Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2014 10:39 - Иран към България: "Американците ви будалкат за 7-ми блок в Козлодуй."
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 11525 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 14.11.2014 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В духа на добрия, интернационалния, мафиотския дипломатичен тон това послание, разбира се, не е отправено в стила "Право, куме, в очи!", но при правилно следене и прочит на взаимоотношенията между отделните национални клонове на световната ядрена мафия разшифровката му е повече от елементарно упражнение. И сега ще се опитам да ви го покажа, по най-лесния и разбираем начин.

image

Преди три дни световните средства за масово осведомяване разпространиха новината, че между Руската федерация и Ислямска Република Иран е постигнато междуправителствено споразумение за изграждане на нови до 8 (осем) ядрени енергийни блока, за производство на електроенергия и обезсоляване на морска вода. Протокола от споразумението се състои от само 8 страници и е публично, на интернет страницата на руската държавна корпорация Росатом.

И нека видим, какво пише още на първа страница, в първата статия от този протокол и после да го сравним с много обсъжданото у нас Акционерно споразумение между Уестингхаус и АЕЦ "Козлодуй", за изграждане на нещо 7-мо ... :

image

(снимката се увеличава след кликане с мишката върху нея)

Дословен превод: "Страните ще си сътрудничат за изграждането на площадката на АЕЦ "Бушер", при условие "под ключ" на още четири ЕНЕРГИЙНИ БЛОКА с усавършенствани реакторни установки от типа ВВЕР (водо-воден енергиен реактор - бел. Г.К.) с мощност от 1000 МВт или повече, с възможност за изграждане на установка за опресняване на морска вода, използвайки енергията от АЕЦ "Бушер", а също така и четири аналогични ЕНЕРГИЙНИ БЛОКА, на друга площадка в Ислямска Република Иран, определена от иранска страна."

Нарочно съм подчертал понятието "енергиен блок", в конкретния случай в множествено число, но това не е важно в момента. А сега нека си припомним, защото вече съм ви обръщал внимание в материала
Споразумението с Уестингхаус НЕ-Е-ЗА изграждане на 7-ми блок!, какво пише в Акционерното споразумение между родната АЕЦ и чуждоземната компания:

image

И така, в Иран ще изграждат ЕНЕРГИЙНИ БЛОКОВЕ, а у нас само ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ!!!
И нека пак ви напомня разликата между двете понятия:

image

БЛОК е всичко това, което виждате на картинката до електро-генератора включително, докато РЕАКТОРА е само малка част от цялото. Сам по себе си той не може да произвежда нито ток, нито пък да пречиства мътните води на река Дунав, примерно.

Толкова! С настоящото писание исках само още веднъж да ви обърна внимание на наглата гавра, която си правят с всички вас японско-американските и българския клонове на световната ядрена мафия.

С горе-казаното не трябва да се правят изводи, че вземам страна на един или друк клон на ядрената мафия. НИЩО ПОДОБНО! Просто искам да покажа разликата в степента на гавра на едни или други клонове на мафията над жертвите си. Но сега ще оставя на вас самите да определите тази разлика.

А аз за пореден път декларирам твърдата си позициа против цялата световна ядрена мафия и всичките и национални клонове, а също така и, че не правя разлика между "мирни" и военни ядрени програми, защото такАва на практика няма. В този смисъл изразявам повече от силни съмнения, че Русия някога ще изгради и пусне в експлоатация в Иран поне още един нов енергиен блок, да не говорим за осем.

Ще поживеем, ще мидим, както казват руснаците.

А до тогава вие спестявайте, защото независимо че 7-ми блок в Козлодуй никога няма да има там ще се източат едни милиарди и тях трябва да ги платите всички вие!

Г. К.



Гласувай:
13



1. planinitenabulgaria - Поздрав за постинга и от мен
14.11.2014 22:31
с песен, същата по звучене:

https://www.youtube.com/watch?v=pfLPnxSJigc
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883088
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930