Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2015 12:09 - Как забих ТОЧКА в битката срещу партийно-енерГЕПИйната мафия?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2913 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 21.04.2015 12:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10-на дни след Великден имаме мнооогооо... блага вест!!! След серия от мои публикации тук, за душманското отношение на партийно-енерГЕПИйната мафия директно срещу Националната електрическа компания (НЕК) и индиректно срещу всички нас имаме ПРО-БИВ!!!
За нередовните читатели на блога ще припомня хронологията, по реда на публикациите.

31.01 11:09 - Схемата за фалита на НЕК и поскъпването на тока е раз-пле-те-на!

С тази публикация стартирах разобличението, че въпреки абсолютния рекорд по износ на електроенергия, в цялата история на България, делът на НЕК в този доходоносен бизнес е нарочно свит да бледите под 0.38%.

05.02 11:09 - Схемата за фалита на НЕК и поскъпването на тока е раз-пле-те-на! 2

Около седмица по-късно добавям доказателства, показващи много по-активното участие на НЕК на пазара за износ на ток до края на 2010-та г., от когато следва нейното изтласкване, за сметка на частни и чужди фирми, и съответно - финансово затъване.

09.02 11:09 - Схемата за фалита на НЕК и поскъпването на тока е раз-пле-те-на! 3

Нови детайли, свързани с политиката на ценообразуването на изкупваната от НЕК електроенергия от производителите. Някои необясними странности, стартирали през 2008-ма г. също са допринесли за плачевното финансово състояние на държавното дружество.

И най-накрая, ето я и черешката на тортата!!!

20.03 10:04 - Новата цена на тока ще ви радва, като песен ... па(т)ри(оти)чна песен.

В нея ви показах оригинална стенограма от заседание на нарочно сформирана, временна парламентарна комисия (под председателството на па(т)ри(оти)чния лидер Валери Симеонов), която уж да разследва батака в сектор енерГЕПИка, но на практика все повече го задълбочава. Ето пикантния откъс от въпросната стенограма, от второто заседание на въпросната комисия (всички последващи нейни заседания бяха ЗА-СЕК-РЕ-ТЕ-НИ !!!):

image

Във въпроса на Винаров, за износа на ток от НЕК, се съдържа подсказка, че Илиев  (директора на НЕК) "не може да каже".
Въпреки това, за да не стане фал, отговаря не Илиев, а па(т)ри(оти)чния Валери Симеонов ... "... НЕК няма това право да изнася"!!!

Само броени дни след това се случва ЧУ-ДО!!! НЕК е върната на пазара за износ на електроенергия към съседните страни!!!! За сега само към Гърция, но скоро може да поразмислят още малко??? Излиза, че депутата и па(т)ри(оти)чен лидер Валери Симеонов най-нагло и направо престъпно е ИЗ-ЛЪ-ГАЛ??? Нещо повече! Не само той, а и всички участници във въпросното заседание на въпросната комисия (оригинала на стенограмата ТУК) са 100% негови съучастници. Сред тях е и активния "борец и експерт" срещу лошите практики в енерГЕПИката Стефан Гамизов!!!!

Как разбираме, че НЕК е върната на пазара за износ не електроенергия, само броени дни след наглата лъжа на депутати и "експерти"? За това ни помага статистиката в интернет сайта на Електроенергийния системен оператор (подстраница
Резултати за разпределяне и предоставяне на предлаганата преносна способност). След като за първите 3 месеца на 2015-та г. на НЕК не е позволено да изнесе и 1 кВт.ч ток изведнъж ...

image

... нали нямаше право бе, Симеонов???? ИЗВИНИ СЕ БЕЕЕЕееее....!!!! А още по-добре си купи пижама на раета и напусни парламента БЕЕЕЕееееее... !!!

За идващия месец май НЕК пак е предвидена да палучи порция от кацата с меда:

image

Не е възможно да се каже точно какво е количеството, което НЕК е изнесла и предстои да изнесе, защото (за разлика от най-първата оферта) периодите за износ са надробени на по няколко дни (по-малко от месец) и не е ясно, през кои точно интервали, коя от фирмите е получила съответния дял. Независимо от това имаме повод за законна радост и надежда за нови, още по-големи попеди.

image

Имам и повод да почерпя, НО ще се въздържа, за сега. Причината е, че същата партойно-медийно-чиновническо-енерГЕПИйна мафия вече ПЕТ години ме държи далеч от правото да получавам заслужен доход от разобличаването на техните престъпления. Е, някой ден може и това да се промени?

Георги Котев


Тагове:   победа,   НЕК,   точка,   износ на ток,


Гласувай:
8



1. nikikm - Поздравления!
21.04.2015 19:13
И още успехи ти пожелавам!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9886010
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930