Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2014 12:19 - Ще накаже ли Господ папа Франциск за този му грях?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7342 Коментари: 13 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Миналата неделя (30/11/2014г.) главата на римо-католическата църква папа Франциск се завръщаше в Рим от тридневно посещение в нашата съседка Турция. На борда на самолета той дава кратка (но силно показателна и дълбоко греховна) пресконференция пред група японски журналисти. Това (квалификациите в скобите са си от мен - Г.К.) съобщава авторитетната японска информационна агенция Асахи Шимбун (The Asahi Shimbun).

Pope Francis criticizes stalled effort toward abolition of nuclear weapons

"Папата критикува застоя в усилията по премахване на ядрените оръжия"

image

До тук добре! Това че критикува неунищожаването на ядрените оръжие е дело богоугодно, доколкото аз разбирам божията воля. Той заявява, че човечеството не си е научило урока от бомбандировките над японските градове Хирошима и Нагазаки. И това също е вярно. Но в същото време продължава:

"He said that God gave the gift of creativity to ignorant mankind. Civilization achieved the harnessing of atomic power, which can be used for peaceful purposes. But mankind instead has used it as a device to kill others, he said."

"Той каза, че Бог е дал дара на творчеството на невежото човечество. Цивилизацията постигната впрягането на атомната енергия, която може да се използва за мирни цели. Но вместо това човечеството го използва като устройство за убиване на другите, каза още той."

Ай, ай, ай, ай, ... ! Как можахте да го кажете, Ваше Светейшество?
Ай, ай, ай, ай, ... ! Как можахте да го кажете? Излиза, според Вас, че невежото човечество не си е научило урока от бомбандировките в Япония, но за сметка на това си е научило уроците от Чернобил, Фукушима, комплекса Маяк (Урал, СССР) и безброй други "мирни" ядрени трагедии по целия свят??? Нима учените от Академията на науките на Ватикан крият от Вас, че цялата ядрена индустрия не може да се дели на "мирна" и военна, защото те са неразделно свързани? И всецялата дейност на световната ядрена мафия е подчинена единствено и само на производството на несъществуващия на Земята, а практически и в цялата Вселена, химичен елемент Плутоний? Не са ли Ви казали Вашите учЕни, че ако това е било богоугодно то ТОЙ би направил така, че този елемент Плутоний да е достъпен и използваем, а не да се произвеждат ядрени реактори, които да го сътворяват??? А, Ваше Светейшество? Ай, ай, ай, ай, ... !
А не са лии Ви казали Вашите учЕни, че въпросният химичен елемент Плутоний е кръстен на езическия, древноримски бог на подземния свят и мъртвите Плуто??? Как така Ви се връзва Божията вола между полезната "мирна" ядрена енергия и производството на смъртоносния елемент Плутоний, кръстен на езически бог на мъртвите???
Ай, ай, ай, ай, ... !
Ами ядрения боклук, който ядрената мафия произвежда и трупа на малката ни планета Земя, колко е "мирен"? Не са ли Ви казали, че количеството му отдавна е прехвърлило масата от над 300 000 (триста хиляди) тона и продължава да се произвежда и трупа със скорост 1 килограм в минута, за цялата планета? Не са ли Ви казали, че смъртоносните продукти на деление от двете бомби над японските градове е средно по един килограм на бомба, а сега световната ядрена мафия произвежда такова количество всяка една минута, без прекъсване, без умора и единствено и само с "мирни" цели???
Не са ли Ви казали, че на поверената Ви за управление град-държава няма такова "мирно" съоръженике, като АЕЦ? Не са ли Ви казали, че преди още да се преселите в Италия, Рим, Ватикан, гражданите на този древен народ на два национални референдума (в рамките на четвърт век) казаха категорично NO NUCLEARE! (НЕ НА ЯДРЕНАТА ИНДУСТРИЯ!)

Не са ли ви казали, Ваше Светейшество? ... Не са ли Ви казали?
... Ай, ай, ай, ай, ... !

Не са ли Ви казали, че защитата на ядрената мафия не е от греховече, които Господ прощава след поредната изповед?

