Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2015 11:09 - Схемата за фалита на НЕК и поскъпването на тока е раз-пле-те-на! 2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4258 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Голямият интерес към статията "Схемата за фалита на НЕК и поскъпването на тока е раз-пле-те-на!" ме мотивира да ви покажа и разкажа повече пикантни детайли от престъплението, за което се канят да ни предяват сметката, в средата на годината, чрез повишаването цените на електроенергията.
За целта днес ще разгледаме, как се е случвала през годините и как се случва днес търговията с ток, със съседна Гърция. За начало ще ви поканя да се поразходите, пак, до интернет сайта на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) ТУК. По долу, за ваше удобство съм направил случайна извдка на само три от резултатите на търговете за износ, за периода 2008-2010-та години. (За по-лесно прочитане кликнете с мишката върху снимката.)

image

Такава е била ситуацията до края на 2010-та г. А ето и как се променя тя през следващите години:

image

НЕК престава въобще да се появява в търговете по направление Византия!!!
Тук е важно да отбележим, че преломният момент в дейноста на НЕК се случва по средата на мандата на първия кабинет Борисов (министър на енергетиката му е Трайчо Трайков) и продължава безпроблемно да се развива и след това, по времето на два служебни кабинета и един на "врага" Орешарски, та чак до втория кабинет Борисов.

image

На тази снимка Добрев е в качеството си на министър на енергетиката, но към момента на промяната на тренда в дейноста на НЕК той беше председател на енергийната комисия в НС1 какъвто е и в момента, пак.

В резултат на "мъдрата и държавническа" политика " в интерес на народа" се стига до следната картинка във финансовите дела на НЕК, което сега дава "основанието" на същите мъдреци да искат да ни бъркат по джобовете:

image

Сега, ако желаете, можем да се върнем към втората снимка, по-горе. От нея се вижда, че на яслата за търговия с ток в посока Византия са са се наредили много фирми, но аз съм оградил само една, защото прави впечатление нийното появяване в този период и преобладаващите количества, които тя печели.
Проучването ми сочи, че фирмата (
PUBLIC POWER CORPORATION SA или за по-кратко РРС (ПиПиСи)) е гръцка и акциите и се търгуват на фондовите борси в Атина и в Лондон. Според официалния борсов профил на компанията (четем в сайта на агенция Bloomberg) дейноста и по генерацията и дистрибуцията на електроенергия се простира на територията на цялата страна (Гърция) и на гръцките острови. Нито дума за чужбина или съседни страни!!!

image

В най-долния ред на горната информация се вижда и уеб-адреса на компанията. Който от вас иска може да си направи труда да се разходи и до там (ТУК). Аз се запознах достатъчно добре с англо-езичната версия на страницата. И не открих нито една дума за търговия на електроенергия с България!!! В сайта неколкократно се говори за България, но по съвсем друг повод. Въпросната компания е била кандидат за приватизацията на ТЕЦ "Бобов дол", учасвала е в търг през Агенцията по приватизация, през 2005-та г., а после до края на 2007-ма води чиновническа битка с родните продажни чиновници, но в крайна сметка гърците губят.
Производствените показатели на гръцката компания показани на сайта и са до ... 2010-та година!!! След това - ъ-ъ.

Така държавната НЕК отстъпва доброволно печелившия безнис с износа на електроенергия на множество частни компании, сред които преобладава делът на РРС. Сега се молете, когато през лятото ни поскъпнат пак тока, новата цена да е достатъчно висока, за да успеем да спасим бедстващата съседна икономика!!!! МО-ЛЕ-ТЕ СЕ! Много ви моля!
МО-ЛЕ-ТЕ СЕ!

КАКВО СЪВПАДЕНИЕ!!!??? По същото време, когато тандема Борисов-Трайков прекършват гръбната на печелившата, до тогава, НЕК това не е единственото им престъпление. През януари 2011-та година подадох сигнал до Борисов, за престъпления за милиарди в АЕЦ "Козлодуй". В отговор, още същият месец, получих следното обвинение:

image

(Цялото писмо и цялата история около него можете да видите ТУК.)
ТАКА! Не пречете на престъпниците да си вършат престъпленията, защото те ще ви замерят с вашите пари, за да ви лъжат, че не ви крадат! Поради тази причина вече пета година пребивавам без доходи (не е оплакване, а безспорен факт!), защото в противен случай ще съучаствам в престъплението. Ще финансирам с данъците си "опроверженията" срещу самия себе си.

В настоящия момент Трайков е съветник на разбойническия блок (БКП-"десни"), през ден е по ТВ студия и "медии", нарича ме доносник от ДС (!!!) и клеветник, лапка от многобройните престъпления, в които е съучаствал и "съветва" разбойниците, как да продължават и се развиват. Така преди броени дни друг виден разбойник Мартин Димитров, по настоящем зам-председател на енергийната комисия, ме заплаши със съд, защото съм го нарекъл във Фейсбук престъпник, при това изключително нагъл. След това изтри заплахите си и също тръгна по студия и "медии", за да ни обяснява енергийната "политика" на робовладелците.

Молите ли се?
Молите ли се? Молите ли се за братята византийци? Да ни вдигнат цената на тока, ако трябва и десетократно, само и само да спасим древната цивилизация!!!

Надушвам, че в посока Турция, нещата стоят не много по-различно. Но вече и сами знаете, как да си направите проверките?

Георги Котев



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9870937
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930