Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2015 10:09 - Посланикът на САЩ "отговори" на поставените и от мен въпроси
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7316 Коментари: 8 Гласове:
15

Последна промяна: 29.05.2015 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В края на миналата седмица посолството на САЩ в София обяви инициатива, на стената си във Фейсбук, за която ви запознах в материала "Посланикът на САЩ търси въпроси - ние ги задаваме". След кратко отлагане спрямо предварително обявеният срок за получаване на отговорите, вчера следобяд получих нещо, което би трябвало да означава отговор на 3-4 много прости и ясни въпроса. Нека първо ви ги припомня:

Въпрос №1 : Бихте ли ни споделили накратко каква беше истинската цел на миналогодишното Ви посещение (на 10-ти юли 2014-та г.) в АЕЦ „Козлодуй” и какви ползи ще донесе то за българските граждани и бизнес?

Въпрос №2 : Бихте ли споделили с нас дали САЩ имат утвърдена практика да командироват своите посланици в атомните централи и на други държави (още 29  в целия свят, освен САЩ и България)? В колко други държави експлоатиращи АЕЦ се е случвало това, кога, колко пъти и в в кои точно централи?

Въпрос №3 : Според Вас това ли са единните световни стандарти в ядрената енергетика, по-стари блокове да се лицензират за по-дълги срокове, а по-нови – за по кратки срокове, като за всяко прелицензиране, наричано умишлено „модернизация за удължаване”, се харчат милиарди левове от джоба на гражданите на най-бедната и най-корумпирана страна-членка на Европийския съюз и партньор на САЩ? Заради тези „добри практики” ли е „високата оценка” на г-жа Свиники за АЕЦ „Козлодуй”?

Под-въпрос №3 : Не Ви ли прилича това на престъпление/грабеж в особено големи размери, и ако е ДА, защо не го заявите публично?

За по-правилното разбиране на последните два въпроса посетете горния линк, където те са обяснени подробно.

А ето и "отговорите" от страна на Нейно Превъзходителство госпожа Марси Рий, посланик на САЩ в София:


image

Какво имаме на практика?

По въпрос №1 - НИ-ЩО! Не е посочена конкретна цел на посещението, нито пък положителните резултати за когото и да било от това мероприятие. Вместо това - детински оправдания, че и други посланици също са посещавали предприятието, защо да не го правим и ние. Всъщност ползи за някого има, но те не са за нашите очи и уши? Нали така, Ваше Превъзходителство?

По въпрос №2 - пак НИ-ЩО! Въпросът беше за утвърдена практика, която е регламентирана и контролирана от Държавния департамент (както се нарича щатското външно министерство). Очакването ми беше посланик Рийс да се позове на законова норма и официален списък от Държавния департамент на посланиците и страните, в които те са посещавали АЕЦ. Вместо това получаваме "информация" от агенция "Една Жена Прочела в Интернет" (ЕЖПИ). Цитираните две посещения на нейни колеги в атомните централи в Япония и Чехия имат своето логично обяснение. При първото е имало лобиране за щатски фирми, да "помагат" (естествено - срещу заплащане), за заличаване на последствията от трагедията сполетяла АЕЦ "Фукушима". При второто - лобиране за щатската компания Уестингхаус да продава ядреното си гориво, което след около 10-на годишна експлоатация се провали с гръм и трясък, и чехите се обърнаха пак към руснаците. Подобен експеримент се провежда в момента и в АЕЦ "Южна Украйна". Казано накратко - американските дипломати посещават само обекти, от които да извлекат полза единствено и само за щатския бизнес, но не и за местния.

По въпроси №3 - по-лошо от НИ-ЩО! Посланик Рийс на практика ни казва, че няма никакви единни световни стандарти за ядрена безопасност, а всеки национален клон на ядрената мафия се оправя самостоятелно. А това, че най-бедната и най-корумпираната страна - "партньорка" на САЩ бива системно ограбвана от шепа престъпници на "световните войни на демокрацията" не им пука. По-скоро даже много ги устройва, защото именно тази шепа нагли, местни корумпета са проводници на имперските цели на САЩ, а корупционните практики са конците, с които им дърпат чунките.


image

Благодаря Ви от все сърце, Ваше Превъзходителство! И искам да Ви уверя, че имитацията на отговори, с които сте ме удостоили, аз не го приемам като гавра и подигравка лично към мен. НЕ! Аз го приемам като гавра и подигравка с целия български народ. На практика вие постъпвате така във всички страни и народи извън границите на САЩ.
Благодара Ви от все сърце! Животът ми нямаше да има смисъл и съдържание без мъдрия урок по "демокрация", който ми преподадохте, а чрез мен и на още много българи, които също ще прочетат това.

