Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2014 09:34 - Вписаха АЕЦ "Козлодуй" в книгата на рекордите Гинес!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4173 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! Всеобединяващото предизборно обещание на всички родни "политици" беше задействано преди още да е съставен кабинет!!! Става въпрос за схемата, за източване на до 2 000 000 000 (два милиарда - заявени до сега) лева от бюджета и през цената на тока от всички нас, по схема наречена "удължаване на ресурса/проектния живот" на двата работещи енерго-блока (5 и 6) в АЕЦ "Козлодуй".
Новината беше публикувана първо на интернет стръницата на един от инструментите в схемата - руската държавна компания "Росенергоатом" (оператор на всичките 10 руски АЕЦ, с общо 33 енерго-блока в тях), в 17:46 часа, московско време, в сряда (08/10/2014г.).

image

От заглавието става ясно, че е подписан договор между Росенергоатом, Русатом сървис, френската EDF и АЕЦ "Козлодуй", за удължаване на живота на (само) 5-ти енергоблок. От информацията не става ясно къде и от кого (поименно) е подписан въпросния договор. Не става ясно и каква е цената на мероприятието.

Около 20-на часа по-късно новината беше публикувана и на сайта на АЕЦ "Козлодуй":

09.10.2014 ПОДПИСАХME ВАЖЕН ДОГОВОР ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА 5 ЕНЕРГОБЛОК

То не казва почти нищо повече, с малката добавка - имената на положилите подписите. Смешното тук е, че между директори и заместник-директори от българска и руска страна французите са изпратили ... специален съветник към фирмата!!! Не знам дали са се снимали, но не са го публикували. Пак не става ясно къде е подписан договора. Пари? Ъ-ъ!
Ведната след това и родните "медии" поднесоха новината за поредния гигантски грабеж на вниманието на самите жертви.

Броени дни преди последните парламентарни избори ви показах, как това мероприятие е заложено в програмните платформи на всички водещи "политически партии", в материала
Енергетиката в партийните програми: "Искате на топло? Копайте си го!".

Пак по същото време ви информирах и за размера на грабежа, оповестен в предизборна среща на Бойко Борисов с електората в Стара загора в
Нова мощна доза убийствени за България лъжи на Бойко Борисов. Там той заявява, че му е било показано писмо от Русия, в което пишело, че цената щяла да бъде повече от 600 000 000 (шестстотин милиона) евро, но това му даде (вижда се от приложеното видео) основание да "предположи", че сумата може да достигне и 800 милиона или даже 1 милиард евро. Знаеми ги ние тези "предположения"!!! Предисторията около размера на грабежа тръгва от преди 4 години, когато Борисов-ия министър Трайчо Трайков стартира наддаването от 266 милиона евро. Последва ниво от 400 милиона (доскорошния шеф на АЕЦ-а Иван Генов), 600 милиона (руски ядрено-мафиотски бос) и вече гони 1 милиард.

image

Извадка от последния финансов отчет на АЕЦ-а (общодостъпен на сайта на Търговския регистър) показва задълженията към банки и институчии, по вече извършеното "удължаване" на ресурса на същите мощности (в периода 1998-2008-ма години, при кабинетите на Костов, Сакскобурготски и Станишев) и това, че те ще се изплащат да 2021ва г.

Броени дни преди подписването на това престъпление едно от най-популярните в света издания Daily Mail публикува прелюбопитната новина, че същата френска компания EDF се колебайка дали да започне удължаване на ресурса на част от всичките си 58 (петдесет и осем) действащи енерго-блока, повече от половината от които са по-стари от двата родни блока!!! (
Ново доказателство за готвено източване на 2 милиарда от АЕЦ "Козлодуй".)

В напъните да оправдае поредния гигантски грабеж от всички нас изданието на оли(гофрено)гарха Иво Прокопиев в-к "Дневник" публикува сензационната новина:
Руско-френски консорциум ще удължава живота на 5 блок на АЕЦ "Козлодуй" с до 60 г.

Според тази "информация" 5-ти блок може да работи в продължение на ДО 90 години!!! Тона не се е случвало още никъде по света, нито едва ли някога ще се случи. Самата световна ядрена мафия ще навърши 72 години след два месеца. Ето защо в близките дни се очаква в Козлодуй да гостуват агенти на книгата на рекордите Гинес.

image

Г. К.

А!? Да не би да забравих? ЧЕ-СТИ-ТО!



Гласувай:
5



1. gikotev - Цитат от статията: "Учените ...
11.10.2014 09:07
Цитат от статията: "Учените са много внимателни с изводите от експеримента и не заявяват директно, че това е студен синтез, а "неизвестна реакция". В отчета ясно е написано, че е измервана отделяната топлина и други излъчвания, а не електричество и ще трябва да се отчетат загубите при преобразуването."

Видно от самият подход, самите експерти са предпазливи в окончателните си констатации. А за хора, които са далеч от мястото на експеримента е още по-трудно. Отдавна се пише и говори, за това устройство, така че ще продължаваме да следим, дали ще успеят да го доведат до пазарна реализация. Личното ми мнение е лекееееекккожооо.... песимистично.
Поздрави!
цитирай
2. gikotev - Цитат от статията: "Учените ...
11.10.2014 09:40
Цитат от статията: "Учените са много внимателни с изводите от експеримента и не заявяват директно, че това е студен синтез, а "неизвестна реакция". В отчета ясно е написано, че е измервана отделяната топлина и други излъчвания, а не електричество и ще трябва да се отчетат загубите при преобразуването."

Видно от самият подход, самите експерти са предпазливи в окончателните си констатации. А за хора, които са далеч от мястото на експеримента е още по-трудно. Отдавна се пише и говори, за това устройство, така че ще продължаваме да следим, дали ще успеят да го доведат до пазарна реализация. Личното ми мнение е лекееееекккожооо.... песимистично.
Поздрави!
цитирай
3. pinkpanter - Силно се съмнявам да е студен синтез
11.10.2014 12:07
По време на експеримента НЕ Е РЕГИСТРИРАНО неутронно лъчение.

"The absence of any nuclear radiation from the burning process is presently an open question, and has to be understood".

Излъчването на неутрони е единственото приемливо доказателство за наличие на реакция на синстез на ядрата. Докато не регистрират неутрони всякакви приказки за студен синтез са пълни брътвежи. Може да има някаква електрохимична реакция но не и ядрен синтез. Същата история беше и с експериментите на Флайшман и Понс в края на осемдесетте години на 20 век. Учудвам се как може хора, с претенции да са учени, дори да намекват за студен синтез. Не казвам, че не са открили нов източник на енергия, но това не е студен синтез.
цитирай
4. pinkpanter - И да добавя нещо
11.10.2014 12:13
Елементарната научна етика изисква авторите да бяха цитирали публикациите на Флайшман и Понс от края на 80-те годинина 20 век. Очевидно става въпрос за нещо подобно. Флайшман и Понс правеха електролиза на тежка вода с електроди от порест паладий.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835445
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031