Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2015 10:40 - Как Държавна сигурност чете Евангелието на енерГЕПИката? 2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2460 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.04.2015 11:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След като вчера ви запознах с престъпните (дез)информационни практити на в-к "Преса" (на ДС подлогата Тош. Тош.), по повод пазара на електроенергия от България към съседните страни, днес ще се запознаете с една още по нагла проява, на друг ДС продукт - в-к "Капитал", на оли(гофрено)гарха Ив. Прок. Публикацията е от последния брой на изданието и е озаглавено:

Губи ли България от износа на ток?

Тук, за разлика от "Преса" посланието на ДС към "играчите" на пазара за износ на ток е изведено в самото начало, непосредствено след основното заглавие, но аз ще ви покажа това единствено изречение от тази статия най-долу. Вместо да се ровим в отвратителното словоблудство на целящия да обърка и излъже читателите си материал ще ви предложа да се запознаем, изучим и проанализираме единствената графика, приложена с цел да онагледи процесите на този сегмент от пазара. Тя изглежда така:

image

В долния ляв ъгъл на графиката се твърди, че източниците на данните за направата и са Националния статистически институт (НСИ) и Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (доскоро ДКЕВР, вече - КЕВР). В цялата статия, заемаща цяла една страница от вестника няма нито една дума, нито една буква, за абсолютните рекорди в износа на електроенергия постигнати през 2011-та, счупен пред 2014-та и предстоящ да бъде счупен през настоящата 2015-та години. Все "дребни" неща, които аз ви показвам тук вече от няколко месеца:

image

Данните за последните 14-15 години от тази графика напълно се припокриват и съответстват 1:1 с данните от НСИ. В същото време, обаче, данните от нея (за последните 5-6 години) по никакъв начин не кореспондират и не се припокриват с графиката за износа на ток (сивата крива), от статията на "Капитал"!!!!
Тогава реших да направя едно доълнително усилие, да посторя нова графика, по данни пак от НСИ (нужната ви електронна таблица можете да си изтеглите свободно от ТУК), на месечните количества изнасян ток, така че сравнението с "Капитал"-овата графика да бъде съвсем коректно, а изводите еднозначни и категорични. И ето какво се получи:

image

Малка продробност е, че "Капитал"-истите използват погрешната производна мерна единица Тера-Ват-часа (ТВт.ч) и даже погрешно я изписват, когато коректната е Гига-ват-часа (ГВт.ч), която е точно 1000 пъти по-малка. За ваше удобство на своята си графика съм добавил една червена линия, която да ви ориентира за количествата изнесен ток около и над 1000 ГВт.ч. Особено в месеците през 2014-та година!!!! Очевадно на "Капитал"-истите доста материал им се губи или ... някой (ДС?) им е наредил да го изгубят????
Поради тези "дребни подробности" те и "не са успели да видят", а след това и да ни разкажат/покажат, за историческите достижения на родната партийно-енерГЕПИйна мафия. Това е още по-нагло и от (дез)информацията на "Преса", която все пак признаваше за рекорд, макар и не абсолютен (какъвто е той в действителност), а само 15 годишен!!!

Тук е мястото да отбележим и факта, че "медийната" групировка на Ив. Прок. е най-щедро спонсорираната в този бранш, от фондация "Америка за (унищожаване на) България", като само до сега тлъстите пачки надскачат 6 000 000 (шест милиона) лева!!! (Още по темата можете да видите в
Фондация "Америка за България" е терористична, антибългарска организация. 2)
А ето и с какви "аргументи" въпросната фондация налива милиони в тази (дез)информационна групировка (това е вторият 3 милионен грант):

image

Преди броени дни си свалих от другата рожба на Ив. Прок. в-к "Дневник" следната карикатура, която най-точно отразява наглата политика на изданията му и задокеанските му кукловоди:

image

И накрая, обещаното послание на ДС към играчите, зашифровано в подзаглавието на обсъжданата тук статия. То гласи:

"Правителството се надява да веведе нови такси върху експорта, но те могат да го блокират".

А преводът му абсолютно същият, както беше и този във в-к "Преса", а именно:

"
НЕК и държавата не печели и на кой ли му дреме, НО ако ако "играчите" на пазара за износ на ток не повишат отчисленията си за върхушката на партийно-енерГЕПИйната мафия то последната ще им назначи такси, които ще направят износа НЕапетитен и ... ще се повтори картинката от 2012-та г. - срив в износа и отъняване на благите печалби."

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9872815
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930