Георги Котев




Гласувай:
16



1. chavdar01 - НА ТЕЗИ ОТГОВОРИ В БЪЛГАРИЯ МУ СЕ КАЗВА:
29.05.2015 11:08
ИЗМЪКНАЛА СЕ КАТО МОКРА ВРЪВ!
цитирай
2. gikotev - Не би трябвало да очакваш нещо друго.
29.05.2015 12:15
Болните и силно-заразни животни се държат в изолатора и не се допуска контакта им със здравите хора. Поради тази причина словоблудствата ти нямат място тук. Един ден ще си получиш цялата доза оздравителна сметка, както съм ти обещал!

За останалите читатели - този коментар е отговор на едно болно животно, което се опитва да изтреби всичко живо що шава, но от години удря на камък. Защото е болно!
Неговият коментар, естествено няма как да бъде пуснат тук, защото е смъртоносно заразен. Именно това болно същество е и основната причина да въведа и използвам модерациа, за коментарите. Пък то нека продължава да си се гърчи, в собствената си злобна жлъч! На мен ми е през носната кърпичка.
цитирай
3. nagodi62 - Браво г-н Котев!
29.05.2015 20:26
Браво г-н Котев!
цитирай
4. asthfghl - ...
30.05.2015 07:37
Въпросите ти щяха да са още по-добри, ако не бяха така риторично формулирани и следователно подвеждащи.
цитирай
5. gikotev - Re: ...
30.05.2015 08:24
А ти ако знаеше и разбираше смисъла на израза "риторичен въпрос" нямаше да се излагаш и да пишеш горния коментар, ама нали си "гений", защо да не си покажеш "таланта"???

цитирай
6. asthfghl - 5.
30.05.2015 20:43
Не ме познаваш, та да съдиш дали съм гений, а и това изобщо не е въпросът.

"Според Вас това ли са единните световни стандарти в ядрената енергетика?" -- риторичен въпрос.

"Заради тези „добри практики” ли е „високата оценка” на г-жа Свиники за АЕЦ „Козлодуй”?" -- риторичен въпрос.

"Не Ви ли прилича това на престъпление..." -- типичен риторичен въпрос.

Ако наистина си целял конструктивен диалог с въпросната госпожа, може би щеше да е добре да подходиш конструктивно. Риторичните подвеждащи въпроси НЕ СА част от конструктивния диалог - така че въобще не се учудвай на завоалираните небивалици, които си получил в отговор.

А за мен не се безпокой. Опитите ти да изместиш темата към мен не струват.
цитирай
7. pinkpanter - Я по-добре коментирай
31.05.2015 00:13
ето тази статия: http://strogosekretno.com/237/26/%D0%92%D1%8A%D0%B2-%D0%A4%D1%83%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2.html

Що не вземеш да се запознаеш с този човек - ще сте си лика-прилика.
цитирай
8. gikotev - Коментари №2 и №8 са свързани
31.05.2015 09:20
В коментар №2 ви говорех за същото болно розово животно, което от злобни тикове не може да си намери спокойствие и напира да съска и да се опитва да ухапе, отрови и убие някого и нещо. Пуснах поредния му злобен, среднощен коментар, за да се убедите, че не съм ви занимавал с празни приказки.
Хубавото в случая е, че злобата му е толкова силна, че отнема проблясъците му на здрав разум, ако въобще ги има де, които да му подскажат, че много скоро лично неговите кукловоди ще ми го посочат, а от своя страна и аз на вас, барабар с всичките му гадости, което то твори от години.

А онзи с риторичните въпроси не намирам смисъл да коментирам. И двамата да не се хабят повече. Бариерата падна!

Хубавото на активноста на адвокатите на чуждоземните посегатели на България е, че така ми показват, че съм си свършил работата на 100% перфектно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832349
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031