Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2015 11:09 - А защо френското ядрено CHARLIE тероризира българсия ЛЪВ?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2693 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.01.2015 11:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Френският енергиен гигант EDF оперира 58 (петдесет и осем) ядрено-енергийни блока на територията на Франция (вторият по мощност ядрено-мафиотски клон в света след САЩ - 100 блока), като повече от половината от тях са по-стари от двата действащи наши блока (5 и 6), в АЕЦ "Козлодуй" (справка ТУК), НО на нито един от тях до сега не е правена модернизация за удължаване на проектния им ресурс за експлоатация. За такъв род мероприятие те едва сега започват да говорят. За това съобщава авторитетното американско издание Global Post през седмицата, в публикацията си: EDF says can extend life of French nuclear reactors by 20 years

"Живота на френските АЕЦ може да се удължи с 20 години, заяви EDF"

image

Нашите два действащи блока вече са провели мащабна модернизация с цел удължаване на на ресурса им за експлоатация от 40 до 55 години, което ги прави работоспособни до 2042-а и 2046-та години, съответно. Предната модернизация е проведена в периода 1998-2008-ма години (по времето на кабинетите на Костов, Сакскобурготски и Станишев, но сега нито един "политик, медиа или институция не си спомнят" за това!!!) и е струвала цели 1 000 000 000 (един милиард) лева, без лихвите към кредиторите, а с тях още 25-30% отгоре. Тези задължение все още се изплащат и това ще продължи до месец май 2021-ва г., както е видно от последния финансов отчет на централата, достъпен за всеки на сайта на Търговския регистър:

image
В същото време сегашните управници, начело с примиер-министъра неистово внушават необходимост от "усвояване" на едни нови 2 000 000 000 (два милиарда) лева, на ново "удлжаване" на ресурса, на същите два блока. И не само внушават, но вече са предприели конкретни стъпки потоците от милиони да потекат в правилната посока. Ето официално съобщение от сайта на АЕЦ-а:

09.10.2014 ПОДПИСАХME ВАЖЕН ДОГОВОР ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА 5 ЕНЕРГОБЛОК

Подписан е договорът за реализиране на втори етап от проекта за продължаване на срока на експлоатация на 5 енергоблок на АЕЦ “Козлодуй”. Възложител по договора е българската атомна централа, а изпълнител е консорциум в състав: “Русатом сервис”, концерн “Росенергоатом” и “Електрисите дьо Франс” (EDF).
Под договора подписи положиха Димитър Ангелов – изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”, Евгений Салков – генерален директор на “Русатом сервис”, Станислав Антипов – заместник генерален директор на концерн “Росенергоатом”, и Ноел Камарка – специален съветник към ЕDF.


Договора е подписан толкова тайно, че даже не е известно мястото на което се е случило това. А по-наблюдателните от вас сигурно вече са забелязали, че един от основните участници в заверата е същата френска
ЕDF, същото френско ядрено CHARLIE . Значи за своите по-стари блокове те до сега не са похарчили и 1 цент, а за нашите едно "удължаване" им е малко и милиардите ги имат, като стотинки за семки.
Ако пак се върнете към статията на американското издание, в началото, ще видите, че специално съм оградил с два червени правоъгълника твърдението на представителя на EDF, че лимитирания (ще рече - проектния и съответно - лицензионния) ресурс на техните блокове е 40 години. На нашите е същият, няма как да е иначе, но родния клон на ядрената мафия упорито ви облъчва, че той е 30, за да преглътнете грабежа им.

image

Ето какво пише преди малко повече от 11 години в-к "Дневник", сега напълно "забравил" и вече, чрез вестника-майка "Капитал", мощно рекламира старта на новото "усвояване" с материал, като съвсем пресният, от преди 1 седмица:
АЕЦ "Козлодуй" с поръчка за 41 млн. лв. за ремонт на 5-и и 6-и блок (обновена)
Средствата са много повече в сравнение с предходни години

А средствата са много повече, защото повече от половината от тях ще отидат в правилните джобове, за новото "удължаване", подробно се обяснява в статията.

Но EDF не е единственото ядрено, френско CHARLIE. В онождането на българския ЛЪВ активно участва и държавната френска компания AREVA. След като в продължение на дълги години твърдеше на интернет сайта си, че живота на козлодуйските блокове 5 и 6 е вече удължен с 15-20 години ...

image

... изведнъж, през пролетта на 2014-та година, след посещение на френския посланик и френска бизнес делегация в АЕЦ "Козлодуй", за новото "удължаване" те промениха "мнението си", на ...

image

... като добавиха още едно изречение, за да оправдаят планирания грабеж!!!! (По-подробно за това можете да видите в
Ядрената мафия се "поправи" след поредното ми разкритие.)

Не знам как ви изглежда това на вас, но за мен това си е чиста проба терор и то не над шепа хора, над цял един народ. Всички ние сме жертви не само на френските, но и на други чуждоземни шарлита, основно руски и американски, а също така и британски и германски. Това, че не ни стрелят директно с коршуми, както стана наскоро в парижкото издание, не означава че не ни убиват. Разликата е точно, каквато е между неконтролируемата верижна реакция на деление в ядрената бомба, и т.нар. "контролируема" верижна реакция на деление в ядрения реактор. Чужди и родни/продажни шарлита контролирано ни унищожават. Бавно и за това се заблуждавате, че то не се случва, но за сметка на това сигурно и безвъзвратно. Освен ако един ден не се събудите и заедно да им се противопоставим.

Е, ако искате де! Ваша воля!

image

Георги Котев



Тагове:   лъв,   Areva,   EDF,   Charlie,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841740
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031