Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2014 13:28 - Финансовата мафия започва да се притеснява от ядрената бухалка?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7261 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
The Wall Street Journal (Списание Уол Стрийт - на практика гласа на световната финансова мафия) проплаква своите опасения в кратката си, но много показателна публикация от вчера: Let’s Finally Get a Permanent Solution to Nuclear Waste

"Нека най-накрая да се приеме окончателно/постоянно действащо решение за ядрения боклук"

image
Превеждам дословно, като акцента е в последния абзац:

Ядрените инсталации в Ханфорд в моя щата Вашингтон са построени през 40-те години, за да се произведат плутоний за атомна бомба. Невероятно, но няколко килограма ядрен материал за първия атомен опит близо до Аламогордо, Ню Мексико, са били пренесени в куфарче с кола и след това с влак на 1500 мили между двата обекта.

За щастие, начина по който се справяме с ядрен материал днес се е променила много, но все още има проблеми. Вместо създаване на дългосрочно решение, ние продължаваме да разчитаме на "временни" решения за съхранение. Историята на такива временни подходи е лош.

Продължаващата почистването на мястото Ханфорд е пример в това отношение.

При производството на плутоний за нашата ядрена сила, военните използват разнообразни техники за извличане на плутоний. Химическите странични продукти от тези процеси са били съхранявани в големи каци в Ханфорд, докато се построи постоянно съхранение. Това не се е случвало. Цистерни в складовете, предназначени за последните 20 години все още са в употреба повече от 50 години по-късно и не е изненадващо, че е имало изтичане. Подобно на "временните" данъци, нищо не изглежда чак толкова постоянно като временно складиране на ядрените отпадъци.

Проблемите с отпадъците в Ханфорд, разбира се са свързани с военна употреба, не с производство на енергия. Историята, обаче, е поучителна, както САЩ продължава да използва "временни" подходи за съхранение, свързани с енергопотреблението, на ядрени отпадъци.

Някои очевидно се надяват, че като блокират по-безопасни и по-трайни методи за съхраняване на съществуващите ядрени отпадъци може да се спре по-нататъшното развитие на ядрената енергетика като цяло. Но сериозни усилия за намаляване на въглеродните емисии не могат да бъдат успешна без ядрена енергия. Дори служители в ултра-зелените в град Сиатъл разчитат на ядрената енергия като част от "въглеродно неутралния" енергиен портфейл на града. Такова
коравосърдечно препятстване рискува по-големи екологични щети.

Време е за САЩ, за да се споразумеят за постоянен и сигурен начин да съхранявате ядрени отпадъци. Ние разполагаме с технологията и ние знаем, че може да се направи. Продължавайки да се разчита на "временни" поправки е лошо за околната среда и климата.

Ако можеше до сега да е направено. Ама НЕ-МО-ЖЕ! Единствения вариант е час по-скоро да се спре най-голямото престъпление извършвано някога от шепа алчни кретени срещу всичко живо на планетата Земя.

Г. К.


























Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9834913
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031