Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2014 10:09 - Френската ядрена мафия стачкува. "Медиите" мълчат. Ти да видиш!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1749 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Френската ядрена мафия е най-голямата/мощната в Европа и втората по сила в света, след Съединените атомни щати. Под нейно управление и експлоатация се намират 58 ядрени промишлени ("мирните", дето произвеждат електроенергия) реактора. Това на моменти води до много над 80% дял на ядрената мафия в електропроизводствената система на Франция.

image

Снимката, която виждате тук е архивна (от февруари 2014-та) и показва микса на френската електропроизводствена система в реално време, който интернет-сайт за съжаление е блокиран, най-вероятно свързано с въпросната стачка. В жълт цвят е показан дела на ядрената мафия, а цифровия индикатор показва над 55 Гига Вата (ГВт) натоварване на ядрените им мощности. В момента подстъпите към въпросната информация изглежда така:

image

Каква може да е причината?


Strike cuts French nuclear power capacity by 6.5 GW: EDF

"Стачка "реже" 6.5 ГВт от френския ядрен капацитет: Електрисите дьо Франсе (EDF)"

image

Публикацията в специализираното издание съобщава, че във вторник ядрения потенциал на ЕДФ е паднал с 6.5 ГВт, заради стачка на работниците в централите заради претенции в заплащането и, че стачката щяла да бъде прекратена в четвъртък вечер. (Все още не е ясно дали е прекратена или няма да се разрасне?)
По-нататък в публикацията се посочва, че в 8:30 сутринта (местно време) във вторник ядрената мафия е поизвеждала ток за ноционалната мрежа при натоварване на мощностите от само 39 ГВт. Освен това се подчертава, че от голям износител (нормално Франция изнасяше ток от мощности с над 10 ГВт натоварване) се е превърнала във вносител.

Дали стачката е прекратена все още не знаем, но освен сайта на националния електроенергиен оператор, който видахме по-горе че е блокирал, френската енергийна система се отразяваше и на още едно място, което също е ... блокирано (можете да го видите от ТУК):

image

Вижте стрелките на циферблатите! А системата съвсем се е сбъркала, защото в долния край на панела се вижда, че "данните" са за бъдещо време, което ще настъпи в 23:00 часа, тази вечер.

Как българската ядрена мафия реагира на събитието? Реално не знаем, но някои индикатори могат да ни подскажат? От сряда вечер и индикатора на натоварването на мощностите в АЕЦ "Козлодуй" също е блокирал!!!

image

По закон родните ядрени солджери нямат право да стачкуват и може би по този начин изразяват своята солидарност с френските си събратия?

И за финал. Оператора на френските ядрени мащности EDF преди броени дни подписа тайно споразумение с родния и руския клонове на ЯМ схема за източване на едни 2 000 000 000 лева от/през нашата АЕЦ!!! (
Вписаха АЕЦ "Козлодуй" в книгата на рекордите Гинес!)

В случай на изменение на ситуацията ще се информираме своевременно.

Г. К.


Тагове:   Франция,   стачка,   EDF,


Гласувай:
3



1. gikotev - Много лошо AP1000
24.10.2014 12:14
Получих това лъобщение на лични, но понеже смятам, че мястото му е тук го местя, за да го видят и други желаещи. Съобщението е на практика само един линк:

http://www.fairewinds.org/nuclear-containment-failures/

А в него се съдържт показания и доказателства за проблеми с херметичната обвивка на реакторното отделение на технологията АР-1000, която Уестингхаус се опитват да ни пробутат за 7-ми блок, в АЕЦ "Козлодуй". Който желае нека се запознае.

Благодаря за информацията!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863969
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930