Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2015 08:29 - Росатом - генерален директор - заплата - истина?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1284 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Завесата около истинските доходи на генерелния директор на държавната руска корпорация Росатом, Сергей Кириенко (бивш министър-председател на РФ) се опитва да приповдигне през миналия уикенд информационната агенция РИАНОВОСТИ, в статията си "Глава Росатома Кириенко получает в среднем 1,8 миллиона рублей в месяц"

"Главата на Росатом Кириенко получава средно 1,8 милиона рубли на месец"

image

За по-правилното и по-добро възприемане на числата в новината за доходите на Кириенко е хубаво да се направи уточнение, че към днешна дата ЕДНО ЕВРО струва 56 РУБЛИ. Това прави месечният доход на шефа на Росатом малко над 32 000 евро. НО това не е всичко, се уточнява в статията на РИАНОВОСТИ.

"В Росатоме действует система оплаты труда, в соответствии с которой для руководства гарантированной является только 40% компенсации, а еще 60% вознаграждения топ-менеджеры получают только по итогам года при условии выполнения амбициозных ключевых показателей эффективности, которые утверждаются наблюдательным советом, состоящим из представителей государства, назначаемых президентом страны", — сказал Новиков, отвечая на соответствующий вопрос агентства.

"В Росатом действа система за заплащане на труда, в съответствие с която на ръководството е гарантирано само около 40% компенсации (каквото и да означава това - бел. Г.К.), а още 60% от възнаграждението на топ-мениджърите се получава само според годишните резултати, при условие, че са изпълнили амбициозните ключови показатели на ефективноста, които се утвърждават от наблюдаващ съвет, съставен от представители на държавата, назначен от президента на страната" - заяви Новиков (ПР чиновник в Росатом), отговаряйки на въпрос на агенцията.

Стана ли ви нещо ясно? А? На мен - ъ-ъ! Това, което разбрах е, че изведената в заглавието на статията на РИАНОВОСТИ сума/заплата не съответства на истината, а също така, че всички доходи на висшите чиновници се контролират и регулират лично от бащицата - товарищ Путин. Тогава продължаваме да търсиме?

"В целом доход генерального директора госкорпорации "Росатом" Сергея Кириенко по основному месту работы в 2014 году составил 56,5 миллиона рублей (в 2013 году этот показатель составлял 47,3 миллиона рублей — ред.)", — добавил Новиков.   "Като цяло, дохода на генералния директор на държавната корпорация Росатом Кириенко, за заеманият пост през 2014-та г. е получил 56,5 милиона рубли (през 2013-та г. този показател е представлявал 47,3 милиона рубли)" - добави Новиков.

Според актуалния курс на рублата към еврото това прави малко над 1 МИЛИОН евро за изминалата 2014-та г. Мого или малко е това, за главата на най-престъпната структура в състава на Руската федерация оставам да си прецените сами.
А докато мислите ще ви предложа допълнителна храна за размисъл, под формата на любопитна инфографика, изготвена от същата информационна агенция и показваща официалните доходи на висши, руски държавни чиновници за изминалата 2014-та г., включително президента и премиера на РФ. За по-добър прочит и оглед кликнете с мишката върху графиката:

image

Целият свят знае, че Владимир Владимирович Путин е мултимилиардер, а на горната графика той е представен едва ли не като просяк?

Хахахахахахахааааааааааааааааааааа................. !!!

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9888159
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930