Георги Котев



Гласувай:
12



1. getmans1 - Ееееее, ...
05.12.2014 12:32
... какво е виновен папата, то на самия Господ Бог трябва да се сърдиш?!
цитирай
2. gikotev - Re: Ееееее, ...
05.12.2014 12:51
Първо, аз не се сърдя на никого и за нищо, защото съм пораснал, а такова поведение е характерно за деца до 6 годишна възраст.
И второ, не е виновен Господ, че Адам и Ева са изяли ябълката на познанието от дървото в райската градина. Само че тогава не е имало папа, който да ги "защити" и те справедливо са били прогонени. В наши дни папата защитава (съзнателно или не) тези, които ни гонят от райската градина Земя?
Нямам никакви емоции по отношение на папата. По-скоро съм склонен да мисля, че е подведен да говори така, но това не намалява силата на греха.
цитирай
3. ravramov - След злополучната 1054 г.
05.12.2014 13:17
папистите са се превърнали в еретици, които сами се самонаказват, отчуждавайки се от Бога и светата Православна Църква!
цитирай
4. injir - Оказва се, ч е атомната енергия и за ...
05.12.2014 13:39
Оказва се ,ч е атомната енергия и за мирни цели е вредна.
цитирай
5. dolsineq - Защо е ходил в Турция папата, да не би ...
05.12.2014 19:24
Защо е ходил в Турция папата, да не би да е решил да прави от турците католици?
цитирай
6. gikotev - Re: Защо е ходил в Турция папата, да не би ...
05.12.2014 19:48
Може и да има такива задни мисли? Но за пред хората визитата му е, за да покаже търпимост между отделните религии, което аз лично приветствам. По интересен е въпроса - дали домакинът му, президента на Турция Ердоган, не му е подсипал нещо в кафето, което са пили (?), та да говори анти-господни неща, на борда на самолета, връщайки се в покоите си? Турция се гласи да строи поне две АЕЦ, с по няколко блока в тях. Така че предположението ми е повече от обосновано. Не ли?
цитирай
7. sestra - Хванали сте ядрената енергия да вадите сламки
05.12.2014 20:28
от окото на папа Франциск, но не ви ли казаха, че той отиде в Истанбул, в Константинопол отиде папата, за да поздрави вселенския патриарх Вартоломей и така нанесе исторически удар по източно-западната схизма, станала отдавна източник на зло по земите ни. А през това време българският патриарх знаете ли какво направил? Отслужил литургия за 100-годишнината на руската православна църква. И нито звук за това велико събитие, нито звук, нито стон, нито жест. Не ви ли казаха? :) И това българската църква от 4 в. Ах, ах, ах...
цитирай
8. raders - Нещо си се объркал, драги. Всъщн...
05.12.2014 22:14
Нещо си се объркал, драги. Всъщност, папата е на същото мнение като твоето, макар че преводът е отвратителен. Що се отнася да плутоният, ти какво предлагаш? Да бъде кръстен този елемент на някой християнски светия ли? Как ти изглежда, примерно, Йоаний или Йорданий, или Исусий? Хайде не омаскарявай нещата, които не разбираш!
цитирай
9. estirbg - Истината е съвсем друга
06.12.2014 00:11
Всъщност кралят на този свят е Луцифер - не забравяйте, че той взе властта на планетата ни след прегрешението на първите ни пра- родители.
Колкото и да не ви се вярва, зад всички "благини" на този свят, както и на целия научно-технически прогрес стои архаичният враг на човека (нека ви припомня, че този паднал ангел е надарен с толкова мъдрост и познания, чиито измеренията ние, обикновените хора, трудно може да схванем, но се възползваме повече или по-малко от знанията му).
След провала си в небесата, болното амбициозно същество е решило да "покаже" какво може да стори тук на земята - цялата организация на човечеството във всичките му аспекти отново е негово дело.
Ядреното оръжие, ядрената енергия пак са негов "подарък".
Не напразно плутоний е кръстен на езическото божество Плуто, защото всички езически божества са внедрени от княза на нашия свят - сатана, като фалшива алтернатива на Единствения Бог - Творец. Целта е хората да бъдат заблудени и откъснати от Създателя Си, който им е представил план за спасение.
Не се учудвайте, че папата не застава категорично против ядрената енергия - та нали "змеят" (сатана) му е дал цялата си власт - естествено е, че адютантът ще защитава делото на господаря си от мрака.
Отворете Откровение на Йоана - там много ясно е дадено кой, кой е.
Ако ви е трудно, прочетете постингите ми в началото на блога ми - там съм разказала кой е Първият звяр (римо-католическата църква), кой е "Вторият звяр" (САЩ) и кой е "Змеят" (сатана - Луцифер).
Така че крушката си има опашка, но можеш да я откриеш само, ако си чел внимателно Словото.
цитирай
10. spiritch - Може би пък е така:
06.12.2014 01:20
Човечеството си го навира и без значение, дали си го навира бавно(мирно) или бързо(военно), един ден, със сигурност, ще си го навре. Цилоковски е казал: "Земята е люлка на човечеството, но не може вечно да живее в люлка." Това ни е единствения шанс, ако напуснем планетата в различни посоки, както кубратовите синове са тръгнали в различни посоки, ще имаме някакъв шанс да оцелеем като вид.
цитирай
11. estirbg - spiritich,
06.12.2014 11:07
човечеството, като продукт на Твореца, прави една фатална грешка - не поглежда към Истината в Библията, оставена ни за светлина през историческите епохи, а си създава собствени човешки доктрини, в които вярва и се самозаблуждава, колкото и логични да изглеждат на пръв поглед. Човешки теории и басни, които ще го отведат към огнената геена. Като прибавим и псевдотеориите на Луцифер в ню ейдж, които представляват модерното езичество на източните религии, можем да си представим колко са многобройни пътищата на измама и гибел.
Да, твърде ведра е твоята хипотеза, но е далеч от намеренията на Създателя, които пак повтарям, са дадени само в Библията - единствено с Нея и само с Нея трябва да правим справка за бъдещето си.
Защото "Има път, който се вижда прав на човека, но краят му е пътища към смърт." Притчи 14:12
цитирай
12. ivoki - ЛЕЛЕЕЕЕЕ, КОЛКО "УМНИЦИ&...
06.12.2014 12:21
ЛЕЛЕЕЕЕЕ, КОЛКО "УМНИЦИ" "КОМПЕТЕНТНИ " ПО ВСЕКИ ВЪПРОС..... :-) ЛЕЛЕЕЕЕ....
цитирай
13. jelezov - Г-н Котев вероятно е крупен спец...
15.12.2014 14:32
Г-н Котев вероятно е крупен специалист в областта на атомната енергетика. Вероатно познава добре и ядрената физика, но в областта на обществознанието е абсолютен профан. До такова разбиране достигнах, след като прочетох много от постингите му. Към социалните проблеми той се отнася така, както примерно поп или композитор биха управлявали атомен реактор като оператори в пулта за управление на блока. Лошото е че той не е уникат. Например един фармацевт знае, че не може да се занимава успешно с агрономия. Такова е убеждението на всички (тесни) специалисти, но огромното мнозинство от тях са убедени че разбират в дълбочина всички обществени проблеми, само поради това че са потопени в "живия живот". Историческият опит показва, че тази илюзия е страшно устойчива.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833862
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031