпълняват и техни мръсни поръчки. (http://frognews.bg/news_91504/Pravitelstvoto-plashta-na-Ivan-Kostov-za-analizi/)
И сега! Правителството има нужда от отвличане на вниманието от предстоящото абсолютно нелогично и непазарно повишаване на цената на тока от 1-ви юли. Поръчват на драгалевския мавър да подготви димка и да я пусне в публичното пространство, услужливите "медии" (също зависими от реклами и платени обяви, от правителството) разнасят зловонната воня от (д)риска на Костов, а през това време кражбАта от енерГЕПИката си върви с пълна пара.
Всичко е много просто. Просто човек трябва да има очи и здрав разум, за да го види и разбере.
Поздрави!
цитирай
8. blasterica - Благодаря!
02.06.2015 10:39
Благодаря Ви г-н Котев за отговора.
Значи: Гаргамел и Мамонборисов си стискат ръцете под масата с незайно кога и къде обявена държавна поръчка за частни изследвания на риска в държавата и разход за сметка на данъкоплатците на сума 12 хил лв./год поне явен, а таен не се знае колко, без да питат данъкоплатците, за производството на некомпетентни, смешни и отвличащи общественото внимание анализи. А над масата са ни лук яли ни лук мирисали и един друг дори не помирисали:))
Наистина, обявеният състав на страницата на тази Лаб е от хора, нямащи нищо общо с енергийните проблеми, техните цени, методи на ценообразуване, изследвания на енергийните пазари и пр. и това се нарича ...научна лаборатория, стъкмяваща "научни" доклади за цените на енергията.... Една служителка в мафиотски банки, един организационист, двама социолози, две ченгета, един Костов и един Прадседател Иванов, който Председател вече се окичи с наградата "Най-нагъл лъжец на годината", както и две администраторки. Те правят националните научни, платени от правителството изследвания за рисковете в България?!!
Ужас Г-н Котев, ужас, абсурд и дори Посмешище на което никой нормален човек, гледащ от вън тези неща в България, не би повярвал! Някакво ченгесарско лъже-научно прикритие на тоталното Задкулисие е тази Лаб!
Изчетох доклада им за цените на Лукойл, който изтече в нета,
Този доклад "анализ" ми прави впечатление със следното:
1. Той не може да е писан от горните хора посочени на сайта на Лабораторията, защото те нямат нужната експертиза. Писан е спред мен със сигурност от други хора, стоящи в сянка и организирали този пореден трик, както вие правилно разшифровате .
Т.е. отново имаме на лице задкулисие, заговор на управляващата мафия от всички цветове срещу обществения договор и обществените интереси.
2. Методологията приложена в доклада за цените на Лукойл издиша от всякъде...с което никак не защитавам Златев, но в случая те му дават сами основания за обвинението, което ще им повдига...
Театър на абсурда!
цитирай
9. blasterica - Не ми излиза от ума безхаберието и невежеството на заговорниците
02.06.2015 11:42
Наистина Г-н Котев, не мога да си обясня и не ми излиза от ума следното:
1. Защо Лабораторията за управление на риска дава основания на Златев-мегафирмата Лукойл, да я съди? С дантелената методология (че и смехотворна), той може лесно да я осъди, стига да иска.
2. Защо ченгета правят анализите задкулисно и ги прикриват за научна лабопатория към университет? Това деяние е прозрачно ясно, но за толкова глупави ли взимат хората? Ето, вие ги дешифрирахте! И толкова ли е съпротивителната сила на българската наука - да търпи това злокачествено образувание Лаба на Костов? И толкова ли е съпротивителната сила на този университет, в който паразитира тази лъже-експерна лъже-наука?
3. Какво ще стане, ако Златев реши наистина да съди и осъди, разбира се без проблем, Лабораторията, прикритие на ченгеджийско-правителствено-партийни заговори? Кой ще плаща? Костов, правителството, поръчало легалните лъже-анализи, правени от нелегални ченгета, или този университет, който е шапка на Лабораторията? Отговорен де юри и де факто е универсисетът, той е юридическото лице, Лабораторията не е юридическо лице...и ако Златев осъди Лабораторията, то той ще разори и прекрати съществуването на този университет...
4. След като са експерти по рисковете, тези хора от Лабораторията, те не оцениха ли риска от такъв развой на събитията - риск за себе си и риск за учреждението, на което са съставна част и което носи юридическата отговорност от този риск, заплашващ съществуването му като такова? А се набутаха между шамарите на Лукойл?!
5. Тези хора, лаборанти и задкулисници, смятат ли, че за тях съществува някакъв риск въобще или смятат, че положението им на робовладелци е сигурно, че са ненаказуеми и се намират в безрискова ситуация от всякъде?
6. Тези хора, лаборанти и задкулисие, знаят ли "Що е риск" въобще?
- Ако Златев ги засъди, дали няма да използват отново "Плашилото Русия", демонизирането на Путин чрез други експерти, на които все Путин им е кривия космос, като народолюбеца Гамизов и пр.
цитирай
10. gikotev - Re: Не ми излиза от ума безхаберието и невежеството на заговорниците
02.06.2015 12:19
Въпросите са коректни, но са много и на този етап е рано да им се отговори. Не искам да спекулирам, но съм сигурен, че с времето отговорите им ще се избистрят.

Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832834
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031