Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2014 10:54 - Кой сменя здравите органи в тялото на рожбата си за милиарди?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1304 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За повечето от вас сигурно ще бъде новина да научат, че главния конструктор на атомните електроцентрали използващи реактори от типа ВВЕР (водо-водни енергийни реактори) е дело на т.нар Опитно конструкторско бюро (ОКБ) "Хидропрес" (Гидропресс - на руски език), намиращо се в град Подолск, Московска област, Русия.

image

Сега ви предлагам да се запознаете с една тяхна, официална, рекламна брошура (на английски език), датирана през 2008-ма година от ТУК. Тя въобще не е голяма и съдържа само някакви си 5 PDF странички. А аз ще си позволя да ви обърна внимание върху само два лесноразбираеми елемента от нея. (снимките се увеличават след кликане на мишката върху тях)

image

Още на втора страница, в нейния десен, горен край се вижда карта на реализирани или планирани проекти на ОКБ "Хидропрес" в целия свят, по изграждането на АЕЦ с реактори от типа ВВЕР, в това число и ВВЕР-1000, като двата действащи блока (5 и 6), в родната АЕЦ "Козлодуй". И за да няма никакво съмнение страната ни изрично е посочена на картата.
На същата страница, в същия десен край, но малко по-надолу виждаме следните постижения, в резултат на конкуренцията със загниващия Запад (примерно):

image

Втората точка от постиженията гласи "Срок на експлоатация на несменяемото оборудване не по-малко от 60 години"!!!!
УРА, дами и господа! УРА! Казано на разбираем български език това означава, че проектния живот на целите блокове 5 и 6 в АЕЦ "Козлодуй" е минимум 60 години. Сменяемото оборудване си се сменя по време на така наречените планови годишни ремонти, а несменяемото си е "бетон" до края на проекния си живот.

А какво ни убеждава (разбирайте - облъчва) родния клон на ядрената мафия? Дългогодишен чалга-хит в тяхната класация е парчето "Те са на по 30, трабва да се бръкнете!" При това да се бръкнете (за да им "удължите" живота) по няколко пъти. Първият път вече сте го направили (в периода 1998-2008-ма години), но още не сте си доизплатили сметката, която ще продължава да се точи до 2021-ва година:

image

Сега парчета "Те са на по 30 ..." има ри-мейк и дъни ушите на всички вас. Последното му изпълнение беше от страна на директора на АЕЦ-а Димитър Ангелов, назначен за втори път (практически) от бъдещия премиер Бойко Борисов, от страниците на "24 часа":
Шефа на АЕЦ-а изложи програмата си за доразграбване..

Там той обяснява, колко е важно централата да вземе банков заем от поне 250 милиона лева, плюс още няколко стотин милиона по други канали, за да не спирате да се радвате на чалга-хита "Те са на по 30 ...".

Нарочното налагане на тази престъпно гнусна чалга е заложено в т.нар. предизборни програми на всички, които утре се гласят да ви управляват!!! Както виждате първия период от разцвета на чалга-парчето е по време на кабинетите Костов, Сакскобурготски и Станишев. Сегашния ри-мейк беше заложен още при предния кабинет Борисов и предстои да се реализира при повторното му връщане на върха в изпълнителната власт.
Между всички "политици, медии и институции" (разбирайте - престъпници) има 100% единодушие, че здравите органи за българската рожба АЕЦ "Козлодуй" трябва да се сменят многократно по време на естествения му жизнен цикъл. Ей так! Защото сметката я плащате ВИ-Е!

И вие ли се отнасяте по същият начин с вашите собствени деца???

Г. К.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9870916
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930