Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2015 13:19 - Узакониха кражбАта на евтин ток от АЕЦ "Козлодуй"!!! (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3340 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 07.03.2015 09:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това става с публикуваният днес в "Дължавен вестник" Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката . Но преди да се запознаете с механизма на престъплението е редно да ви напомня, че преди броени дни ви показах, как АЕЦ-а декларира в Годишните си отчети едни квоти на отпусканата електроенергия за регулирания (на ниски цени, за НЕК и общия микс) и т.нар "свободен" пазар (за частните търговци), а на практика те се оказват съществено по-различини (според последния брой на в-к "Капитал"), което води до разлика в приходите на АЕЦ-а от + 100 000 000 (над сто милиона) лева годишно, които някой прибира. За тези, които са пропуснали могат да попълнят знанията си през материала "Енергийната мафия засилва дебита на изпик@ването СИ в лицата НИ!". Всеки, който се гнуси от миризливата откровенност на заглавието, ще си плаща глезотийката през по-високите сметки за ток.

А сега да се върнем към новопроменения закон за енерГЕПИката. Ето важната за нас част:

image

АЕЦ-а попада под този параграф, защото "осъществява дейности при регулирани, включително при преференциални цени на електрическа енергия".
И освен това общата и "установена електрическа мощност" цели 2 000 МВт.

Тихо, никой да не разбере!!!
Закона предвижда три седмичен срок за пазарлък между проверяващи и проверявани. Ако не успеят да се споразумеят ...
... доклада отива при върховния защитник на политико-енергийната мафия и на всички организирани престъпни групи, владеещи територията България - про-ку-ра-ту-ра-та!!!

Победителите ги знаем. ОТ повече от 70 години вече това са единствено и само ДС-БКП и дъщерните им групички, нароили се през последните 25 години. ЧЕСТИТО, ДРУГАРЕ!!!

На по-любознотелните от вас ще припомня едно култово постановление на Върховната касационна прокуратура, от преди повече от 3 години, по сигнал за престъпление за милиарди, свързано с експериментирането с рециклирано ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй". В него постановление прокурорката Павлина Николова заявява, че "несъответствията между описанието на ядреното гориво в документацията и реално доставяното гориво са фор-мал-ни"!!!! И край! Престъпление ня-ма! (Подробно за това постановление ТУК.)

За прикриването и потулването на това и многото други престъпления в атомната централа, които съм разкрил през последните години държавата взима от вашите данъци, за да плаща на който трябва, в това число и на горната прокурорка, за да "си вършат работата по правилния начин".

image

Тези повече от ДВА МИЛИОНА бюджетни лева срещу разкритията ми бяха декларирани преди точно 4 години от предния кабинет на Борисов. Колко, реално, са стигнали до ден днешен за сега можем само да гадаем.

Последната опция (14) в показаните по-горе поправки на закона за енерГЕПИката, за публикуване на резултатите от проверката се отнасят за случаите, когато "няма нарушение" (разбирай - има споразумение), без да се е стигнало до защитата от прокуратурата. Това и аз го разбрах, без да съм юрист.

На всички вас - честити ви ГРОБо-рИформи!!!

image


ДОПЪЛНЕНИЕ!
Какво е решението за изхода от помийната яма, в която ни вкарват робовладелците? Личното ми предложение!

ПРОЗРАЧНОСТ! ПРОЗ-РАЧ-НОСТ и пак
ПРОЗ-РАЧ-НОСТ!!! Търговете на т.нар. "свободен пазар" да са абсолютно прозрачни, така както се търгуват акциите на фондовата борса. В реално време! Нещо повече! Най-големият дял от търгуваната електроенергия идва и от двете най-големи и най-евтини, в същото време ДЪР-ЖАВ-НИ, електроцентрали - АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица Изток 2". Казано иначе, стоката която те продават е държавна собственост, т.е. НА-ША!!! Защо тогава някой крие от нас, по колко и как се продава нашата стока?????

Всичко е повече от елементарно, НО робовладебците искат да грабят. Да ме извинявате, но робите нямат нищо против?

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833821
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031