Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 11:09 - Страната тъне в МРАК, а износа на ток кърти МИВКИ!!!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1949 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Миналата седмица беше бедствена за много области от територията на страната, а някои от тях все още се намират в критично положение и още дълго ще заличават следите от пораженията. В резултат на природните бедствия десетки общини и десетки хиляди български граждани, останаха без електрозахранване в продължение на дни. Някои, може би, все още очакват подключване?
Какво се случва на другия фронт - износа на електроенергия за съседните страни? Фронта на правоимащите? Нека видим!
Сега ще видите извадки от ЧЕТИРИ т.нар. Оперативни справки за енергийния баланс на страната, публикувани ежеседмично от Електроенергийния системен оператор (ЕСО):

image

Нищо че справките са 4, периода който обхваща е последните 5 седмици. Това се вижда от датите в зелените овали. В десния край на червените правоъгълници е показан ръста на износа на електроенергия от България към съседните страни, от началото на годината, до съответната дата, по сравнение със същият период на миналата година. И какво виждат нашите честни, сини очи????
Постоянен ръст в износа на тока от близо 29% до над 38%, през последните 5 седмици, като последния скок съвпада с бедствието връхлетало страната ни. Обезточването на родните общини, градове и села се обяснява(ше) от "експерти и политици" с повреди в електропреносната мрежа и далекопроводите. По всичко изглежда, че тези "повреди" по никакъв начин не са засегнали далекопроводите към съседните ни страни и даже, като чели са се увеличили??? Особено към Турция и Гърция!!!
А още по-интересното е, че нито един кВт.ч от тази електроенергия не е изнесена от НЕК, а само от частни и чужди фирми!!!!!!

image

Но и това не е всичко!!! Вече няколко пъти ви показвах, как изминалата 2014-то година беше и все още е най-рекордната в историята на България по износ на електроенергия. По актуалните справки на ЕСО, по всичко личи, че настоящата 2015-та година ще подобри рекорда на предходната година и жаже силно ще го задмите???
Ето как изглежда картинката до 2014-та г. (включително), плюс прогнозата за 2015-та г., при допускане, че средно-годишния ръст на износа ще остане на нива от 30%, по сравнение с предната година:

image

Харесва ли ви? А харесва ли ви, че за "награда" искат да ни вдигнат цената на тока, от средата на годината? А?

Ето само две заглавия от последната седмица, публикувани в спонсорирания с милиони левове (от фондация "Америка за (унищожаване на) България") в-к "Дневник":


Най-големият проблем на шефа на НЕК бил как да поиска поскъпване на тока

НЕК ще търси заем за покриване на стари дългове, но не сега

Последното е изцепка на министър-счетоводителката на енерГЕПИката Теменужка.

А този заем после ще ни го разпраделят по сметките за тока.

Такава е мисията/заръката на/към ГРОБо-рИформаторите?

Георги Котев


Тагове:   рекорд,   износ на ток,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833288
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031